Nya framgångar för Daniel

Det går bra nu! Hotel Skansens barchef Daniel Seehuusen, förra året placerad sjua i världens mest prestigefyllda bartendertävling World Class, har korats till vinnare i cocktailtävlingen ”Unexpected Cartron Tour” som hölls i Bourgogne den 11 juli 2023.

Den internationella finalen i franska likörmärket Cartrons ”Unexpected Cartron Tour” hölls på det berömda slottet Château du Clos de Vougeot i Bourgogne, den 11 juli 2023. Här möttes sju kandidater från olika delar av världen och bedömdes av en jury bestående av prominenta namn som Roland Graf från Mixology Magazine, Christian Suzuki-Orellana från Netflix-serien Drink Masters och sist men inte minst Philippe Etchebest, känd fransk kock med både Michelinstjärnor och tv-program i bagaget.

Första steget i tävlingen var att skapa en drink som kunde överraska. Det blev ”Reward your Curiosity” – en sötsyrlig karamelldrink som serverades på ett överraskande sätt, i ett rykande och karamelldoftande paket.

I den internationella finalen var utmaningen att på tre timmar skapa två olika cocktails: den ena skulle passa till en specialkomponerad chokladdessert, den andra skulle ”göra Cassis coolt igen”.

Så här beskriver Daniel hur han tacklade uppgiften:

”För första utmaningen skapade jag en drink som jag döpte till ”Pinnacle”, då jag tycker att choklad är den allra finaste dessert ingrediensen. Därför valde jag att arbeta med Cartrons allra mest prisbelönta produkter: deras Hallon Eau de Vie samt deras Double Crème de Cassis. Jag ville skapa en drink som var rätt spritig i smaken för att bryta mot den mäktiga chokladen men samtidigt söt nog för att gifta sig med allt, ur desserten plockade jag fram toner av Agricole rom, honung och såklart även rökighet. Denna serverade jag i en rökfylld behållare och garnerade med en bränd rosmarin.”

Receptet blev:
15 ml Cartron Hallon Eau de Vie
10 ml Clement Canne bleu
15 ml Cartron Creme de Cassis
5 ml Cartron Lapsang The
1 bsp Cartron Honung

”För utmaning 2 blev valde jag att göra en enkel servering med Crème de Cassis och en syrlig citrusläsk. Jag ville lyfta in enkelheten med en Kir Royal in på 2000-talet.”

Daniels recept:
”Cass-is King”
25 ml Cartron Creme de Cassis
75 ml syrlig Citrussoda*

* Läsken bestod av:
Apelsinjuice
Cartron Bergamot
Cartron Mandarin
Vatten 
Äppelsyra

Testa en vinnardrink

Passa på och testa en av Daniels cocktails när du är här. Besök Mr G och kolla in cocktailmenyn.

Läs mer:

Se alla artiklar om Mr G Cocktailbar

Vad vill du boka? -->