Hotel Skansens barchef korad topp tio i världen

Världens största och mest prestigefyllda bartendertävling World Class 2022 har just avgjorts i Sydney, Australien. Bland världsfinalens tio bästa bartenders hittar vi Daniel Seehuusen, till vardags barchef på Hotel Skansen och GRAM Group.

– Det känns såklart fantastiskt skönt att de senaste sex månadernas ansträngningar och slit har gett resultat, säger Daniel Seehuusen. Det har blivit en hel del tävlingar genom åren, men ingen har ens varit närheten av att vara så utmanande som denna. 

Daniel Seehuusens resa till topp tio i vad som brukar kallas ”VM i bartending”, startade redan i februari då 10 000-tals bartenders sökte till tävlingen. Genom att återvinna grapefruktskal från restaurangernas kök och använda sig av lokala smaker i sin ”Bjäre-gimlet” tog sig Daniel från svenska finalen i Stockholm till nordisk final i våras. Därefter väntade deltävlingar i Köpenhamn och efter mycket omtanke och slit gick Daniel vidare till världsfinalen i Sydney. 

Under världsfinalen utvärderades de 50 landsfinalisterna i kunskapsprov, blindprov och presentationer som har mätt stresstålighet, arbetsstil, storytelling och framför allt smaksäkerhet och kreativitet. Till slut korades Daniel Seehuussen som en av världens topp tio främsta bartenders. 

Daniel Seehuusen flyttade i vintras från Göteborg till södra Sverige för att arbeta som barchef på Hotel Skansen och GRAM Group. Hans ambitioner stannar inte i tävlingsarenan, utan omfattar även koncernens gäster och personal. 

– Min vision är att göra Bjärehalvön till en cocktaildestination, säger Daniel Seehuusen. Hit ska man resa för att dricka cocktails och prova något nytt. Och här ska man söka jobb om man vill utvecklas inom yrket. Vara kreativ och lekfull i en miljö där den ena dagen inte är den andra lik. 

– – – – – – –

Resurser:

Högupplöst pressbild av Daniel Seehuusen

GRAM Group pressrum

Se alla artiklar om Mr G Cocktailbar

Vad vill du boka? -->