Menyer på Sand

Här hittar du alla aktuella menyer i restaurang Sand. Välj meny i listan!

À la carte

Serveras i Sand från 11 maj 2023

COCKTAILS

Mr G rekommenderar:

BJÄRE
Gin, Grapefrukt, Fläder, Rabarber

DRY MARTINI
Gin, Vermouth

OLD FASHIONED
Bourbon, Socker, Bitters

NEGRONI
Gin, Vermouth, Aperitivo

165 / 5 cl

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 40
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett citron, tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA – 85
POTATISKROKETT, LÅNGBAKAT FLÄSK, RAMSLÖKSEMULSION, PARMESAN – 95
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

VIT SPARRIS – 185
Inkokt vit sparris, syrad silverlök, hollandaise på brynt smör, pommes allumettes med dill, krasse
Tillägg: Löjrom från Bottenviken 20 g – 95

FÄRSKPOTATIS – 165
Kokt och friterad nypotatis, ramslöksemulsion, picklad silverlök, rädisa, Wapnös Vaccaost

GRAVAD FRÖJALAX – 195
Grillad gurka, citruspicklad gurka, jalapeñoemulsion, skånsk tomat, friterad wonton, forellrom, körvel

LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN – 335
Löjrom 30 gram, silverlök, gräslök, smetana, citron, dillbrioche

CARPACCIO PÅ OXFILÉ – 195
Grön sparris, krasseemulsion, picklad röd steklök, parmesan, smörgåskrasse

VARMRÄTTER

SVENSK GÅRDSGRIS – 275
Grillad pluma, glaserad griskind, tryffel, vit sparris, ramslök, velouté

HELSTEKT RYGGBIFF – 325
Helstekt ryggbiff, grillad grön sparris, vårlök, parmesanpotatis, kålskott, tomatsmör, portvinssky, körvel

GÖS – 315
Halstrad gös, smörsås med grillad citron,
smörstekt panko, sesamfrön med wasabi, grillad spetskål, ingefärspicklad rättika

LÅNGARYGG – 325
Bakad långarygg, stenbitsrom, sparris, rädisor potatisstomp med pepparrot, dill, Sandefjordssås

GNOCCHI – 265
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, skånsk tomat, spenat, kronärtskocka, krasse

SVENSK GULÄRTA – 265
Gulärtskrokett, krämig sötpotatis från Bjäre, gremolata, broccoli, steklök, grillad gemsallad

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS 295 / hel – 215 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

OST

UTVALDA OSTAR – 155
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

DESSERTER

Våra desserter är komponerade av Kasper Kleihs, vinnare av ”Årets konditor 2021”

”RABARBER OCH HALLON ” – 135
Mördegsskal, halloncurd, rabarbersorbet, skum på citrongräs och limeblad, bakad rabarber, citrongräskräm och maräng

”KRYDDIGA ÄPPLEN OCH VANILJ” – 135
Brynt smör- och mandelkaka, kryddig äppelterrin, vaniljglass, grön äpplekräm smaksatt med verjus samt ingefärsäpplen

”PÂTÉ À CHOUX MED KOLA” – 125
Choux-puff fylld med mjölkchokladkräm och mandel, vaniljglass och kolasås smaksatt med punsch

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st

—————————————————————————————

MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

Lunch

VECKA 22 LUNCHBUFFÉ 11.30-14.00

Välj från en buffé med säsongens sallader, bröd, smör och 2 varmrätter.
Lunchen avslutas med ost och frukt samt kaffe och kaka.

Måndag
Citronbakad spätta, potatispuré, Sandefjordsås, fänkålssallad
Nattbakad karré, grönpepparsås, kokt potatis, rönnbärsgelé

Tisdag
Örtbakad lax, potatiskompott med citron, gröna ärtor, dillcrème
Högrevsgryta, morötter, Bjärepotatis, rödbetor

Onsdag
Ångad sej, paprikasås, dillkokt potatis, citron, råmarinerad morot
Långbakat nötinnanlår, ljummen primörsallad, dragoncrème

Torsdag
Varmrökt lax, dillkokt potatis, romsås, citron pressgurka
Pestobakad Bjärekyckling, rostad parmesanpotatis, örtcrème, friterad kronärtskocka

Fredag
Pocherad torsk, dillkokt potatis, räkor, pepparrot, brynt smör
Flankstek, rödvinssås, haricots verts, potatisgratäng

Vi vill reservera oss för att menyn kan komma att förändras beroende på tillgång av våra råvaror

 

Helglunch

Helglunch serveras på Sand lördagar och söndagar 12.00–15.00, förutom sista söndagen i månaden då vi serverar brunch.

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

SANDS SKAGEN – 155 / hel 295
brioche, fänkål, citron, dill

SANDS CHARK & OST – 155
3 sorters chark, Gruyère, oliver och fröknäcke

SKOTTORPS NOFVA- 155
Friterad Skottorps Nofva, marinerade Vikentomater, picklad silverlök, körvel

VARMRÄTTER

HELGENS FISK – 195
Havets Wallenbergare, potatispuré, skirat smör, gröna ärtor

HELGENS KÖTT – 195
Gremolatabakad fläskfilé, klyftpotatis, bearnaisesås, rostade morötter

HELGENS VEGETARISKA – 185

 

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – halv 215 / hel 295
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

SANDS BOOKMAKERTOAST – 255
oxfilé, grillat levainbröd, dijonmajonnäs, sallad, tomat, äggula, pepparrot

BJÄRESALLAD – 175
bladsallad med vinägrett, solroskärnor, gremolatamarinerad potatis, Skottorpsdressing, picklade grönsaker
Samt en av följande: Kyckling, räkor alt marinerad oumph

DESSERTER

RABARBERSMULPAJ MED VANILJSÅS – 75

TRUFFLE CAKE MED VANILJGLASS OCH BÄR – 75

EN KULA GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39/st

Midsommarbuffé

Somrig midsommarbuffé fredag 23 juni på Sand 12.00–15.00

Välkommen att njuta av en lyxig sommarbuffé med storslagen havsutsikt. På buffén hittar du lokalproducerade och hemlagade delikatesser, sill, lax, ägg, kallskuret från lokala Heberleins, smakfulla sallader, skagenröra, lokala grönsaker, ostar och två varmrätter.  Naturligtvis ingår en midsommarinspirerad dessertbuffé komponerad av husets konditor.

Pris 395 kr/person, 165 kr/barn upp till 12 år
Boka som Helglunch online.

Midsommardagen 24 juni och 25 juni serveras brunch på Sand 12.00–15.00

En stor somrig buffé med bland annat lax, äggrätter, pulled pork, pannkakor och våfflor, kallskuret och sommarens sallader. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.

Pris 325 kr/person, 165 kr/barn upp till 12 år
Boka som Helglunch online.

Söndagsbrunch

Söndagsbrunch serveras sista söndagen i månaden 12.00–15.00.

Välkommen till en stor buffé med bland annat lax, äggrätter, pulled pork, pannkakor och våfflor, kallskuret och säsongens sallader. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.

Pris 325 kr / barn upp till 12 år 165 krBoka bord

Konferensmeny

Meny för konferenser och grupper (gäller till v. 25)


MÅNDAG / ONSDAG / FREDAG / SÖNDAG

FÖRRÄTT | STARTER
GRAVAD FRÖJALAX
Grillad gurka, citruspicklad gurka, jalapeñoemulsion, skånsk tomat, friterad wonton, forellrom, körvel
Fröja Salmon, grilled cucumber, lemon pickled cucumber, jalapeñoemulsion, tomato from Skåne, deep fried wontons, trout roe, chervil
Good wine: Weingut Groh, Grauburgunder, Rheinhessen, Tyskland
Great wine: Prinz Von Hessen, Hessenstein Riesling, Rheingau, Tyskland

VARMRÄTT | MAIN
SVENSK GÅRDSGRIS
Grillad pluma, glacerad griskind, tryffel, vit sparris, ramslök, velouté
Grilled pig from Sweden, pluma, glaced pork cheek, truffle, white asparagus, ramson, velouté
Good wine: Lungarotti, Rubesco, Umbrien, Italien
Great wine: Jean Leon 3055 Merlot/Petit Verdot, Penedes, Spanien

TILLÄGG DESSERT | DESSERT OPTION +90
”KRYDDIG ÄPPLE & VANILJ”
Brynt smör och mandelkaka, kryddig äppelterrin, vaniljglass, grön äpplekräm smaksatt med verju samt Ingefärsäpplen.
Browned butter and almond cake, spiced apple terrine, vanilla ice cream, green applecream flavoured with verju and ginger apples.
Good wine: Le Tertre du Lys d´Or Sauternes, Bordeaux, Frankrike
Great wine: Château Tirecul Les Pins, Monbazillac, Frankrike

__________________________________

TISDAG / TORSDAG / LÖRDAG

FÖRRÄTT | STARTER
CARPACCIO PÅ OXFILÉ
Grön sparris, krasse emulsion, picklad röd steklök,, parmesan, smörgås krasse
Green asparagus, cress emulsion, pickled red onions, parmesan, sandwich cress.
Good: Altano, Rewilding, Douro, Portugal
Great: Pio Cesare, Barbera d´Alba, Piemonte, Italien

VARMRÄTT | MAIN
GÖS
Halstrad gös, smörsås med grillad citron, smörstekt panko, wasabicrème, grillad spetskål, ingefärs picklad rättika
Grilled pike-perch, butter sauce with grilled lemon, fried panko, wasabi crème, grilled point cabbage, ginger pickled black radish
Good: : Jean Leon, 3055 Chardonnay, Penedes, Spanien  EKO
Great: Diora, La Splendeur du Soleil Chardonnay, Monterey, USA

TILLÄGG DESSERT | DESSERT OPTION +90
”PATA CHOUX MED KOLA”
Choux puff fylld med mjölkchokladkräm och mandel, vaniljglass och Kolasås smaksatt med Punsch
Choux puff filled with milk chocolate cream with almonds , vanilla ice cream, caramel sauce flavored with Swedish “Punch.”
Good: Brachetto d´Aqui, Piemonte, Italien
Great: Gerard Betrand, Rivesalte, Languedoc, Frankrike

__________________________________

TILLVALSMENY ”EXKLUSIV” MÅNDAG–SÖNDAG

FÖRRÄTT | STARTER – 175 KR/PERSON
LÖJROM
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, Sands brioche
Vendace roe from the Gulf of Bothnia, silver onion, chives, smetana, brioche
Good: Weingut Groh, Grauburgunder, Rheinhessen, Tyskland
Great: La Chablisienne, Chablis Le Finage, Bourgogne, Frankrike

VARMRÄTT | MAIN – 125 KR/PERSON
OXFILE
Helstekt oxfilé, grillad grön sparris, vårlök, parmesanpotatis, kålskott, tomat smör, portvinsky, körvel
Sirloin steak, grilled asparagus, shallots, parmesan potatoes, cabbage shoots, tomato butter, port wine sauce, chervil
Good: Viña Olabarri, Bikandi Organic Crianza, Rioja, Spanien
Great: Mercer Brothers Cabernet Sauvignon, Washington, USA 

TILLÄGG DESSERT | DESSERT OPTION +90kr/person
”RABARBER & HALLON”
Mördegsskal, Halloncurd, rabarbersorbet, skum på citrongräs och limeblad, bakad rabarber, citrongräskräm och maräng.
Short crust pastry shell, curd of raspberrys, lemgrass and lime leafs foam, baked rhubarbs, lemongrass cream and marengue
Good: Braida, Vigna Senza Nome Moscato d’Asti, Piemonte, Italien
Great: Donnafugata, Kabir Moscato di Pantelleria. Siciliem, Italien

VINPAKET

Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
Good Wine Recommendation 396 kr/flaska
Great Wine Recommendation 500 kr/flaska
Amazing Wine Recommendation från 600 kr/flaska (sommelieren föreslår)

Alla priser är exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

Kvällens meny

Trerätters meny som ingår i hotellpaketen, serveras i Sand från 11 maj

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet, se Konferensmenyn.

COCKTAILS

Mr G rekommenderar:

BJÄRE
Gin, Grapefrukt, Fläder, Rabarber

DRY MARTINI
Gin, Vermouth

OLD FASHIONED
Bourbon, Socker, Bitters

NEGRONI
Gin, Vermouth, Aperitivo

165 / 5 cl

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA – 85
POTATISKROKETT, LÅNGBAKAT FLÄSK, RAMSLÖKSEMULSION, PARMESAN – 95
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

VIT SPARRIS
Inkokt vit sparris, syrad silverlök, hollandaise på brynt smör, pommes Allumettes med dill, krasse
Tillägg: Löjrom från Bottenviken 20 g – 95

FÄRSKPOTATIS
Kokt och friterad nypotatis, ramslöksemulsion, picklad silverlök, rädisa, Wapnös Vaccaost

GRAVAD FRÖJALAX
Grillad gurka, citruspicklad gurka, jalapeñoemulsion, skånsk tomat, friterad wonton, forellrom, körvel

CARPACCIO PÅ OXFILÉ
Grön sparris, krasseemulsion, picklad röd steklök, parmesan, smörgåskrasse

VARMRÄTTER

SVENSK GÅRDSGRIS
Grillad pluma, glaserad griskind, tryffel, vit sparris, ramslök, velouté

HELSTEKT RYGGBIFF
Helstekt ryggbiff, grillad grön sparris, vårlök, parmesanpotatis, kålskott, tomatsmör, portvinssky, körvel

GÖS
Halstrad gös, smörsås med grillad citron, smörstekt panko, sesamfrön med wasabi, grillad spetskål, ingefärspicklad rättika

LÅNGARYGG
Bakad långarygg, stenbitsrom, sparris, rädisor potatisstomp med pepparrot, dill, Sandefjordssås

GNOCCHI
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, skånsk tomat, spenat, kronärtskocka, krasse

SVENSK GULÄRTA
Gulärtskrokett, krämig sötpotatis från Bjäre, gremolata, broccoli, steklök, grillad gemsallad

DESSERTER

Våra desserter är komponerade av Kasper Kleihs, vinnare av ”Årets konditor 2021”

”RABARBER OCH HALLON ”
Mördegsskal, halloncurd, rabarbersorbet, skum på citrongräs och limeblad, bakad rabarber, citrongräskräm och maräng

”KRYDDIGA ÄPPLEN OCH VANILJ”
Brynt smör- och mandelkaka, kryddig äppelterrin, vaniljglass, grön äpplekräm smaksatt med verjus samt ingefärsäpplen

”PÂTÉ À CHOUX MED KOLA”
Choux-puff fylld med mjölkchokladkräm och mandel, vaniljglass och kolasås smaksatt med punsch

UTVALDA OSTAR
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

VINPAKET

Rekommenderade viner utvalda av vår sommelier

GOOD 395 kr / person
GREAT 550 kr / person

—————————————————————————————

MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

Barnmeny

Barnens meny i restaurang Sand

VARMRÄTTER

FISH & CHIPS – 95
remouladsås, citron
Remoulad sauce, lemon

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
pommes frites, majonnäs
Nuggets of local chicken from Bjäre, French fries, mayonnaise

PASTA BOLOGNESE – 95
pasta, köttfärssås
Pasta Bolognese

DESSERT

VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås

 

Restaurangveckan

För 28:e året bjuds du in till Bjäres Restaurangvecka – en kulinarisk försmak av sommaren.
Menyn serveras i Sand den 2–11 juni 2023.

Restaurangveckans tvårätters meny på Sand:

Förrätt: Färskpotatis från Bjäre, ramslöksemulsion, picklad silverlök, rädisa, Wapnös Vaccaost
Varmrätt: Halstrad gös, stenbitsrom, sparris, rädisor, potatisstomp med pepparrot, dill, sandefjordsås

Pris 2 rätter:
måndag–tisdag 295 kr
onsdag–torsdag 325 kr
fredag–söndag 375 kr

från 295 kr

Frukost

Serveras i Sand måndag–fredag 07.00–10.00, lördag–söndag 07.00–10.30

Starta dagen med en lyxig hotellfrukost med utsikt över hav och strand. På vår frukostbuffé hittar du många lokalproducerade, hemlagade och klassiska alternativ. Det doftar nybakade stenungsbröd från Sjöholms, du hittar njutningsbara ostar från Skottorps mejeri, leverpastejer och pålägg från Heberleins. För att inte glömma hemlagade marmelader, granola, och en himmelsk äggröra.

Alla dagar bjuder vår frukostkock bland annat på omelett, egg Benedict och veganska våfflor i vårt showkitchen.

Pris måndag-söndag 245 kr/vuxen, 95 kr/barn upp till 12 år

PS! Vill du njuta av mer än bara frukost tipsar vi om våra dagspapaket. Boka in Kalldopp med frukost, eller en hel förmiddag på spa med varma bad, bastu och god mat.

 

 

 

Mr G cocktailmeny

Serveras i Mr G cocktailbar

 

SIGNATURE COCKTAILS 

 

*BJÄRE 165:-
Drinken skapades för tävlingen ”World Class” 2022, en tävling som tog vår barchef hela vägen till världsfinalen i Sydney. Grapefruktsskal möter lokala smaker. Sötsyrligt, välbalanserat och lagom spritigt.
Beefeater, Grapefrukt, Rabarber, Fläder, Lingon

BOHEMIAN RAPSERRY 155:-
Fluffigt vitt fläderskum ovanpå en sötsyrlig hallondrink.
Limoncello, Lillet Blanc, Hallon, Citron, Fläder

 

CLASSICS

 

WHISKEY SOUR 155:-
Amerikansk Whisky som balanserad med citron och socker. Skakat och serverat i ett kort glas med is. Självklart med ett litet skum på toppen och några stänk bitters.

MARGARITA 155:-
Tequila spelar huvudrollen i denna söt-syrliga cocktail med sin ikoniska salta kant. Tequilan får lite extra citrustoner från apelsinlikör, lime och socker – och som pricken över i:et lite salt.

*TOM COLLINS 155:-
En drink som faktiskt började som ett skämt i slutet på 1800-talet. Drinken i sig är lång, fräsch och svalkande. Gin som återigen balanseras med citron och socker och sedan späds ut med sodavatten.

*ESPRESSO MARTINI 175:-
Skapad av Dick Bradsel i London på 80-talet. En modern klassiker man alltid kan räkna med. Vodka och sötma från kaffelikör tillsammans med bitter espresso.

 

TWISTS

 

WHISCOCO SOUR 155:-
Den klassiska Whiskey Sourn får sig ett tropiskt inslag med lite kokos och en nypa kanel. Skakas såklart med ett skum på toppen och serveras kort med is. Ett måste för dig som redan älskar Whiskey Sour.
Jameson, Kokoslikör, Citronjuice, Kanel

*SPICY MANGORITA 155:-
En fruktig och het tolkning av Mexicos nationaldrink Margaritan. Tropisk mango passar superbra med lite hetta och i kombination med Tequila så är det 100 poäng! Skakas och serveras kort i glas på fot.
Tequila, Mangolikör, Limejuice, Jalapeño

*BAS STRAWLLINS 155:-
Går hem i alla lägen med somriga toner av jordgubbar tillsammans med basilika och en skvätt persika så blir det en ännu bättre svalkande törstsläckare. Serveras lång med krossis.
Beerfater Peach, Jordgubbar, Citronjuice, Basilika

*ESPRESSO LATINI 155:-
Tänk dig att Espresso Martini fick ett kärleksbarn tillsammans med en Islatte. Vanilj, smörkola och kaffelikör tillsammans med en silkeslen kaffe latte. Serveras lång på krossis.
Absolut Vanilla, Kahlua, Espresso och kondenserad mjölk


*Går att beställa som alkoholfri. 80:-

CHAMPAGNE

MV Pol Roger Brut Réserve, Epernay
Champagne, Frankrike – 170 / 940

2015 Pol Roger, Cuvée de Réserve, Epernay
Champagne, Frankrike – 1 395

MV Tattinger, Brut Reservé, Reims MAGNUM
Champagne, Frankrike – 2 250

2015 Pol Roger, Blanc de Blanc, Epernay
Champagne, Frankrike – 1 495

MOUSSERANDE

Cava Castell d’Olèrdola Brut
Pénedes, Spain – 110 / 495

Leitz, Eins Zwei Zero Sparkling, 0% alkohol
Rheingau, Tyskland – 80

ROSÉVINER

M de Minuty
Côtes de Provence, Frankrike – 135 / 495

Minuty 281
Côtes de Provence, Frankrike – 875

VITA VINER

La Chablisienne, Chablis Le Finage
Bourgogne, Frankrike – 160 / 645

Henri Bourgeois, Sancerre Les Baronnes
Loire, Frankrike – 165 / 695

Diora, La Splendeur du Soleil, Chardonnay
Monterey, USA – 150 / 625

Prinz von Hessen, Hessenstein Riesling
Rheingau, Tyskland – 140 / 595

Weingut Groh, Grauburgunder
Nahe, Tyskland – 135 / 495

RÖDA VINER

Louis Jadot, Coteaux Bourguignons
Bourgogne, Frankrike – 145 / 625

Familia Torres, Salmos
Priorat, Spanien – 170 / 750

Pio Cesare, Barbera d’Álba
Piemonte, Italien – 145 / 625

Jean Leon, 3055 Merlot/Petit Verdot
Penedes, Spanien – 140 / 595

Black Stallion, Cabernet Sauvignon
Napa Valley, USA – 185 / 795

FATÖL

BROOKLYN EAST INDIA PALE ALE, 6,9% USA, 40cl 95:-
CARLSBERG EXPORT, 5,0% Danmark, 40cl 79:-
CARLSBERG HOF, 4,2% Danmark, 40cl 75:-
ERIKSBERG KARAKTÄR, 5,4% Sverige, 40cl 85:-
KRONENBOURG 1664 BLANC, 5,0% Frankrike, 40cl 89:-

ÖL PÅ FLASKA

BROOKLYN LAGER, 5,2% USA, 35cl 79:-
CARLSBERG EXPORT, 5,0% Danmark, 33cl 72:-
CARLSBERG HOF, 4,2% Danmark, 33cl 69:-
ERDINGER WEISSBIER, 5,3% Tyskland, 50cl 90:-
HÖGANÄS APA, Höganäs Bryggeri, 5,6% Sverige, 33cl 90:-
MISS FORTUNE IPA, Höganäs Bryggeri, 6,0% Sverige, 33cl 90:-
PERONI, GLUTENFRI, Lager, 4,5% Tjeckien, 33cl 85:-
STAROPRAMEN, 5,0% Tjeckien, 33cl 75:-

CIDER

SOMERSBY LEMON SPRITZ, 4,5 % Danmark, 33cl 72:-
SOMERSBY PEAR, 4,5% Danmark, 33cl 69:-

ALKOHOLFRI ÖL/CIDER

BROOKLYN SPECIAL EFFECTS, 0,5% USA, 33cl 49:-
CARLSBERG NON ALCOHOLIC, 0,5% Danmark, 33cl 49:-
NATURFRISK FLÄDERLEMONAD EKO, 25cl 45:-
NATURFRISK LEMONAD EKO, 25cl 45:-
SOMERSBY, 0,5% Danmark, 33cl 49:-

 

Mr G mat

Serveras i Mr G cocktailbar

SNACKS

BJÄRE CHIPS 45:-
BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP 145:-
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 85:-
GRUYÈRE 65:-
GRÖNA HALKIDIKI OLIVER 55:-
MARCONAMANDLAR 55:-
TORROSTADE JORDNÖTTER 35:-

EFTERMIDDAGSMENY (14.00–17.30)

HEL/HALV RÄKSMÖRGÅS 295:-/215:-
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

ASIANBOWL 155:-
Svart ris med asiatiska bönor, coleslaw smaksatt med kimchibase, picklade rotfrukter och svamp, Sands örthummus, koriander, furikake, samt en av följande:
Sojamarinerad tofu / Hoisinmarinerad Bjärekyckling / Handskalade räkor

BJÄRESALLAD 175:-
Bladsallad med vinägrett och solroskärnor, Skottorpsdressing, gremolatamarinerad potatis från Bjäre, picklade grönsaker i säsong

MR. G’s KVÄLLSMAT (17.30–22.00)

FÖRRÄTTER
SVENSK BIFF 205:-
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost

VIT SPARRIS 185:-
Inkokt vit sparris, syrad silverlök, hollandaise på brynt smör, pommes Allumettes med dill, krasse
Tillägg: Löjrom från Bottenviken 20 g – 95

LÖJROM 335:-
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, sands brioche

HUVUDRÄTTER
HEL/HALV RÄKSMÖRGÅS 295:-/215:-
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

GNOCCHI 265:-
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, inlagd silverlök, grönkål, friterad jordärtskocka, krasse

HELSTEK RYGGBIFF 325:-
Helstekt ryggbiff, skogschampinjon, grönkål, inkokt pärllök, potatisrösti, pepparsås, körvel

DESSERT

RABARBER OCH HALLON 125:-
Mördegsskal, halloncurd, rabarbersorbet, skum på citrongräs och limeblad, bakad rabarber, citrongräskräm och maräng

KRYDDIGA ÄPPLEN OCH VANILJ 95:-
Brynt smör- och mandelkaka, kryddig äppelterrin, vaniljglass, grön äppelkräm, smaksatt med verjus samt ingefärsäpplen

Rooftop meny

Serveras i rooftopbaren på våning 4

Matigt

ROOFTOP BJÄRESALLAD 175
Ditt val av: Bjärekyckling / Räkor / Marinerad Oumph
Bladsallad med vinägrett och solroskärnor, Skottorpsdressing, gremolatamarinerad potatis från Bjäre, picklade grönsaker i säsong

ROOFTOP RÄKSMÖRGÅS  225
Rågbröd, handskalade räkor, ägg, majonnäs, rödlök, citron, sallad

CHARKBRICKA 155
Gruyère, oliver, serranoskinka, salami, Heberleins tapaskorv, fröknäcke

VEGGIE SANDWICH 95
Rågbröd, avokado, pico de gallo, crispy chili, koriander

Salt

Bjäre chips med parmesan och svartpeppardipp 75
Bjäre chips 35
Nötmix  45
Oliver  45
Gruyèreost  55

Sött

Biscotti 20
Rawfoodboll  35
Chokladboll  35
Dulce de leche boll  35
Chokladbiskvi  45
Blondie med vit choklad och hallon 45

Smoothies (alkoholfria)

RÖD SMOOTHIE 70
Jordgubbar, blåbär, mango, açai, äppeljuice

GUL  SMOOTHIE 70
Mango, ananas, passionsfrukt, äppeljuice

GRÖN SMOOTHIE 70
Banan, grönkål, avokado, citron, äppeljuice

Mocktails (alkoholfria)

VIRGIN MOJITO 80
Mynta, limejuice, sodavatten / 7UP

RASPBERRY RED 80
Hallonpuré, citronjuice, apelsinjuice,

ELDERFLOWER VIRGIN 80
Mynta, citron, flädercider, sodavatten

VIRGIN PIÑA COLADA 80
Kokos, ananasjuice

VIRGIN BLOODY MARY 80
Tomatjuice, kryddor

Vin, öl, cider

Champagne 160
Cava 110
Vitt, rött, rosé vin 100
Eriksberg Karaktär 85
Carlsberg Export 79
Somersby Cider 72

Cocktails & Drinkar

APEROL SPRITZ 155
Aperol, mousserande vin, sodavatten

LIMONCELLO SPRITZ 155
Limoncello, mousserande vin, sodavatten

SVENSK SOMMAR SPRITZ 155
Jordgubb & rabarber aperitif, mousserande vin, sodavatten,

HUGO SPRITZ 155
Fläderlikör, mousserande, mynta, sodavatten,

BJÄRE SPRITZ 155
Gin, grapefrukt, rabarber, fläder, lingon, sodavatten

MOJITO 155
Havana Club rom, limejuice, mynta, sodavatten

ROOFTOP PIÑA COLADA 155
Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

BAILEYS COLADA 155
Baileys Cream, Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

FROZEN FRUKTCOCKTAIL 155
Röd/Gul/Grön smoothie, Havana Club rom

BLOODY MARY 155
Vodka, tomatjuice, kryddor

GIN & TONIC 155

IRISH COFFEE 155

Alkoholfria drycker

Alkoholfri öl  49
Pepsi, Pepsi Max, 7UP Zero, Zingo 37
Ramlösa  37
Englamust  45
Protein Shake 45
Protein Is-Latte 75
Smoothie Boost 85

Kaffe och te

Americano 40
Enkel espresso  35
Dubbel espresso 40
Cappuccino 40
Kaffe latte 45
Te  35
Varm choklad 45
Islatte  55

 

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Vad vill du boka? -->