Serveras i Sand från 11 maj 2023
COCKTAILS
Mr G rekommenderar:
BJÄRE
Gin, Grapefrukt, Fläder, Rabarber
DRY MARTINI
Gin, Vermouth
OLD FASHIONED
Bourbon, Socker, Bitters
NEGRONI
Gin, Vermouth, Aperitivo
165 / 5 cl
OSTRON
MARENNES FINE DE CLAIRE – 40
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett citron, tabasco
APPETIZERS
BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA – 85
POTATISKROKETT, LÅNGBAKAT FLÄSK, RAMSLÖKSEMULSION, PARMESAN – 95
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55
FÖRRÄTTER
VIT SPARRIS – 185
Inkokt vit sparris, syrad silverlök, hollandaise på brynt smör, pommes allumettes med dill, krasse
Tillägg: Löjrom från Bottenviken 20 g – 95
FÄRSKPOTATIS – 165
Kokt och friterad nypotatis, ramslöksemulsion, picklad silverlök, rädisa, Wapnös Vaccaost
GRAVAD FRÖJALAX – 195
Grillad gurka, citruspicklad gurka, jalapeñoemulsion, skånsk tomat, friterad wonton, forellrom, körvel
LÖJROM FRÅN BOTTENVIKEN – 335
Löjrom 30 gram, silverlök, gräslök, smetana, citron, dillbrioche
CARPACCIO PÅ OXFILÉ – 195
Grön sparris, krasseemulsion, picklad röd steklök, parmesan, smörgåskrasse
VARMRÄTTER
SVENSK GÅRDSGRIS – 275
Grillad pluma, glaserad griskind, tryffel, vit sparris, ramslök, velouté
HELSTEKT RYGGBIFF – 325
Helstekt ryggbiff, grillad grön sparris, vårlök, parmesanpotatis, kålskott, tomatsmör, portvinssky, körvel
GÖS – 315
Halstrad gös, smörsås med grillad citron,
smörstekt panko, sesamfrön med wasabi, grillad spetskål, ingefärspicklad rättika
LÅNGARYGG – 325
Bakad långarygg, stenbitsrom, sparris, rädisor potatisstomp med pepparrot, dill, Sandefjordssås
GNOCCHI – 265
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, skånsk tomat, spenat, kronärtskocka, krasse
SVENSK GULÄRTA – 265
Gulärtskrokett, krämig sötpotatis från Bjäre, gremolata, broccoli, steklök, grillad gemsallad
KLASSIKER
SANDS RÄKSMÖRGÅS 295 / hel – 215 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad
OST
UTVALDA OSTAR – 155
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd
DESSERTER
Våra desserter är komponerade av Kasper Kleihs, vinnare av ”Årets konditor 2021”
”RABARBER OCH HALLON ” – 135
Mördegsskal, halloncurd, rabarbersorbet, skum på citrongräs och limeblad, bakad rabarber, citrongräskräm och maräng
”KRYDDIGA ÄPPLEN OCH VANILJ” – 135
Brynt smör- och mandelkaka, kryddig äppelterrin, vaniljglass, grön äpplekräm smaksatt med verjus samt ingefärsäpplen
”PÂTÉ À CHOUX MED KOLA” – 125
Choux-puff fylld med mjölkchokladkräm och mandel, vaniljglass och kolasås smaksatt med punsch
EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65
CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st
—————————————————————————————
MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.