Menyer i restaurang Sand

Här hittar du alla aktuella menyer i restaurang Sand. Välj meny i listan!

À la carte

Serveras i Sand 19 januari–14 mars 2023

COCKTAILS

Mr G rekommenderar:

BJÄRE
Gin, Grapefrukt, Fläder, Rabarber

DRY MARTINI
Gin, Vermouth

OLD FASHIONED
Bourbon, Socker, Bitters

NEGRONI
Gin, Vermouth, Aperitivo

155 / 5 cl

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 40
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett citron, tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

JORDÄRTSKOCKA – 175
Jordärtskocksskum, svampconsumé, bakade Jordärtskockor, picklad svamp från Torekov, körvel

BETOR – 165
Bakade betor, rödbetskräm, getost, honungscrumble, saltrostade valnötter, körvel

RÖDING – 195
Varmrökt röding, gravad citronemulsion, forellrom, fermenterad fänkål, purjolök, gräslök

LÖJROM – 335
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, Sands brioche

SVENSK BIFF – 205
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost

VARMRÄTTER

TORSKRYGG – 335
Torskrygg, moule marinière, blåmusslor, rotfruktsjulienne, purjolök, Amandinepotatis, dill

REGNBÅGSFORELL – 315
Regnbågsforell, ägg 63, spenat, potatisstomp med krabba och citron, brynt smörskum, rostade solrosfrö, rosenkål

BJÄREKYCKLING – 275
Pot-au-feu på Bjärekycklingbröst och mousselin, grönsaker från Bjäre, potatisstomp, friterad kål, kycklingvelouté

OXFILÉ – 365
Grillad oxfilé, skogschampinjon, grönkål, inkokt pärllök, potatisrösti, pepparsås, körvel

GNOCCHI – 265
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, inlagd silverlök, grönkål, friterad jordärtskocka, krasse

PORTABELLO – 265
Bräserad portabello, svampduxelle, vinterkål, tryffelemulsion, svampflarn, rökt rotselleri, grillat levainbröd

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS 295 / hel – 215 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

DESSERTER

VIT CHOKLAD – 125
Vit chokladcrème, havtornsorbet, rostad vit choklad, mandelkaka, körvel

”TARTE TATIN” – 125
Äpple från Bjärehalvön, karamellskum, havrekaka, gräddig vaniljglass, atsinakrasse

CRÈME BRÛLÉE – 95
Sands crème brûlée

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st

—————————————————————————————

SMAKA PÅ BJÄRE. På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

Lunch

Serveras i Sand måndag–fredag 11.30–14.00

Buffé med säsongens sallader, bröd, smör och 2 varmrätter. Avslutas med ost och frukt samt kaffe och kaka.
Pris 185 kr.

VECKA 4

Fredag
Fishcakes, wokade grönsaker, sojaemulsion, basmatiris
Pestobakad kyckling, fetaostcrème, rostad potatis

Vi vill reservera oss för att menyn kan komma att förändras beroende på tillgång av våra råvaror

Serveras i Sand måndag–fredag 11.30–14.00

Buffé med säsongens sallader, bröd, smör och 2 varmrätter. Avslutas med ost och frukt samt kaffe och kaka.
Pris 185 kr.

VECKA 5

Måndag
Vinpocherad flundra, potatispuré, citronsås, sockerärtor
Honungs- och fänkålsglaserad fläsksida, smörad steksky, rostad potatis

Tisdag
Smörbakad sej, kokt potatis, ägg, rostade betor, skaldjurssås, dill
Kalvfärsbiffar med fetaost, rosmarin och soltorkad tomat, rostade rotfrukter, kryddig tomatsås

Onsdag
Kokt torsk, persiljesås, pepparrot, potatispuré, morötter
Vitlöksstekt majskyckling, dragonsås, ris, majs

Torsdag
Asiatiska fiskfärsbiffar med chili, koriander- och ingefära, basmatiris, teriyakisås
Rostbiffslock, chilibearnaisesås, haricots verts, bakad tomat, rostad potatis

Fredag
Örtbakad lax, Hollandaisesås, smörad spetskål, kokt potatis
Kalvschnitzel, kryddsmör, klyftpotatis, stekt svamp, rödvinssky

Vi vill reservera oss för att menyn kan komma att förändras beroende på tillgång av våra råvaror

 

 

Helglunch

Serveras i Sand lördagar och söndagar 12.00–15.00

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

SANDS HUMMERSKAGEN – 155 / hel 295
brioche, fänkål, citron, dill

KRÄMIG SVAMPSOPPA – 155 / hel 175
inkokt portabello, friterad potatis, färskost

LÖJROM – 335
Brioche, vispad smetana, silverlök, gräslök, dill

VARMRÄTTER

SANDS WALLENBERGARE – 195
rårörda lingon, brynt smör, gröna ärtor, potatispuré

BOUILLABAISSE – 195
torsk, blåmusslor, saffransaioli, brödkrutonger

TRYFFELFYLLD TORTELLONI – 185
saltrostad mandel, ruccola, parmesan

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – halv 215 / hel 295
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

SANDS BOOKMAKERTOAST – 255
oxfilé, grillat levainbröd, dijonmajonnäs, sallad, tomat, äggula, pepparrot

SANDS BOWL – 155
svart ris, bönor, picklade rotfrukter, svamp, hummus, koriander, furikake samt en av: hoisinkyckling / räkor / tofu

DESSERTER

CRÈME BRÛLÉE – 95

TRUFFLE CAKE – 75
med vispad grädde och bär

KAFFEGODIS – 75

EN KULA GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39/st

Konferensmeny

Meny för konferenser och grupper 19 januari–14 mars 2023

VINPAKET

Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
Good Wine Recommendation 396 kr/flaska
Great Wine Recommendation 476–500 kr/flaska
Amazing Wine Recommendation från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Alla priser är exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

KONFERENS- & GRUPPMENY MÅNDAG / ONSDAG / FREDAG / SÖNDAG

FÖRRÄTT | STARTER

RÖDING | CHAR
Varmrökt röding, gravad citronemulsion, forellrom, fermenterad fänkål, purjolök, gräslök
Hot smoked char, cured lemon emulsion, trout roe, fermented fennel, leek, chives
Good: Gerard Betrand, Picpoul de Pinet, Languedoc, Frankrike 135/495
Great: Kobal, Furmint, Haloze, Hills,Slovenien 140/595                                                                                                                                                                                                                      

VARMRÄTT | MAIN

BJÄREKYCKLING | BJÄRE CHICKEN
Pot-au-feu på Bjärekycklingbröst och mousseline, grönsaker från Bjäre, potatisstomp, friterad kål, kycklingvelouté
Bjäre chicken pot-au-feu and mousselin, vegetables from Bjäre, mashed potatoes, fried cabbage, chicken velouté
Good: Jean Leon, 3055, Penedes, Spanien 135/495
Great: Black Stallion, Pinot Noir, Napa Valley, USA 165/675

TILLÄGG DESSERT | ADD DESSERT +90

VIT CHOKLAD | WHITE CHOCOLATE
Vit chokladcrème, havtornsorbet, rostad vit choklad, mandelkaka, körvel
White chocolate cream, sea bucktorn sorbet, roasted white chocolate, almond cake, chervil
Good: Donnafugata, Kabir Moscato di Pantelleria. Siciliem, Italien, 130/495
Great: Umathum Beerenauslese, Burgenland, Österrike 150/625

__________________________________

KONFERENS- & GRUPPMENY TISDAG / TORSDAG / LÖRDAG

FÖRRÄTT | STARTER

SVENSK BIFF | SWEDISH BEEF
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost
Grilled marinated sirloin steak, caramelized onion cream, mushroom from Torekov, pickled kohlrabi, cottage cheese with truffle
Good: Altano, Rewilding, Douro, Portugal 135/495
Great: Pio Cesare, Barbera d´Alba, Piemonte, Italien 145/610

VARMRÄTT | MAINS

FORELL | CHAR
Ägg 63, spenat, potatisstomp med krabba och citron, brynt smörskum, rostade solrosfrö, rosenkål
Egg 63, spinach, mashed potatoes with crab and lemon, browned butter foam, roasted sunflower seeds, cabbage
Good: Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 135/495
Great: Diora, La Splendeur du Soleil Chardonnay, Monterey, USA 150/625

TILLÄGG DESSERT | ADD DESSERT – 90

ÄPPLE | APPLE
”Tarte tatin”, Äpple från Bjärehalvön, karamellskum, havrekaka, gräddig vaniljglass, atsinakrasse
Apples from the region, caramel foam, oat cake, vanilla ice cream, atsina cress
Good: Le Tertre du Lys d´Or Sauternes, Bordeaux, Frankrike 135/495
Great: Château Tirecul Les Pins, Monbazillac, Frankrike 150/625

__________________________________

TILLVALSMENY ”EXKLUSIV” MÅNDAG–SÖNDAG

FÖRRÄTT | STARTERS – 125/PERSON

LÖJROM | VENDACE ROE
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, Sands brioche
Vendace roe from the Gulf of Bothnia, silver onion, chives, smetana, brioche
Good: Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 135/495
Great: La Chablisienne, Chablis Le Finage, Bourgogne, Frankrike 160/645

VARMRÄTT | MAINS – 125/PERSON

OXFILÉ | BEEF TENDERLOIN
Grillad oxfilé, skogschampinjon, grönkål, inkokt pärllök, potatisrösti, pepparsås, körvel
Beef tenderloin, forest mushrooms, kale, pearl onion confit, potato rösti, pepper sauce, chervil
Good: Viña Olabarri, Bikandi Organic Crianza, Rioja, Spanien 130/495
Great: Mercer Brothers Cabernet Sauvignon, Washington, USA 140/595

TILLÄGG DESSERT | DESSERT OPTION

CRÈME BRÛLÉE
Sands crème brûlée
Sand’s crème brûlée
Good: Le Tertre du Lys d´Or Sauternes, Bordeaux, Frankrike 135/495
Great: Château Tirecul Les Pins, Monbazillac, Frankrike

Kvällens meny

Trerätters meny som ingår i hotellpaketen, serveras i Sand 19 januari–14 mars 2023

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet, se Konferensmenyn.

COCKTAILS

Mr G rekommenderar:

BJÄRE
Gin, Grapefrukt, Fläder, Rabarber

DRY MARTINI
Gin, Vermouth

OLD FASHIONED
Bourbon, Socker, Bitters

NEGRONI
Gin, Vermouth, Aperitivo

155 / 5 cl

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

JORDÄRTSKOCKA
Jordärtskocksskum, svampconsumé, bakade Jordärtskockor, picklad svamp från Torekov, körvel

BETOR
Bakade betor, rödbetskräm, getost, honungscrumble, saltrostade valnötter, körvel

RÖDING
Varmrökt röding, gravad citronemulsion, forellrom, fermenterad fänkål, purjolök, gräslök

SVENSK BIFF
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost

VARMRÄTTER

TORSKRYGG
Torskrygg, moule marinière, blåmusslor, rotfruktsjulienne, purjolök, Amandinepotatis, dill

REGNBÅGSFORELL
Regnbågsforell, ägg 63, spenat, potatisstomp med krabba och citron, brynt smörskum,rostade solrosfrö, rosenkål

BJÄREKYCKLING
Pot-au-feu på Bjärekycklingbröst och mousselin, grönsaker från Bjäre, potatisstomp, friterad kål, kycklingvelouté

GNOCCHI
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, inlagd silverlök, grönkål, friterad jordärtskocka, krasse

PORTABELLO
Bräserad portabello, svampduxelle, vinterkål, tryffelemulsion, svampflarn, rökt rotselleri, grillat levainbröd

KVÄLLENS OSTAR

UTVALDA OSTAR – 155
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

DESSERTER

VIT CHOKLAD
Vit chokladcrème, havtornsorbet, rostad vit choklad, mandelkaka, körvel

”TARTE TATIN”
Äpple från Bjärehalvön, karamellskum, havrekaka, gräddig vaniljglass, atsinakrasse

CRÈME BRÛLÉE
Sands crème brûlée

TILLVAL FRÅN Á LA CARTE-MENYN

LÖJROM – 175 kr*
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, Sands briocheOXFILÉ – 95 kr*
Grillad oxfilé, skogschampinjon, grönkål, inkokt pärllök, potatisrösti, pepparsås, körvel
* Tillägg vid byte av förrätt eller råvara

VINPAKET

Rekommenderade viner utvalda av vår sommelier

GOOD 395 kr / person
GREAT 495 kr / person

—————————————————————————————

SMAKA PÅ BJÄRE. På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

Barnmeny

Barnens meny i restaurang Sand

VARMRÄTTER

FISH & CHIPS – 95
remouladsås, citron
Remoulad sauce, lemon

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
pommes frites, majonnäs
Nuggets of local chicken from Bjäre, French fries, mayonnaise

PASTA BOLOGNESE – 95
pasta, köttfärssås
Pasta Bolognese

DESSERT

VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås

 

Frukost

Serveras i Sand måndag–fredag 07.00–10.00, lördag–söndag 07.00–10.30

Starta dagen med en lyxig hotellfrukost med utsikt över hav och strand. På vår frukostbuffé hittar du många lokalproducerade, hemlagade och klassiska alternativ. Det doftar nybakade stenungsbröd från Sjöholms, du hittar njutningsbara ostar från Skottorps mejeri, leverpastejer och pålägg från Heberleins. För att inte glömma hemlagade marmelader, granola, och en himmelsk äggröra.

Alla dagar bjuder vår frukostkock bland annat på omelett, egg Benedict och veganska våfflor i vårt showkitchen.

Pris måndag-söndag 245 kr/vuxen, 95 kr/barn upp till 12 år

PS! Vill du njuta av mer än bara frukost tipsar vi om våra dagspapaket. Boka in Kalldopp med frukost, eller en hel förmiddag på spa med varma bad, bastu och god mat.

 

 

 

Mr G cocktailmeny

Serveras i cocktailbaren Mr G

MR. G’s SIGNATURE COCKTAILS

Vi har valt att dela in våra signaturcocktails i två olika kategorier. ”Lekfulla” och ”Propra”. Lekfulla passar den som är van vid att dricka fruktiga söt-syrliga skapelser och Propra passar den som vågar doppa tårna i något som är lite annorlunda men ändå välbekant.


LEKFULLA COCKTAILS
Med lekfulla smaker i form av söta bär, exotisk frukt och godis i ett söt-syrligt format inspirerat av desserter, passar den här kategorin alla dom som är ute efter något gott att dricka så länge det inte smakar allt för mycket sprit.

PRIMA DJONNA 155:-
Sötma från mandelkrokant balanseras snyggt upp med grapefrukt och citron.
Låt inte Whiskeyn skrämma dig, den är lika len som den är charmig.
Jameson, Mandel, Karamell, Grapefrukt, Citron.

TORQUISE BLUE!!! 155:-
Vad händer om du blandar en ikonisk 80-talsfilm med ett av Sveriges mest populära godis? Vanilj möter färgen blå och smakas upp med syrligt bubbelgum.
Absolut Vanilia, Blå curacao, Bubbelgum, Citron, Kondens.mjölk *Laktos

FAIRYTALE 165:-
Förförisk fruktighet skakas ihop till en sagolik blandning som du inte skådat förut. En röd cocktail som kommer att få dig att känna dig som en Disneyprinsessa.
Cointreau, Fläderlikör, Hallon, Vattenmelon, Lime

BANOFFEE 155:-
Möjligtvis den mest frestande pajen som finns. Här i ett flytande utförande, silkeslen karamell blandas med mogen banan.
Absolut Vanilia, Banan, Karamell, Citron, Kondens.mjölk, Kokos, Kolasås *Laktos

PROPRA COCKTAILS
Här har vi har tagit ett steg bort ifrån godis och dessert. Fokus ligger fortfarande på klassiska smaker men med en gnutta mer komplexitet.
Syrligt är fortfarande genomgående men med en svag bitterhet som balanserar.

BJÄRE 155:-
Drinken skapades för tävlingen ”World Class”, en tävling som tog vår barchef hela vägen till världsfinalen i Sydney. Grapefruktsskal möter lokala frukter ifrån Bjäre. Sötsyrligt, välbalanserat och lagom spritigt.
Beefeater, Grapefrukt, Rabarber, Fläder, Lingon

ITALICUS-HU 165:-
En världsomspännande cocktail med asiatiska smaker från Japan och Thailand som blandas med smaker ifrån México och Frankrike. Lätt rökigt och friskt.
Italicus, Del Maguey Vida, Umeshu, Yuzu, Verjus. Kafirlime

YEAH-YEAH 165:-
Lätt, frisk & fräsch. Somrig rabarber i en exotiskt blommig förpackning.
Beefeater, Litchi, Rabarber, Mandel, Lime *Nötter

BANANA KING 175:-
Funkiga toner från Jamaicarom tillsammans med ett ”Tiki-tänk”. Med denna i handen kommer du att känna dig som djungelns konung.
Smith & Cross, Montenegro, Banan, Mandel, Lime *Nötter

BOXING CLUB 155:-
Lätt, delikat & fräscht. En klarifierad milkpunch med exotiska frukttoner.
Havana Club 3y, Falernum, Passionsfrukt, Persika, Ananas, Mandel, Mjölk *Laktos, Nötter

COCO ROUGE 165:-
Fransk Cognac blandas med en silkeslen hallon- och kokosmilkpunch.
Cognac, Hallon, Persika, Kokos, Mjölk *Laktos

KLASSIKER

Detta kapitel har vi fyllt med klassiska cocktails, som för oss är något man borde provat åtminstone en gång i livet. Vi har samlat våra favoriter av Syrliga, Spritiga och Bubbliga drinkar.

SOUR – SYRLIGT
“Sour” är en cocktail som bygger på bassprit som balanseras med något surt, något sött och oftast en smaksättare. Whiskey Sour, Daiquiri eller Margarita är några av dom absolut mest kända Sours.

AVIATION                                                             Gin, Viollikör, Citron
BETWEEN THE SHEETS                                Rom, Cognac, Citron
BRAMBLE                                                             Gin, Björnbärslikör, Citron
CAIPIRINHA                                                        Cachaça, Lime
CLOVER CLUB                                                    Gin, Vermouth, Hallon, Citron
DAIQUIRI                                                              Rom, Lime
FRENCH 75                                                          Gin, Champagne, Citron
GIMLET                                                                   Gin, Lime
LAST WORD                                                       Gin, Chartreuse, Maraschino, Lime
MAI TAI                                                                  Rom, Apelsinlikör, Mandel, Lime
MARGARITA                                                        Tequila, Apelsinlikör, Lime
NEW YORK SOUR                                             Bourbon, Rödvin, Citron
PENDENNIS                                                         Gin, Aprikoslikör, Lime, Bitters
PEGU CLIUB                                                        Gin, Apelsinlikör, Citron, Bitters
SIDE CAR                                                              Cognac, Apelsin, Citron
SOUTH SIDE                                                        Gin, Mynta, Citron
TOM COLLINS                                                     Gin, Citron, Sodavatten
WHITE LADY                                                       Gin, Apelsinlikör, Citron
WHISKEY SOUR                                                Whisky, Citron

PRE DINNER – SPRITIGT
En “Pre Dinner” eller “Aperitif cocktail” som det även kallas, bygger på en bassprit som får ta stor plats i drinken i kombination med något bittert.
Old Fashioned, Dry Martini eller Negroni är några av dom mest kända Pre Dinner cocktails.

BOULVARDIER                          Bourbon, Aperitivo, Söt Vermouth
MANHATTAN                             Bourbon, Söt Vermouth, Bitters
MARTINI (DRY)                          Gin, torr Vermouth
MINT JULEP                                 Bourbon, Mynta, Bitters
NEGRONI                                    Gin, Aperitivo, Söt Vermouth
OLD FASHIONED                     Bourbon, Bitters
SAZERAC                                     Bourbon, Absint, Bitters

SPARKLING – BUBBLIGT
En ”Sparkling” är en cocktail som bygger på mousserande vin & smaksättning. Och även dessa cocktails faller under kategorin ”Pre Dinner”

BELLINI                                         Mousserande vin, Persikopuré
KIR ROYALE                               Mousserande vin, Svartvinbärslikör
MIMOSA                                        Mousserande vin, Apelsinjuice
SBAGLIATO                                Mousserande vin, Aperitivo, söt Vermouth

ÖVRIGT
BLOODY MARY                         Vodka, Tomatjuice, Kryddor
GRASSHOPPER                        Mint- & Chokladlikör, Grädde
IRISH COFFEE                            Irländsk Whiskey, Kaffe, Grädde
SINGAPORE SLING                 Gin, Körsbärslikör, Ananasjuice

VIN

CHAMPAGNE
MV Pol Roger Brut Réserve, Epernay
Champagne, Frankrike – 170 / 940

2015 Pol Roger, Cuvée de Réserve, Epernay
Champagne, Frankrike – 1 250

MV Tattinger, Brut Reservé, Reims MAGNUM
Champagne, Frankrike – 2 250

2015 Pol Roger, Blanc de Blanc, Epernay
Champagne, Frankrike – 1 350

MOUSSERANDE
Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc
Sydafrika – 110 / 495

Gerard Betrand, Crémant de Limoux
Languedoc, Frankrike – 135 / 625

Leitz, Eins Zwei Zero Sparkling, 0% alkohol
Rheingau, Tyskland – 80

ROSÉVINER
M de Minuty
Côtes de Provence, Frankrike – 135 / 495

Minuty 281
Côtes de Provence, Frankrike – 750

VITA VINER
Telmo Rodruigez, Gabo do Xil, Godello
Galicien, Spanien – 140 / 595

La Chablisienne, Chablis Le Finage
Bourgogne, Frankrike – 160 / 645

Kobal, Furmint
Haloze Hills, Slovenien – 140 / 595

Diora, La Splendeur du Soleil, Chardonnay
Monterey, USA – 150 / 625

Prinz von Hessen, Hessenstein Riesling
Rheingau, Tyskland – 135 / 495

Alamos, Chardonnay
Mendoza, Argentina – 135 / 495

RÖDA VINER
Louis Jadot, Coteaux Bourguignons
Bourgogne, Frankrike – 145 / 610

Familia Torres, Salmos
Priorat, Spanien – 170 / 750

Black Stallion, Pinot Noir
Los Carneros, USA –165 / 675

Pio Cesare, Barbera d’Alba
Piemonte, Italien – 145 / 610

Black Stallion, Cabernet Sauvignon
Napa Valley, USA – 170 / 750

Mr G mat

Serveras i cocktailbaren Mr G

SNACKS

BJÄRE CHIPS 45:-
BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP 145:-
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 85:-
GRUYÈRE 65:-
GRÖNA HALKIDIKI OLIVER 55:-
MARCONAMANDLAR 55:-

TORROSTADE JORDNÖTTER 35:-

EFTERMIDDAGSMENY (14.00–17.30)

HEL/HALV RÄKSMÖRGÅS 295:-/215:-
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

ASIAN BOWL 155:-
Svart ris med asiatiska bönor, coleslaw smaksatt med kimchbase, picklade rotfrukter och svamp, Sands örthummus, koriander och furikake
Till Asian Bowl väljer du mellan följande protein: Sojamarinerad tofu, Hoisinmarinerad Bjärekyckling eller handskalade räkor

MR. G’s KVÄLLSMAT (18.00–22.00)

FÖRRÄTTER
SVENSK BIFF 205:-
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost

BETOR 165:-
Bakade betor, rödbetskräm, getost, honungscrumble, saltrostade valnötter, körvel

RÖDING 195:-
Varmrökt röding, gravad citronemulsion, forellrom, fermenterad fänkål, purjolök, gräslök

HUVUDRÄTTER
HEL/HALV RÄKSMÖRGÅS 295:-/215:-
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

PORTABELLO 265:-
Bräserad portabello, svampduxelle, vinterkål, tryffelemulsion, svampflarn, rökt rotselleri, grillat levainbröd

Mr. G:s KYCKLINGMACKA 265:-
Bjärekycklingbröst, svampduxelle, vinterkål, tryffelemulsion, svampflarn, rökt rotselleri, grillat levainbröd

DESSERT
VIT CHOKLAD 125:-
Vit chokladcrème, havtornssorbet, rostad vit choklad, mandelkaka, körvel

CRÈME BRÛLÉE 95:-
Sands crème brûlée

Antinori gästspel 24–25/2

Familjen Antinori är något av en institution i den Italienska vinhistorien och har tillverkat vin sedan 1300-talet. Idag leds Antinori av den 26 generationen och producerar viner av absolut toppklass. Vinfamiljen ligger bakom de så kallade ”Super Tuscans”, varav Tignanello, Guado al Tasso och Solaia tillhör deras mest kända viner. Vill du veta mer om den spännande familjen Antinori, deras spektakulära vingård och fantastiska viner? Nu har du chansen att avnjuta Antinoris viner under en vinprovning och tillsammans med en femrätters meny på Sand.

ANTINORI WINEMAKERS DINNERPå Sand den 24 och 25 februari kl 19.00
Middagen inleds med fördrink vid chef’s table och därefter serveras du en femrätters meny med matchande viner från Antinori. Pris 1995 kr per person. (Max 32 gäster)

ANTINORI VINPROVNING | På Sand den 25 februari kl 15.00–16.00

Du får prova fyra olika viner från Antinori (andra än de som serveras på middagen) under ledning av Alessandro Leone, exportchef på Marchesi Antinori. Pris 399 kr.

Välkommen att kontakta Chris Nilsson för att boka:
Telefon +46 431 55 81 11
E-post  chris.nilsson@gramgroup.se

Rooftop meny

Serveras i rooftopbaren på våning 4

MATIGT

ROOFTOP BENTO 155
Svart ris med asiatiska bönor, coleslaw smaksatt med kimchibase, picklade rotfrukter och svamp, Sands örthummus, koriander och furikake
Ditt val av protein: Sojamarinerad tofu / Hoisinmarinerad Bjärekyckling / Räkor

SANDS RÄKSMÖRGÅS 295
Rågbröd, handskalade räkor, ägg, majonnäs, rödlök, citron, sallad

CHARKBRICKA 145
Gruyère, oliver, serranoskinka, fänkålssalami, Heberleins tapaskorv, kex

SALT

BJÄRE CHIPS  30
NÖTMIX 45
OLIVER 35
GRUYÈREOST 45

SÖTT

BISCOTTI 20
RAWFOODBOLL 35
CHOKLADBOLL  35
CHOKLADBISKVI  40
BROWNIE & VISPAD GRÄDDE 55

SMOOTHIES

RÖD – 65
Jordgubbar, blåbär, mango, açai, äppeljuice

GUL – 65
Mango, ananas, passionsfrukt, äppeljuice

GRÖN – 65
Banan, grönkål, avokado, citron, äppeljuice

MOCKTAILS (ALKOHOLFRIA)

VIRGIN MOJITO – 65
Mynta, limejuice, sockerlag, sodavatten/7UP

RASPBERRY RED – 65
Hallonpuré, citronjuice, apelsinjuice, sockerlag

ELDERFLOWER VIRGIN – 65
Mynta, citron, flädercider, sodavatten

VIRGIN PIÑA COLADA – 65
Kokos, ananasjuice

COCKTAILS & DRINKAR

RÖD  155
Red smoothie + St-Germain elderflower liqueur

GUL  155
Yellow smoothie + Havana Club rum

GRÖN 155
Green smoothie + Havana Club rum

APEROL SPRITZ 135
Aperol apelsinlikör, apelsin, cava, sodavatten

LIMONCELLO SPRITZ 135
Limoncello, citronlikör, citron, cava, sodavatten

HUGO SPRITZ 155
St-Germain fläderlikör, citron, mynta, cava, sodavatten

MOJITO 155
Havana Club rom, färsk limejuice, sockerlag, mynta, lime, sodavatten

ROOFTOP PIÑA COLADA 155
Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

BAILEYS COLADA 155
Baileys Cream, Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

MIMOSA 140
Cava, apelsinjuice

GIN & TONIC 130

IRISH COFFEE 135

VIN, ÖL OCH CIDER

CHAMPAGNE POL ROGER 160
CAVA ALBET I NOYA 110
VITT, RÖTT, ROSÉ VIN  95
CARLSBERG EXPORT 75
KRONENBOURG 1664 BLANC VETEÖL 75
SOMERSBY CIDER 69

ALKOHOLFRIA DRYCKER

ALKOHOLFRI ÖL 49
PEPSI, PEPSI MAX, 7UP ZERO, ZINGO 35
RAMLÖSA 35
ENGLAMUST 35

KAFFE OCH TE

Americano 40
Enkel Espresso 35
Dubbel Espresso 40
Cappuccino 40
Kaffe latte 45
Islatte 45
Te 35
Varm choklad 45

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Vad vill du boka? -->