Serveras kvällstid på Sand
COCKTAILS
BJÄRE – 155
Gin som bas med fräschör från grapefrukt, rabarber och lite fläder
CAMPALONE – 110
Camparins bitterhet blandas med friskhet från egengjord citrusläsk med cantaloupemelon och en subtil ton av Ceylonkanel
LYCKLIGT SLUT – 155
Absolut Smokey Piña och persika med lätta toner av jasmin och fläderblomma
DIVINE – 175
Frisk citrussötma från Italicus tillsammans med hallon, grapefruktläsk och en touch av rosmarin
OSTRON / OYSTERS
MARENNES FINE DE CLAIRE – 40
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco
Shallot vinaigrette, lemon and tabasco
APPETIZERS
BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
Crisps from Bjäre and vendace roe dip
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
Fried artichokes
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA – 85
Lindegren’s air dried ham
GRUYÈRE – 65
Gruyère
OLIVER – 55
Olives
FÖRRÄTTER / STARTERS
KANTARELLTOAST – 185
stuvade kantareller, inlagd steklök, Almnäs Tegel, smörgåskrasse, brioche
Toast of creamy chanterelles, pickled onions, Almnäs Tegel, cress, brioche
SOTAD TONFISK – 225
oliver från Ligurien, friterad kapris, pommes allumette, isad silverlök, salladsskott, citronemulsion, semitorkad tomat
Blackened tuna, olives from Liguria, deep fried capers, pommes allumette, silver onion, salad shoots, lemon emulsion, semi dried tomato
GRILLAD TARTAR AV SVENSKT NÖTINNANLÅR – 195
karamelliserad lök, syltad tomat från Viken, rotfruktschips, dragonmajonnäs
Grilled beef from Sweden, caramelized onion, pickled tomato from Viken, crisps of root vegetables, mayonnaise with tarragon
JORDÄRTSKOCKSSOPPA – 175
picklad jordärtskocka, grillad purjolök, tryffelfärskost, färsk tryffel, smörgåskrasse
Jerusalem artichoke soup, grilled leek, cream cheese with truffles, cress
LÖJROM FRÅN KALIX – 395
smetana, silverlök, gräslök, Sands dillbrioche, citron
Vendace roe from Kalix, smetana, silver onion, chives, brioche with dill, lemon
KLASSIKER / CLASSICS
SANDS RÄKSMÖRGÅS
295 / hel – 215 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad
Shrimp sandwich, rye bread, mayonnaise, egg, red onion, lemon, lettuce
VARMRÄTTER / MAIN COURSES
GRILLAD HÄLLEFLUNDRA – 345
Pak choy, soja, wasabiärta, ingefärspickles, broccoli, hummerfond med citrongräs och ingefära
Grilled halibut, pak choy, soy sauce, wasabi peas, pickled ginger, broccoli, lobster stock with lemongrass and ginger
BAKAD RÖDING – 315
Ostronskivling, jordärtskockskräm, grönkål,vitvinssås, vattenkrasse
Baked artic char, oyster mushroom, cream of Jerusalem artichoke, kale, white wine sauce, watercress
OXFILÉ OCH BRÄSSERAD OXKIND – 355
blomkålspuré med tryffel, madeirasky, sauterad mangold, krispig potatiskrokett
Tenderloin and braised ox cheek, cauliflower purée with truffles, sautéed chard,Madeira sauce, crispy potato croquette
BJÄREFÅGEL “POT AU FEU” – 295
confiterad persiljerot, ljummen savoykål med pancetta, helbakat äpple från Bjäre, smörad kycklingfond
Local chicken from Bjäre “pot au feu” confit parsley root, savoy cabbage with pancetta, local apple baked whole, chicken stock with butter
SKÅNSK “OKONOMIYAKI” – 275
pepparrotskräm, sojastekt shiitake, friterad grönkål, inkokt pumpa från Bjäre
Local “okonomiyaki”, cream with horseradish, shiitake fried with soy sauce, deep fried kale, local pumpkin boiled in vinegar
BETOR FRÅN BJÄRE – 275
confiterade bjärebetor, kikärtskrokett, Vreta gråärt, brytbönor, pistou med basilika och krasse
Beets from Bjäre, confit of beetroots from Bjäre, croquette with chickpeas, Vreta grey peas, beans, pistou with basil and cress
OST / CHEESE
SANDS OSTAR – 135
utvalda ostar, tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd
Cheese selection, tomato chutney, buttermilk bread, crisp bread
DESSERTER / DESSERTS
Våra desserter är komponerade av Kasper Kleihs vinnare av ”Årets konditor 2021”
TENNISBOLLEN – 145
vanilj- och limemousse med hallonsylt, brynt smör- och mandelkaka, marsipan
The tennis ball, vanilla and lime mousse, raspberry jam, browned butter and almond cake, marzipan
HJORTRONCHEESECAKE – 135
färskostbavaroise, syrliga citronmaränger, myltade hjortron och yoghurtsorbet smaksatt med tonkaböna
Cloudberry cheesecake, cream cheese bavaroise, tangy lemon meringues, stirred cloudberries, yoghurt sorbet with tonka bean
CHOKLAD OCH KÖRSBÄR – 125
chokladparfait fylld med kompott på spritade körsbär, rostad mandel, körsbärskräm och kardemumma anglaise
Chocolate parfait filled with brandied cherry compote and toasted almonds, cherry cream and cardamom anglaise
EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65
A scoop of ice cream / sorbet
CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st
Chocolate praline from Chocolaterian
—————————————————————————————
MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.
A TASTE OF BJÄRE. On the menu you will find produce of the highest quality from the fantastic food producers on the Bjäre peninsula. We always choose as locally produced ingredients as possible and crops in season. The fish and shellfish are sustainably caught, certified with MSC and ASC.