Menyer i restaurang Sand

Här hittar du alla aktuella menyer i restaurang Sand. Välj meny i listan!

À la carte

Serveras kvällstid i Sand från 31 augusti 2022

COCKTAILS

Mr G rekommenderar:

DREAM OF OLIVIA
Syrlig – Vodka, Kantarell, Smör

APPEALING FEELING
Syrlig – Rom, Äpple, Karamell

TEA-RIFFIC
Syrlig – Gin, Aprikos, Te

155 / 5 cl

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett citron, tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 135
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 75
PATA NEGRA SKINKA – 105
GRUYÈRE – 55
OLIVER – 45

FÖRRÄTTER

KANTARELLTOAST – 185
Kantarelltoast, gräddstuvade kantareller, picklad silverlök, friterad potatis, tryffel, smörgåskrasse

BETOR – 165
Betor ”carpaccio”, rostade pinjenötter, ruccola, basilikakräm, syltad silverlök, shiitake från Torekov i Liura svensk ärtsoja, friterad schalottenlök

RÖDING – 175
Gravad lättbakad röding, dillgelé, blomkålskräm, syrad blomkål, rostade hasselnötter, grönkål

SKALDJURSSALLAD – 225
Sands krämiga skaldjurssallad, krabba, räkor, forellrom inkokt svensk gurka, dill, krutonger, fänkål

BJÄREKYCKLING – 175
Krokett med confiterad Bjärekyckling, karamelliserad lökkräm, picklad kålrabbi, isad silverlök, vattenkrasse

NÖTINNANLÅR – 205
Kryddbakat nötinnanlår, sotad pärllök, krassemajonnäs, shiitake från Torekov i Liura svensk ärtsoja, friterad schalottenlök, vattenkrasse

VARMRÄTTER

GÖS – 315
Skinnstekt gös, kantareller, persiljerotspuré, grönkål, purjolök, smörad skaldjursbuljong

BERGTUNGA – 335
Pocherad bergtunga, pilgrimsmusselterrin, picklad Västeråsgurka, senapsfrön, broccoli, Sandefjordsås

SMÅLÄNDSK GÅRDSGRIS – 265
Secreto, rilette, picklad grön tomat, lättrökta betor, tryffel, örtvelouté

RYGGBIFF – 305
Grillad ryggbiff, kålkräm, ljummen spetskål, grönt äpple, pommes allumettes, rostad kycklingfond med tomat och salvia

SVENSK HÖSTSVAMP – 265
Höstsvamp, boveteplätt, syltad silverlök, puffat bovete, brynt smörsås, rapsfrö från Bjäre

KNIPPEMOROT – 265
Rostad knippemorot, färska bönor, ragu av Gotlandslinser, vallmofrö, kålrabbi, lättrökta betor, örtsallad

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS

295 / hel – 215 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

KVÄLLENS OSTAR

Tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd – 155

DESSERTER

HALLON – 135
Hösthallon, dubbel chokladbrownie, rostad hasselnötsglass, chokladkräm, hallonpudding

ÄPPLE – 135
Äpple från Bjäre, färskostmousse, kardemummakaka, äppelkompott, äppelsorbet, harsyra

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st

—————————————————————————————

SMAKA PÅ BJÄRE. På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

Lunch

Lunchbuffé i Sand måndag–fredag 11.30–14.00
Sands lunchbuffé bjuder på säsongens sallader med ägghalvor, sill, bröd, smör och 2 varmrätter, kaffe och småkaka från vår konditor.
Vegetariskt alternativ finns alltid. Pris 185 kr.

Vecka 39

Torsdag
Bakad lax, rostad fänkål, picklad lök, romsås, kokt potatis
Pannbiff, karamelliserad lök, gräddsås, lingon, kokt potatis

Fredag
Spättarullader, örtsås, kokta morötter, potatispuré
Tri tip, rostad broccoli, vitlökssky, rostade rotfrukter

Helgbuffé:
Lördag och söndag
Brödstekt sej, grillad citron, rostade betor, brynt smör, kokt potatis
Grillad flankstek, stekt svamp, tryffelsky, potatispuré med parmesan

295 kr/ barn upp till 12 år 165 kr

Lunchbuffé i Sand måndag–fredag 11.30–14.00
Sands lunchbuffé bjuder på säsongens sallader med ägghalvor, sill, bröd, smör och 2 varmrätter, kaffe och småkaka från vår konditor.
Vegetariskt alternativ finns alltid. Pris 185 kr.

Vecka 40

Måndag
Gravad lax, citron, hovmästarsås, dillstuvad potatis
Örtbakad kotlettrad, svartvinbärsgelé, gräddsås, rostad potatis

Tisdag
Pocherad torsk, fänkål, räkor, vitvinssås, kokt potatis
Boeuf Bourguignon, champinjoner, rökt sidfläsk, betor, potatispuré

Onsdag
Fisk- och skaldjursbiffar, sockerärtor, hummersås, dillkokt potatis
Örtbakad Gössarpskyckling, chilirostad majs, kycklingvelouté, rostad potatis

Torsdag
Tandoribakad lax, mango chutney, sauterade nudlar, röd currysås
Pepparstekt nötinnanlår, palsternacka, rödvinssås, saltrostad potatis

Fredag
Pocherad sej, kumminrostad morot, Sandefjordsås, dillslungad potatis
Wallenbergare, gröna ärtor, rårörda lingon, skirat smör, potatispuré

Helgbuffé:
Lördag och söndag
Citronbakad spättafilé, gröna ärtor, potatispuré, skaldjurssås,
Örtstekt fläskfilé, rönnbärsgelé, grönpepparsås, klyftpotatis

295 kr/ barn upp till 12 år 165 kr

Mån–fre / 185 kr

Helgbuffé

Serveras lördagar och söndagar 12.00–15.00

Välj från en buffé med säsongens sallader, ägghalvor, sill, soppa, bröd, smör och 2 varmrätter.
Lunchen avslutas med ost och frukt samt kaffe och dessertbuffé.

Varmrätter v 39
Brödstekt sej, grillad citron, rostade betor, brynt smör, kokt potatis
Grillad flankstek, stekt svamp, tryffelsky, potatispuré med parmesan

Varmrätter v 40
Citronbakad spättafilé, gröna ärtor, potatispuré, skaldjurssås,
Örtstekt fläskfilé, rönnbärsgelé, grönpepparsås, klyftpotatis

295 kr/ barn upp till 12 år 165 kr

Kvällens meny

Trerätters meny som ingår i våra olika hotellpaket.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet, se Konferensmenyn.

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 135
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 75
PATA NEGRA SKINKA – 105
GRUYÈRE – 55
OLIVER – 45

FÖRRÄTTER

KANTARELLTOAST
Kantarelltoast, gräddstuvade kantareller, picklad silverlök, friterad potatis, tryffel, smörgåskrasse

BETOR
Betor ”carpaccio”, rostade pinjenötter, ruccola, basilikakräm, syltad silverlök, shiitake från Torekov i Liura svensk ärtsoja, friterad schalottenlök

RÖDING
Gravad lättbakad röding, dillgelé, blomkålskräm, syrad blomkål, rostade hasselnötter, grönkål

SKALDJURSSALLAD
Sands krämiga skaldjurssallad, krabba, räkor, forellrom inkokt svensk gurka, dill, krutonger, fänkål

BJÄREKYCKLING
Krokett med confiterad Bjärekyckling, karamelliserad lökkräm, picklad kålrabbi, isad silverlök, vattenkrasse

NÖTINNANLÅR
Kryddbakat nötinnanlår, sotad pärllök, krassemajonnäs, shiitake från Torekov i Liura svensk ärtsoja, friterad schalottenlök, vattenkrasse

VARMRÄTTER

GÖS
Skinnstekt gös, kantareller, persiljerotspuré, grönkål, purjolök, smörad skaldjursbuljong

BERGTUNGA
Pocherad bergtunga, pilgrimsmusselterrin, picklad Västeråsgurka, senapsfrön, broccoli, Sandefjordsås

SMÅLÄNDSK GÅRDSGRIS
Secreto, rilette, picklad grön tomat, lättrökta betor, tryffel, örtvelouté

RYGGBIFF
Grillad ryggbiff, kålkräm, ljummen spetskål, grönt äpple, pommes allumettes, rostad kycklingfond med tomat och salvia

SVENSK HÖSTSVAMP
Höstsvamp, boveteplätt, syltad silverlök, puffat bovete, brynt smörsås, rapsfrö från Bjäre

KNIPPEMOROT
Rostad knippemorot, färska bönor, ragu av Gotlandslinser, vallmofrö, kålrabbi, lättrökta betor, örtsallad

OSTAR

Kvällens ostar, tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd – 155

DESSERTER

HALLON
Hösthallon, dubbel chokladbrownie, rostad hasselnötsglass, chokladkräm, hallonpudding

ÄPPLE
Äpple från Bjäre, färskostmousse, kardemummakaka, äppelkompott, äppelsorbet, harsyra

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st

VINPAKET

Rekommenderade viner utvalda av vår sommelier

GOOD 395 kr / person
GREAT 495 kr / person

—————————————————————————————

SMAKA PÅ BJÄRE. På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

Konferensmeny

Meny för konferenser och grupper, gäller från vecka 24 2022.

VINPAKET

Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
Good Wine Recommendation 396 kr/flaska
Great Wine Recommendation 476–500 kr/flaska
Amazing Wine Recommendation från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Alla priser är exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

KONFERENS- & GRUPPMENY MÅNDAG / ONSDAG / FREDAG / SÖNDAG

HUMMER
Sand’s hummerskagen, rädisor, citronmarinerad fänkål, forellrom, crostini, dill

BJÄREKYCKLING
Timjanstekt Bjärekyckling, örtpanerad lårfilé, sommarkantareller, salladslök, potatisterrin, vinägersky

ÅRETS KONDITOR 2021
Brynt smör och mandelkaka, saltrostade valencia mandlar,
Äppelkompott, örtsorbet, yoghurt och vaniljskum, grönt äpple, körvel
Desserterna är framtagna av Kasper Kleihs, Årets konditor och Head of pastry i Svenska Kocklandslaget.

__________________________________

KONFERENS- & GRUPPMENY TISDAG / TORSDAG / LÖRDAG

HANDSKUREN RÅBIFF
råbiff, picklad kålrabbi, bakad Vikentomat, örtstekt panko, rostad vitlöksemulsion, smörgåskrasse

KUNGSFLUNDRAFILÉ
Kungsflundrafilé, stenbitsrom, jalapeño, burre blance, primörbetor, potatisstomp med gräslök, körvel

”NORRSKEN”
Hallonglass, hasselnöt och choklad bavaroise, hasselnöts kaka, hallonkräm, choklad och hasselnötskrisp, färska hallon, hackade hasselnötter, atsinakrasse
Desserterna är framtagna av Kasper Kleihs, Årets konditor och Head of pastry i Svenska Kocklandslaget.

__________________________________

TILLVALSMENY ”EXKLUSIV” MÅNDAG–SÖNDAG

FÖRRÄTT

LÖJROM
Löjrom från Bottenviken, vispad smetana, gräslök, rödlök, citron, smörstekt bröd
135:-/person

VARMRÄTTER

ENTRECÔTE
Grillad entrecöte, Sands tomatsallad, salladsskott, dragonsmör, Bjärepotatis med parmesan, rödvinssås
125:-/person

PIGGVAR
Piggvar på ben, färska bönor, sommarkål, brynt smör, grillad citron, dillkokt Bjärepotatis
125:-/person

För sällskap över 100 personer serveras helstekt oxfilé istället för entrecôte.

Allergier eller specialkost? Fråga oss om alternativ.

Barnmeny

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95
remouladsås, citron
Remoulad sauce, lemon

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
pommes frites, majonnäs
Nuggets of local chicken from Bjäre, French fries, mayonnaise

PASTA BOLOGNESE – 95
pasta, köttfärssås
Pasta Bolognese

DESSERT

VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås

 

Frukost

Måndag-fredag 07.00–10.00, Lördag-söndag 07.00-10.30

Starta dagen med en lyxig hotellfrukost med utsikt över hav och strand. På vår frukostbuffé hittar du många lokalproducerade, hemlagade och klassiska alternativ. Det doftar nybakade stenungsbröd från Sjöholms, du hittar njutningsbara ostar från Skottorps mejeri, leverpastejer och pålägg från Heberleins. För att inte glömma hemlagade marmelader, granola, och en himmelsk äggröra.

Alla dagar bjuder vår frukostkock bland annat på omelett, egg Benedict och veganska våfflor i vårt showkitchen.

Pris måndag-söndag 245 kr/vuxen, 95 kr/barn upp till 12 år

Vill du njuta mer än bara frukost tipsar vi om våra dagspapaket. Boka in Kalldopp med frukost, eller en hel förmiddag på spa med varma bad, bastu och god mat.

 

 

 

Mr G barmeny

MR G’S SNACKS

TORROSTADE JORDNÖTTER 35
Dry roasted peanuts

MARCONAMANDLAR 55
Marcona almonds

BJÄRE CHIPS 45
Crisps from Bjäre

MR G’S STARTERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP 135
Crisps from Bjäre & vendace  roe dip

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 75
Fried artichokes

PATA NEGRA SKINKA 105
Pata negra ham

OLIVER 45
Olives

GRUYÈRE 55
Gruyère

MR G’S FOOD

BJÄREKYCKLING  175
Krokett med confiterad Bjärekyckling, karamelliserad lökkräm, picklad kålrabbi, isad silverlök, vattenkrasse
Caramelized onion cream, pickled kohlrabi, iced silver onion, watercress

KANTARELLTOAST  185
Kantarelltoast, gräddstuvade kantareller, picklad silverlök, friterad potatis, tryffel, smörgåskrasse
Cream stewed chanterelles, pickled silver onions, fried potatoes, truffles, garden cress

SKALDJURSSALLAD 225
Sands krämiga skaldjurssallad, krabba, räkor, forellrom inkokt svensk gurka, dill, krutonger, fänkål
Mayonnaise, crab, prawns, trout roe, cooked Swedish cucumber, dill, croutons, fennel

SMÅLÄNDSK GÅRDSGRIS  265
Secreto, rilette, picklad grön tomat, lättrökta betor, tryffel, örtvelouté
Secreto, rilette, pickled green tomato, lightly smoked beetroot, truffle, herb velouté

RÄKSMÖRGÅS 295
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad
Rye bread, mayonnaise, egg, red onion, lemon, lettuce

HALLON & CHOKLADDESSERT 135
Hösthallon, dubbel chokladbrownie, rostad hasselnötsglass, chokladkräm, hallonpudding
Double chocolate brownie, roasted hazelnut ice cream, chocolate cream, raspberry pudding

G’s RESIDENT COCKTAILS

Mr. G´s resident cocktails are here to stay, and delivery a familiar flavorful experience each time you come and enjoy the Mr. G lounge ambience.

DREAM OF OLIVIA
Syrligt – Vodka, Kantarell, Smör
Lika god som kantarelltoastens belöning efter en lång dag i skogen.

APPEALING FEELING
Syrlig – Rom, Äpple, Karamell
Som en höstligt god äpplepaj krönt av lite Kanel.

TEA-RIFFIC
Syrlig – Gin, Aprikos, Te
En sval och härlig aprikosbris bryts elegant av med tanniner.

MR. G’s PORNSTAR MARTINI
Fruktigt – Passionsfrukt, Vanilj, Mousserande vin
Absolut Vanilj och passionsfrukt i en sötsyrlig kombination tillsammans med lite bonusbubblor.

155

G’s VISITOR COCKTAILS

In contrast to Mr. G’s resident cocktails our visitors list change with the season to offer something new. We take inspiration from all corners of the world to give you the best experience.

HAZEL TOV 
Whisky, Päronlikör, Hasselnötter  
 
JORDNÖTS-GÖK 
Vaniljvodka, Punsch, Jordnötter, Espresso 
 
BLÅTAND 
Bourbon, Amaretto, Laktofermenterade Blåbär 

155

G’s FAVORITE GIN SELECTION

Beefeater 24, Beefeater Pink, Copper Head, Hendriks, Hernö, Hernö Navy Strengh Gin, Monkey 47, Plymouth, QVT Dry Gin, Tanqueray 10, Stockholm’s Bränneri, Hven Gin  

155 4cl / 175 6cl

 

 

Rooftop meny

Matigt

ROOFTOP BENTO 155
Svart ris med asiatiska bönor, coleslaw smaksatt med kimchibase, picklade rotfrukter och svamp, Sands örthummus, koriander och furikake
Ditt val av protein: Sojamarinerad tofu / Hoisinmarinerad Bjärekyckling / Räkor

SANDS RÄKSMÖRGÅS 295
Rågbröd, handskalade räkor, ägg, majonnäs, rödlök, citron, sallad

CHARKBRICKA 145
Gruyère, oliver, serranoskinka, fänkålssalami, Heberleins tapaskorv, kex

Salt

BJÄRE CHIPS  30
NÖTMIX 45
OLIVER 35
GRUYÈREOST 45

Sött

BISCOTTI 20
RAWFOODBOLL 35
CHOKLADBOLL  35
CHOKLADBISKVI  40
BROWNIE & VISPAD GRÄDDE 55

Smoothies 65

RÖD
Jordgubbar, blåbär, mango, açai, äppeljuice

GUL
Mango, ananas, passionsfrukt, äppeljuice

GRÖN
Banan, grönkål, avokado, citron, äppeljuice

Mocktails (non-alc) 65

VIRGIN MOJITO
Mynta, limejuice, sockerlag, sodavatten/7UP

RASPBERRY RED
Hallonpuré, citronjuice, apelsinjuice, sockerlag

ELDERFLOWER VIRGIN
Mynta, citron, flädercider, sodavatten

VIRGIN PIÑA COLADA
Kokos, ananasjuice

Cocktails & drinks

RÖD  155
Red smoothie + St-Germain elderflower liqueur

GUL  155
Yellow smoothie + Havana Club rum

GRÖN 155
Green smoothie + Havana Club rum

APEROL SPRITZ 135
Aperol apelsinlikör, apelsin, cava, sodavatten

LIMONCELLO SPRITZ 135
Limoncello, citronlikör, citron, cava, sodavatten

HUGO SPRITZ 155
St-Germain fläderlikör, citron, mynta, cava, sodavatten

MOJITO 155
Havana Club rom, färsk limejuice, sockerlag, mynta, lime, sodavatten

ROOFTOP PIÑA COLADA 155
Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

BAILEYS COLADA 155
Baileys Cream, Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

MIMOSA 140
Cava, apelsinjuice

GIN & TONIC 130

IRISH COFFEE 135

Vin, öl & cider

CHAMPAGNE POL ROGER 160
CAVA ALBET I NOYA 110
VITT, RÖTT, ROSÉ VIN  95
CARLSBERG EXPORT 75
KRONENBOURG 1664 BLANC VETEÖL 75
SOMERSBY CIDER 69

Alkoholfria drycker

ALKOHOLFRI ÖL 49
PEPSI, PEPSI MAX, 7UP ZERO, ZINGO 35
RAMLÖSA 35
ENGLAMUST 35

Kaffe och te

Americano 40
Enkel Espresso 35
Dubbel Espresso 40
Cappuccino 40
Kaffe latte 45
Islatte 45
Te 35
Varm choklad 45

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Localskväll 8 oktober


Den 8 oktober bjuder vi in till fest med lyxiga smaker, specialkomponerade drinkar och livemusik från kl 20.00 till sent (middag från 18.00).
Välj från à la carte eller kvällens tvårätters meny speciellt framtagen för denna kväll för 295 kr/person.

2-rätters meny

FÖRRÄTT
RÖDING
Sotad röding, dillgelé, blomkålskräm, syrad blomkål, rostade hasselnötter, grönkål
Vinpaket: Prinz Von Hessen, Hessenstein Riesling, Rheingau, Tyskland

BETOR
Betcarpaccio, rostad pinjenöt, ruccola, basilikacremé, syltad silverlök, shiitake från Torekov i LiuraSoja, friterad shalotten lök
Vinpaket: Château Mont redon, Côtes du Rhône Réserve Blanc, Rhône, Frankrike

VARMRÄTT
SMÅLÄNDSK GÅRDSGRIS
Secreto, rilette, picklad grön tomat, lättrökta betor, tryffel, örtvelouté
Vinpaket: Vina Olabarri, Bikandi Organic Crianza, Rioja, Spanien EKOalt

TORSK
Pocherad torsk, pigrimsmusselterrin, picklad Västeråsgurka, senapsfrön, broccoli, Sandefjordsås
Vinpaket: Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina

SVENSK HÖSTSVAMP
Höstsvamp, Boveteplätt, Syltad silver lök, Puffat bovete, Brynt Smörsås, Rapsfrö från Bjäre
Vinpaket: Michele Chiarlo, Barbera d´Asti Le Orme, Piemonte, Italien

TILLÄGGSMENY

DESSERT
HALLON + 95 kr
Hösthallon, double chocolate brownie, rostad hasselnötsglass, chokladkräm, hallonpudding
Vinpaket: Brachetto d´Aqui, Piemonte, Italien

OST +155 kr
Kvällens ostar, tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

VINPAKET
Vinpaket 2-rätters: 225 kr
Vinpaket 3-rätters: 325 kr

Vad vill du boka? -->