året runt i båstad

Se och göra

Båstad är inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia. Och även om vi älskar den pulserande sommaren, så är Båstad faktiskt ännu härligare när det mest hektiska tempot har lagt sig. Vi har själva lite svårt att förklara vad det är, men vi vet hur det känns. Man mår helt enkelt bra av att vara här.

Cykling

Träna cykling på Bjärehalvön

Boosta din cykelträning med ett träningsläger i Skandinaviens bästa cykeldestination. Bjärehalvöns vindlande och lågtrafikerade vägar är perfekta för cykelturer, oavsett om du är elit eller glad vardagscyklist. Här cyklar du genom rapsfält och bokskogar, med fantastisk utsikt över havet. Vårt milda klimat gör cykelsäsongen lång.

På vår cykelsajt hittar du förslag på rutter för både landsväg och MTB.

Lite inspiration för mountainbike-entusiasten kommer här:

Golf

Spela golf på Bjärehalvön

Nordvästra Skåne är ett paradis för golfare. Bara i Florida ligger banorna tätare än här! På Bjärehalvön har vi fem 18-hålsbanor och en 9-hålsbana – alla med sin egen specifika karaktär.

Hotel Skansen samarbetar med Båstad GK och Bjäre GK, där vi gärna hjälper dig att boka tid för spel.

Båstad GK:s två banor ligger i vackert kuperad terräng. Den Gamla Banan är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana och en riktig klassiker. På den Nya Banan spelas många internationella tävlingar. Bjäre GK:s 18-hålsbana är en pärla av rang, som ligger på böljande kullar högt uppe på åsen, med fantastiska vyer över havet.

Vill du ha några bra tips att ta med dig ut på banan? Titta på vårt systerhotell Torekov Hotells golfskola:

Kultur

Inspireras på Bjäre

Bjärehalvön har varit befolkad ända sedan forntiden och än idag kan du se rester från bronsåldersmänniskorna i landskapet, i form av gravhögar, skålgropar och hällristningar. Historia av nyare tid är den om badortens framväxt och Ludvig Nobels betydelse för Båstad. Är du historiskt intresserad, är det en spännande och naturskön upplevelse att upptäcka Båstad och Bjärehalvön.

Om du föredrar samtida konst och hantverk, så har du också kommit rätt. Här ligger gallerierna och ateljéerna tätt. Under Konstrundan som arrangeras varje år har du möjlighet att besöka konstnärer och hantverkare i sina hem och titta in i deras verkstäder. På Aghardsgatan i centrala Båstad ligger legendariska textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms ateljé, där unika mattor fortfarande vävs för hand.

Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arbetat på familjens lantbruk medan hon drömde om en framtid i sångens värld. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade.

Den musikintresserade ska heller inte missa Båstad Kammarmusikfestival, som arrangeras varje sommar.

Tennis

Spela tennis i Båstad

Skansens Tennis Club erbjuder en av Europas attraktivaste tennisanläggningar. Banorna ligger i direkt anslutning till Hotel Skansen, hamnen, stranden och havet.

Skansen Tennis Club
Genom klubben kan du boka banor och träningstimmar på vår välskötta och attraktiva tennisanläggning. Skansen Tennis Club drivs av Hotel Skansen och Rikard Bergh. Rikard Bergh är ett välkänt namn i tenniskretsar både i Sverige och internationellt med titlar i Swedish Open, Davis Cup och seminfinalspel i Wimbledon.

Rikard Bergh
Rikard har varit tränare för flertalet ATP spelare och har 15 års erfarenhet från olika klubbar runt om i världen. Rikard har själv vunnit Swedish Open 2 gånger, han har varit Davis Cup spelare och semifinalist i Wimbledon. Varför inte köpa enstaka träningstimmar eller ett längre träningsupplägg tillsammans med Rikard som har en lång erfarenhet av att träna spelare på olika nivåer och arrangemang av olika tävlingar.

Banor, tennisundervisning och arrangemang
Skansen Tennis Club erbjuder träningstimmar med Rikard Bergh och uthyrning av fantastiska banor med utsikt över strand och hav. Vi arrangerar corporate tournaments och tennisläger för gäster och klubbar på förfrågan. Vi har stor erfarenhet av både större och mindre arrangemang.

Du har sex tennisbanor att välja mellan och det är minst sagt en speciell känsla att hyra Centercourten och spela en match där stjärnor som Björn Borg, Mats Wilander, Robin Söderling och Rafael Nadal har vunnit.

Priser
Banhyra från 200 kr/tim.
Tennisundervisning 850 kr/tim inklusive bana och bollar.

Boka
Boka tennisbana via Hotel Skansens reception på info@hotelskansen.se, +46 (0)431-55 81 00.
Träningstimmar och arrangemang bokas via Rikard Bergh på rikardb10s@hotmail.com, + 46 (0)733-950243.

Säsong
Tennissäsongen sträcker sig från maj–september för våra utebanor. Det finns även möjlighet till spel på fina innebanor på Båstad Sportcenter under vintermånaderna.

 

Vandring

Vandra omgiven av hav

Vi hälsar dig välkommen till en sällsynt vacker plats, med ett rikt utbud av vandringsleder, aktiviteter, upplevelser och njutning. Runt om på Bjärehalvön finns över 130 kilometer markerad vandringsled. Kombinationen av Hallandsåsens kuperade landskap och hav åt tre väderstreck skänker dig milsvida vyer, trolska bokskogar och glittrande hav.

På hotellet kan du ta Båstads egen vandringskarta, med förslag på 18 olika natursköna vandringsturer.

Lite inspiration till din vandring kan du hitta här:

Norrviken

 

Besök Norrvikens Trädgårdar

“På den vackraste platsen som finns. Där hav möter land i en oändlig horisont. Här anlade Rudolf Abelin sina sju stilträdgårdar. Nu välkomnar vi dig till en värld där vi låtit elegans, sinnlighet och upplevelser vägleda oss vidare. Hit vill vi att du kommer för att strosa runt, njuta av en konsert eller äta något gott. För att drömma dig bort eller gå på en utställning. För att gifta dig eller fira en födelsedag. För att skapa egna värden.”
– Kajsa Vildängen, trädgårdsmästare

Norrviken är en fantastiskt vacker plats som vi vill rekommendera alla att besöka, ung som gammal. De berömda trädgårdarna skapades av Rudolf Abelin redan i början av 1900-talet, och röstades fram till Europas vackraste park 2010. Norrvikens sju olika stil trädgårdar har inspirerats av olika länder och tidsepoker, var och en med sin egen speciella karaktär.

Mitt i parken ligger nyrestaurerade Villa Abelin. En vacker byggnad där du äter gott i Orangeriet restaurang och Salamander café & bar. I det nybyggda glashuset Victoriahuset (nominerat till Sveriges vackraste nybygge 2019), anordnas bröllop, utställningar och evenemang.

Norrviken anordnar konserter, mässor, familjearrangemang och utställningar året runt. Läs mer på Norrvikens hemsida

 

 

 

Välkommen till shopping som bjuder på det lilla extra, som du inte hittar överallt. Passa på och besök Båstads fina butiker när du är här. Som hotellgäst får du förmånliga erbjudanden i flera butiker – fråga i receptionen så berättar vi mer.

Shopping

Märkesbutiken

Märkesbutiken på Köpmansgatan, rakt uppför backen från hotellet, är något av en institution för mode- och klädintresserade besökare. Varje dag, året om, kan du välja bland ett stort utbud med de bästa märkena för hela familjen.
Märkesbutikens hemsida

Köpmansgatan

Butiken för den tuffa och stilrena kvinnan.
Köpmansgatans hemsida

Butik|n

En modern klädes- och livsstilsbutik som håller öppet året runt.
Butikns hemsida

Sportshopen

Sportshopen i Båstad är det självklara valet för den aktiva och träningsinstresserade. Ligger vid Entré Båstad, bredvid Willys.
Sportshopens hemsida

Sollidens blommor

Sollidens blommor ligger på Köpmansgatan 6 i Båstad. De hjälper er med blommor i alla stunder i livet: både glädje och sorg och allt där i mellan. Ansluten till Euroflorist.
Sollidens blommors hemsida

Hotel Skansens presentbutik

Vid sidan om receptionen hittar du vår egen lilla butik, med ett noga utvalt utbud av presenter och vackra ting. Här finns något för alla!

 

 

Till havs

Segling och vattensport

Båstad har de senaste åren stått värd för en lång rad internationella seglingstävlingar. Laholmsbukten erbjuder idealiska förhållanden och den återkommande Seglarveckan lockar med många kringevenemang, både till lands och havs.

Speedcats, seglarskola, eller SUP (stand up paddle) finns i Båstad hamn. Är man flera kan man hyra snabba R.I.B-båtar och uppleva kusten i högt tempo. Våg- och vindsurfing är andra aktiviteter med flera utövare. Att hyra en liten fiskbåt med inombordsmotor går att göra i hamnen i Kattvik. Sedan är det bara att ge sig ut på fisketur. Kustfiske när öringen går till är populär under tidig vår och i Stensån kan man fiska både med fluga och haspelspö.

Båtturer med sälsafari som utgår från Torekov eller Båstad lockar med naturupplevelser utöver det vanliga.

Här kommer ett utflyktstips till havs från vårt systerhotell i Torekov:

Bjärehalvön & Kullahalvön

Kullahalvön må vara känd för sin keramik och Kullaberg, Bjärehalvön för tennis och festligheter. Men detta är platser som bjuder på så otroligt mycket mer. Här kan du njuta av stillhet och skönhet eller kasta dig ut i äventyr och upplevelser.

Läs mer i det inspirerande magasinet “Två Halvöar”.

Film

Upplev film i Båstad

Båstad kan stoltsera med inte bara en fin biograf utan även en egen filmfestival av hög kvalitet.

Lilla Filmfestivalen i Båstad går av staplen i början av augusti varje år. Festivalen startades av Bo Widerberg 1996 och har sedan dess årligen visat kvalitetsfilmer från hela världen.

Bio Scala ligger mitt i byn, strax ovanför Hotel Skansen, och visar filmer året runt.

Vill du uppleva några av filmhistoriens mest kända platser på riktigt, kan du bege dig till Hallands Väderö, där vårskriket med Ronja Rövardotter spelades in i en skog full av vitsippor. Eller till Hovs Hallar, där Ingmar Bergman spelade in schackscenen till Det sjunde inseglet. Eller varför inte följ Johannes Brosts fotspår i Båstad från Avalon, eller ta ett bad vid badbryggan i Torekov som Mickan i Solsidan.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Meddela gärna om någon i sällskapet har specialkost eller allergier.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.