Daniel Seehuusen

Vi har fått Sveriges bästa barchef

Det är sällan vi brukar vara så här skrytsamma, men när det gäller vår personal skräder vi inga ord. Vi är otroligt stolta över att ha fått Sveriges mest prisbelönta bartender till teamet: Daniel Seehuusen, som är ny barchef på Hotel Skansen och Hotel Riviera Strand. Dessutom högaktuell som en av tio svenska finalister i världens främsta bartendertävling, World Class.

Daniel Seehuusen jobbade senast som barchef på Avalon Hotel i Göteborg och har gjort sig känd inom cocktailvärlden som en av Sveriges mest tävlingsaktiva bartenders. Med exceptionell kreativitet och vinnarskalle har Daniel kammat hem en svensk förstaplats i Diplomàtico Cocktail Competition 2021 och en femteplats i Clairin World Championship 2019 på Haiti. Nu är han uttagen som en av tio svenska bartenders till World Class – världens största bartendertävling – som hålls den 23 april 2022.

Men ambitionerna stannar inte i tävlingsarenan, utan omfattar i allra högsta grad även restaurangens gäster och personal. 

– Min vision är att göra Bjärehalvön till en cocktaildestination, säger Daniel Seehuusen. Hit ska man resa för att dricka cocktails och prova något nytt. Och här ska man söka jobb om man vill utvecklas inom yrket. Vara kreativ och lekfull i en miljö där den ena dagen inte är den andra lik. 

Så blandar Daniel till en av Mr G:s stående favoriter, Pornstar Martini, med passionsfrukt, vanilj, mousserande vin men denna gång med rökeffekter av ett slag som vi aldrig tidigare har skådat. Tyvärr har klockan ännu inte slagit tolv, så vi provsmakar inte denna gång. Men vi hoppas att snart få ses över en cocktail på Restaurang Sand, Mr G eller Restaurang Riviera. Välkommen!

Pornstar Martini som den serveras i Hotel Skansens cocktailbar Mr G. Vanilj och passionsfrukt i en sötsyrlig kombination tillsammans med lite bonusbubblor.
Daniels tävlingsbidrag i World Class 2022 heter Bjäre och är en gimlet baserad på grapefruktskal, som är en restprodukt, samt lokala smaker som rabarber, lingon och fläder.
Till Art of Italicus 2022 skapade Daniel ”Avallava” – en drink inspirerad av symmetrisk konst, som har fått ett symmetriskt namn och recept.

Vad vill du boka? -->