Interiörskiss Arkitekterna Krook & Tjäder

Pressmeddelande: Hotel Skansen öppnar nytt spa där himmel möter hav

Idag meddelar Hotel Skansen i Båstad att hotellet öppnar ett nytt spa den 1 juli 2020. Den nya spadelen byggs på hotellets tak och får utsikt över havet och centercourten. Nybyggnationen är på 600 kvadratmeter och innebär att hotellets spakapacitet mer än fördubblas. Totalt investerar Hotel Skansen 50 miljoner kronor tillsammans med fastighetsägaren Båstadtennis & Hotell AB.  

– Det är en dröm som går i uppfyllelse: att bygga ett nytt spa, säger Henrik Jönne, vd på Hotel Skansen. Jag är glad över att fastighetsbolaget tror på oss och framtiden. Efterfrågan på spaupplevelser bara ökar och de senaste åren har våra spafaciliteter inte riktigt räckt till. Därför ska det bli så roligt att kunna erbjuda våra gäster ett nytt fantastiskt spa, på bästa läge med utsikt över hela Kattegatt. Det kommer bli något i hästväg, säger Henrik Jönne.

För fastighetsbolaget är detta en del av en större satsning, som bland annat inkluderar köp av tennisturneringen Swedish Open och förvärv av Hotel Riviera Strands fastighet.

Det är en långsiktig investering som vi gör för att lyfta destinationen Båstad & Bjärehalvön ytterligare, säger Anders Nelson, vd på Båstadtennis & Hotell AB.

Så blir Hotel Skansens nya spa

Den nya spabyggnaden tar plats på hotellets tak, som vetter mot centercourten i söder och havet i norr. Det kommer att finnas en långsmal infinitypool, jacuzzibad, solterrass, stora relaxytor med vilsängar och en rooftop bar. Allt med vidsträckta vyer över havet.

– Det blir ett poollandskap där himmel möter hav, berättar Mats Hansson, arkitekt på DAPstockholm. Gränsen mellan ute och inne suddas ut genom öppningsbara, glasade fasader. Utgångspunkten i gestaltningen av den nya påbyggnaden tar avstamp i det befintliga husets karaktär, beträffande utformning och ytskikt. Resultatet blir generösa, unika ytor för pooler och relaxytor både inne och ute.

För interiören står Arkitekterna Krook & Tjäder. De har velat fånga den varma och inbjudande känsla, som Hotel Skansen har gjort sig känd av.

– Känns spännande att kunna utöka spaupplevelsen med en sådan spektakulär tillgång som en rooftop. Gedigna material och omsorg för detaljer är ledord i framtagningen av den interiöra upplevelsen, säger Victor Johansson, på Arkitekterna Krook & Tjäder.

Ett lokalt bygge

Samtidigt renoveras också hotellrum och den befintliga spaavdelningen får ett ansiktslyft. Totalentreprenör är byggföretaget MMB i Båstad som tar hjälp av ett flertal lokala underentreprenörer.

– Vi vill ha ett så lokalt bygge som möjligt, helt enkelt för att vi har duktiga entreprenörer här. Dessutom är det kul att gynna de lokala företagen, avslutar Henrik Jönne.

Byggförberedelsena startar vecka 44 och invigningen av hotellets nya spa är planerad till den 1 juli 2020.

Exteriörskiss DAPstockholm
Exteriörskiss DAPstockholm
Exteriörskiss DAPstockholm
Exteriörskiss DAPstockholm
Interiörskiss Arkitekterna Krook & Tjäder
Interiörskiss Arkitekterna Krook & Tjäder
Interiörskiss Arkitekterna Krook & Tjäder
Interiörskiss Arkitekterna Krook & Tjäder

Mer information & pressbilder

Högupplösta bilder kan laddas ner i Hotel Skansens pressrum:
Skisser nytt spa »
Generella bilder »

Kontaktpersoner:
Henrik Jönne, vd Hotel Skansen: henrik.jonne@hotelskansen.se, 0705-10 21 60
Anders Nelson, vd Båstad Tennis & Hotell AB, nelson@backahill.se, 0704-31 05 45

Gästinformation och tidplan för byggnationerna »

Skansens Hotellpaket – prisreducerat erbjudande under byggtiden »


Om Hotel Skansen

Händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern. Med panoramavyer över havet, Bjäresmaker i köket och härliga gäster året runt, vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning. Som Båstadkungen i början av 1900-talet, Ludvig Nobel, skulle säga – i Båstad handlar livet om rekreation.

Hotel Skansen är en del av GRAM Hotels där även Hotel Riviera Strand i Båstad, Torekov Hotell samt restaurangerna Papas och Pepes Bodega ingår. GRAM står för Great Ambiance Hotels. Vår vision är att skapa norra Europas starkaste destination, genom hotell- och matupplevelser som kännetecknas av hög kvalitet, stark personlighet och stor atmosfär. Alla hotell inom Gram Hotels är miljömärkta av Svanen och certifierade av Svenska Möten.

Vad vill du boka? -->