5 snabba med Marcus Thuresson, ny vd på Gram Hotels

Ett annorlunda år börjar närma sig sitt slut och vi avrundar med en pratstund med direktörerna inom Gram Hotels. Här får du träffa Marcus Thuresson, nytillträdd vd på Gram Hotels sedan den 1 oktober 2020.

Din bakgrund är lite speciell, hockeyspelare, bilbranschen, hockey-vd och sedan hotell?

Ja, den är lite speciell när man ser det på det sättet, säger Marcus Thuresson. Jag gillar utveckling, bygga nya saker och tycker att det är spännande att vara i branscher som jag inte varit i innan. Det är utmanande, säkerligen även för organisationen i vissa lägen men jag tror att när olika individer möts och börjar förflytta sig tillsammans så händer bra saker, säger Marcus Thuresson.

Utvecklingen runt omkring oss sker i rasande fart och där ser jag som ledare en otrolig kraft i att också anställa människor som inte varit i branschen och tänker lite annorlunda. Sedan har jag haft förmånen att ha arbetsgivare som vågat tro på mig utan specifik branscherfarenhet.

Nu har du varit här ett tag och vad tar du med dig från året som gått, till år 2021?

Jobbmässigt har 2020 verkligen varit en bergochdalbana för branschen och oss. Först blev det tvärstopp på bokningssidan och vi hade nästan inga gäster alls under tre månader för att sedan under sommaren till oktober få en otrolig skjuts i verksamheterna. Dock sedan november har det avtagit betydligt och vi är nere på nivåer som vi inte är vana vid.

Jag tycker att vi har hanterat denna situation mycket bra, konsekvenserna har ingen varit med om så alla har utmanats i denna situation. Vår personal har varit fantastiskt bra på alla sätt. Hur vi hanterar gäster, permitteringar som drabbat alla och inte minst den ovisshet som det innebär så jag är väldigt nöjd och hoppfull inför framtiden.

Hur tror du att pandemin påverkar GRAM Hotels i form av eventuella nya trender inför 2021?

Jag tror att det fysiska mötet är väldigt efterlängtat och det finns ett uppdämt behov att mötas när vi är förbi detta. De digitala hjälpmedel som finns har varit mycket bra i dessa tider men kan inte ersätta det personliga mötet tror jag.

Vi kan komma att se en förskjutning av större konferenser, med mer än 200 deltagare, tills att vi är i ett normalt läge igen. Men under 2020 har vi haft  ”hubbar”, som vi kallar det när människor möts på olika hotell men konfererar tillsammans via digitala hjälpmedel. Dessa kan eventuellt ha kommit för att stanna, men då kanske framför allt på internationella konferenser.

Vi har tre fantastiska anläggningar på Bjärehalvön med besöksmål som Norrviken, en fantastisk natur, hav och mycket annat så jag anser att vi står starka med det vi kan erbjuda våra besökare.

Vilka investeringar är planerade på Hotel Skansen/Torekov Hotell/Hotel Riviera Strand inför 2021?

Vi kommer att fortsätta göra stora investeringar inom GRAM Hotels. Vi har och har alltid haft ett mycket bra samarbete och dialog med fastighetsbolagen, som äger själva hotellen, samt ägarna till GRAM Hotels, dvs operatören av hotellen.

Vi blev klara med vårt fina rooftop spa och pool i juli 2020 som har varit en succé och nu fortsätter vi! På Skansen renoverar vi 500-600 planet, 17 rum som vi färdigställer så att alla rum i huvudbyggnaden är renoverade, alla 54 rum i Tennispaviljongen samt bygger en ny barlounge på Restaurang Sand. Vi kommer även att byta ut alla fönster mot havet under denna renovering.

Torekov Hotell kommer att fullfölja sin renovering av rum i huvudbyggnaden så alla rum kommer att vara nyrenoverade där samt att ett chambre separée byggs bakom restaurangdelen. Ett rum för konferenser men även en middagslokal i lokalen om så önskas.

Hotel Riviera Strand är relativt nytt så där är mer underhåll under 2021. Pepe’s Bodega samt restaurang Papas kommer också att renoveras en hel del, både fastighet samt olika delar inne i huset.

Vi är väldigt glada att fastighetsägare samt ägare till GRAM Hotels ger oss denna möjlighet till investeringar i denna storlek.

Vad kan era gäster se fram emot när de besöker er i det nya året?

Ett lika fint och trevligt mottagande med värme som alltid hos oss samt hotell och restauranger i toppklass! En miljö att njuta i och besök i massor av utflyktsmål på Bjärehalvön, avslutar Marcus Thuresson.

Läs mer

Läs vad hotelldirektörerna på våra hotell svarar:

Följ oss på LinkedIn

Vad vill du boka? -->