5 snabba med Henrik Jönne, vd Hotel Skansen

Ett annorlunda år börjar närma sig sitt slut och vi avrundar med en pratstund med direktörerna inom Gram Hotels. Här får du träffa Henrik Jönne, vd på Hotel Skansen i Båstad.

  1. Vad tar du med dig från året som gått, till år 2021?

Året har verkligen varit en riktig bergochdalbana, säger Henrik Jönne. Vi stod mitt i en stor utbyggnation där vi precis skulle öppna delar av vårt spa igen och hade fullt hotell med många förväntansfulla gäster. Två veckor innan drabbas vi av pandemin, vilket gav oss ett tvärstopp. På bara några dagar gick vi från fullt hotell till ett nästan tomt Hotel Skansen. Vi visste för lite om covid-19 och kunde inte på något vis sia om framtiden.

När sommaren kom ville helt plötsligt väldigt många svenskar ut och resa. Trots att vi inte hade någon tennis, Summer On eller andra evenemang, fick vi en fantastisk juli som sträckte sig ända in i oktober. Precis när vi började se en ljusning och kunde njuta av sommarens framgångar, blev det tvärstopp igen. Pandemin tog fart och vi stod med fler tomma rum än med boende gäster. Vi har kastats mellan hopp och förtvivlan. I det hela har vi lärt oss att finna nya lösningar och logistik med kort varsel, för att anpassa till alla restriktioner som vi hänvisats till.

  1. Många nya rutiner i utemiljö och kalldopp, har du skaffat dig några nya hälsosamma vanor?

Jag är alltid ute och går med hunden. Det har blivit några fler golfrundor detta år, då det har varit ett enkelt sätt att ses utomhus och ofta med avstånd.

  1. Ser du någon trend inför 2021?

Jag tror att första kvartalet kommer att vara tufft beläggningsmässigt, men att det sedan vänder i april, maj 2021. Det kommer bli en ökning på privata sidan och sedan en sommar som kommer att vara helt fantastisk. Plus att evenemangen som vi hoppas och ser fram emot får genomföras 2021.

Större möten och konferens kan vi vänta oss först i september.

  1. Vilka investeringar är planerade på Hotel Skansen inför 2021?

Hotellet är i ständig utveckling och vi har positiva ägare som vill investera. I år satsades 50 miljoner exempelvis på bygget av vårt nya rooftop spa. Det som ligger i planerna för 2021 är ombyggnation av 70 hotellrum, i bland annat tennispaviljongen. Vi passar på att renovera nu när det är lugnare och det kommer inte störa övriga gäster, då vi tillfälligt stänger hela den bygganden. Detta gör oss redo när vi hoppas kunna ha fullbokat framöver i vår igen.

  1. Vad kan era gäster se fram emot när de besöker er inför nästa år, 2021?

Under 2021 hoppas vi att våra gäster kan se fram emot att kunna träffas som vanligt igen och återgå till det normala. Jag tror att många har ett uppdämt behov av att ses när våren och sommaren kommer, avslutar Henrik Jönne.

Läs mer

Läs vad direktörerna på våra systerhotell och i koncernen svarar:

Följ oss på LinkedIn


Vad vill du boka? -->