PREMIÄR 1 JULI 2020

SKANSENS ROOFTOP SPA – DÄR HIMMEL MÖTER HAV

Den 1 juli 2020 invigs vårt nya rooftop spa – högt uppe på taket, ovan centercourten, med vidsträckta vyer över havet. Den nya spabyggnaden kommer att erbjuda ett poollandskap med en långsmal horisontpool, jacuzzibad, solterrass, relax med vilsängar och en rooftop bar med utsikt över hela Kattegatt.

Förhandstitt med vd Henrik Jönne

 

Ett nytt spa där himmel möter hav

Se filmen där Hotel Skansens vd Henrik Jönne ger en förhandstitt av det nya spat, som öppnar 1 juli 2020.

Den nya spabyggnaden tar plats på hotellets tak, som vetter mot centercourten i söder och havet i norr. Det kommer att finnas en långsmal infinitypool, jacuzzibad, solterrass, stora relaxytor med vilsängar och en rooftop bar. Allt med vidsträckta vyer över havet.

– Det blir ett poollandskap där himmel möter hav, berättar Mats Hansson, arkitekt på DAPstockholm. Gränsen mellan ute och inne suddas ut genom öppningsbara, glasade fasader. Utgångspunkten i gestaltningen av den nya påbyggnaden tar avstamp i det befintliga husets karaktär, beträffande utformning och ytskikt. Resultatet blir generösa, unika ytor för pooler och relaxytor både inne och ute.

För interiören står Arkitekterna Krook & Tjäder. De har velat fånga hotellets varma och inbjudande känsla.

– Känns spännande att kunna utöka spaupplevelsen med en sådan spektakulär tillgång som en rooftop. Gedigna material och omsorg för detaljer är ledord i framtagningen av den interiöra upplevelsen, säger Victor Johansson, på Arkitekterna Krook & Tjäder.

Premiär i sommar

Vårt nya rooftop spa öppnar den 1 juli 2020, bara för att göra sommaren ännu lite härligare …

Båstad och Bjärehalvön är en variationsrik destination som lockar med stränder och salta bad, massor av bra restauranger, fantastiska golfbanor, härligt folkliv, underbart vacker natur, Norrvikens trädgårdar, vandring längs med Skåneleden, pittoreska fiskelägen och småbåtshamnar, landsvägscykling, mountainbikeleder, böljande landskap, bokskogar, närproducerade råvaror och ett rikt utbud av konst, kultur, historia, event och nöjen.

Entré till rooftop spa, nedre spa och kallbadhuset ingår i våra spapaket.

sommar båstad strand
Foto: Louise Nordström Pettersson

Arkitektskisser

rooftop spa skiss interiör
rooftop spa skiss interiör
Interiörer: Arkitekterna Krook & Tjäder
rooftop spa vy
rooftop spa skiss exteriör
Exteriör: DAPStockholm

Mer information

Pressmeddelande

Läs mer i hotellets pressmeddelande.

Följ bygget

Här kan du följa spabygget i bild.

Högupplösta bilder

Bilder till press och media hittar du i vårt pressrum.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).