Bildgalleri

Välkommen till nordvästra Skånes sommarmetropol, Båstad. På Hotel Skansen erbjuder vi semester för livsnjutare – på bästa läge mitt i byn, mellan den finkorniga sandstranden och hamnen. Med restauranger, butiker, tennisbanor, padel och aktivitetscenter alldeles runt knuten.

Sommarens paket & erbjudanden

Smultronställen x 5

Några av våra personliga sommarfavoriter kommer här!

1. Solnedgången vid Skansenstranden. På stranden utanför hotellet har du bästa position för att se solen gå ner i havet. Sitt med ryggen mot den solvarma stenpiren eller läppja en kall drink på någon av strandens uteserveringar.

2. Norrviken. En magiskt vacker plats med trädgårdar, evenemang, utställningar och god mat i Villa Abelin – som har renoverats till tipp-topp-skick och blivit så otroligt fin. Planera också in ett stopp för den godaste gelaton på Chocolaterian, vid parkens ingång. Lyckas du tajma in det, kan vi också rekommendera en guidad visning med Ingrid Persson Skoog. Hon berättar på ett otroligt intressant sätt om parkens historia och alla berättelser kring den. Läs mer om Norrviken.

3. Spela tennis och padel. Att spela tennis i Båstad är en klassiker och vi stoltserar även med Sveriges allra första padelbana – som i år 2020 är helt nyrenoverad. De sex tennisbanorna och padelbanan ligger direkt utanför hotellet. Varför inte passa på och gå en match på centercourten?! Läs mer och boka bana. 

4. Upplev Båstads restauranger. Båstad har ett fantastiskt utbud av bra restauranger. Att vi befinner oss mitt i Sveriges skafferi, märker du när tallrikarna bärs fram. Här är råvarorna ofta närodlade, med all den smak som du bara kan få då. Här är några tips på restauranger.

5. Lillaro Café. Ett litet och oerhört charmigt smultronställe, lantligt beläget utanför Förslöv på andra sidan åsen på väg mot Vejbystrand. Passa på och ta ett dopp i Ängelsbäcksstrand eller Segelstorpsstrand när du ändå är i krokarna. Här kan du hitta lugn och ro, även när Båstad bubblar som mest av liv. Lillaro Cafés hemsida.

Fler tips på saker att göra hittar du via länken nedan och på Båstad Turisms hemsida. Välkommen i sommar!

Lilla Ro café i Förslöv Båstad

Bild: Lillaro Café

Sommar i Båstad & Bjärehalvön

båtar i båstad hamn

Bo hos oss, ät var du vill

När du bokar ett paket där middag ingår, får du välja fritt mellan flera olika restauranger. (Gäller när du bokar bord minst 7 dagar i förväg).

skansen båstad diggiloo
hovs hallar klippor
summer on båstad
summer on festival scen stranden båstad
hålehall bokskog sommar
sommar båstad mercedes
fest sommer on båstad
häst och kvinna i sommarklänning lya ljunghed båstad
sommar båstad tennis skansen

Det händer i Båstad

sommar båstad uteservering
rapsfält ängelsbäck båstad sommar
sommar-båstad-stranden-Pepe´s-Bodega
sommar båstad papas
sommar båstad papas kvällens drink
pepes bodega bil
ängelsbäcksstrand brygga louise nordström pettersson

Foto: Louise Nordström Pettersson, Mette Ottosson, Fabian Wester med flera

hitta hit

Hitta hit

Båstad är lätt att ta sig till, vilket färdsätt du än väljer.

Ta tåget. Det är lätt att åka på tågsemester till Båstad. Tåget stannar vid Båstads nya station, där buss tar dig vidare till centrala Båstad (gratis i samband med alla tåg – tänk på att boka hela vägen till Båstad busstation). Hoppa av vid Båstad torg (Mariatorget) och promenera mot havet nedför den lila kullerstensgatan, så är du framme vid hotellet (200 m).

Ta bilen. Vid E6 svänger du av mot Båstad och kör 7 km längs med Hallandsvägen/Köpmansgatan. Sommartid rekommenderar vi Prästlidens stora parkering ovanför kyrkan. Därtill finns ett fåtal platser i hamnen (kod och P-tillstånd hämtas i receptionen, i mån av plats).

Flyg. Inrikesresenärer landar på Ängelholms flygplats, 20 minuter från Båstad. Internationella gäster kan flyga till Kastrup, varifrån det går direkttåg till Båstad.

Cykla. Bor du längs med västkusten och gillar att trampa – varför inte följa Kattegattsleden till Båstad? Kattegattsleden går längsmed västkusten mellan Göteborg och Helsingborg.

I våra förmånliga hotellpaket ingår middag och entré till spa.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Vill du gå på spa eller äta i våra restauranger under din vistelse? Då ska du boka ett hotellpaket.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Boka bord online via knappen nedan.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka en skön behandling på spa.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).