Sommar i Båstad

Sommaren är en tid då Båstad sjuder av liv och rörelse. På Hotel Skansen bor du i händelsernas centrum, mitt emellan strand och hamn – med restauranger, eventarenor och nattklubbar direkt utanför dörren.

Båstad är en sommarpärla på den sydsvenska västkusten, vackert beläget på Bjärehalvön i nordvästra Skåne. Här sjuder sommaren av liv: tennistävlingar, konserter och festivaler avlöser varandra och restaurangerna ligger som ett pärlband i hamnen. På Hotel Skansen bor du mitt i allt det roliga, omgiven av den finkorniga sandstranden, centercourten och hamnen. Med nattklubbar, eventarenor och happenings direkt utanför dörren. Här kommer våra några av våra bästa semestertips i sommar.

Smultronställen

Smultronställen i Båstad och på Bjärehalvön

Här delar vi med oss av några av våra egna sommarfavoriter på Bjärehalvön.

1. Solnedgången vid Skansenstranden. På stranden utanför hotellet har du bästa position för att se solen gå ner i havet. Sitt med ryggen mot den solvarma stenpiren eller läppja en kall drink på någon av strandens uteserveringar.

2. Norrviken. Norrvikens Trädgårdar är en både vacker och historiskt intressant plats med trädgårdar, utställningar, evenemang och god mat. Vid infarten till Norrviken ligger även den nyinvigda konsthallen Ravinen och Chocolaterian. Läs mer om Norrviken.

3. Tennis och padel. Att spela tennis i Båstad är en klassiker och vi stoltserar även med Sveriges allra första padelbana. De sex tennisbanorna och padelbanan ligger direkt utanför hotellet. Varför inte passa på och gå en match på centercourten? Läs mer och boka bana. 

4. Båstads restauranger. Båstad har ett brett utbud av bra restauranger och råvarorna är ofta odlade på Bjärehalvön, med all den smak som du bara kan få då. Tänk på att det under högsäsong kan vara bra att boka bord i god tid i förväg.

5. Den lugna sidan. Åk över Hallandsåsen till Bjärehalvöns södra sida, så hittar du lugn och ro även när Båstad bubblar som mest av liv. På denna sida badar du i Skäldervikens klara vatten och har utsikt mot Kullaberg. Längs med kusten ligger stränderna som på ett pärlband: Vejbystrand, Segelstorpsstrand, Ängelsbäcksstrand, Magnarp, Stora hults strand, Ranviksstrand och Glimminge Plantering. Läs mer om alla stränder på Upplev Bjäre.

6. Hovs Hallar. Ett naturreservat som aldrig upphör att fascinera och förvåna. Har du varit där förr, gå åt ett annat håll denna gång. De flesta väljer stigen rakt fram, den kortaste vägen ner till havet. Men du kan också ta stigen österut, längs med klippkanterna högt över havet. Gå försiktigt ner på den steniga stigen och se vågorna slå in mot klapperstensstranden, eller fortsätt framåt genom bokskogen, upp på Hallandsåsens högsta punkt Knösen och vidare ner till Kattviks hamn. Du kan också vandra västerut, förbi betande kor till fiskebodarna i pittoreska Norrebro hamn. Här hittar du en bra vägbeskrivning.

Fler tips på saker att göra hittar du via länken nedan och på Båstad Turistbyrås hemsida. Välkommen i sommar!

Ängelsbäcksstrand, foto Louise Nordström Pettersson

Hovs Hallar, foto Louise Nordström Pettersson

sommarens paket

Sommarens paket & erbjudanden

Sommaren i bilder

You must allow targeting cookies in order to view this content.
Spapool med bar och lounge i bakgrunden.
summer on festival scen stranden båstad
hovs hallar klippor
Papas garden
sommar båstad mercedes
fest sommer on båstad
sommar båstad tennis skansen

Det händer i Båstad

sommar båstad papas
sommar båstad papas kvällens drink
pepes bodega bil
Två tjejer på terrassen på Sands framsida
Par sitter på bryggan till kallbadhuset

Foto: Anders Karolyi, Mette Ottosson, Fabian Wester, Louise Nordström Pettersson, Joakim Karlsson

hitta hit

Hitta hit

Båstad är lätt att ta sig till, vilket färdsätt du än väljer.

Ta tåget. Det är lätt att åka på tågsemester till Båstad. Tåget stannar vid Båstads nya station, där buss tar dig vidare till centrala Båstad (gratis i samband med alla tåg – tänk på att boka hela vägen till Båstad busstation). Hoppa av vid Båstad torg (Mariatorget) och promenera mot havet nedför den lila kullerstensgatan, så är du framme vid hotellet (200 m).

Ta bilen. Vid E6 svänger du av mot Båstad och kör 7 km längs med Hallandsvägen/Köpmansgatan. Sommartid rekommenderar vi Prästlidens stora parkering ovanför kyrkan. Därtill finns ett fåtal platser i hamnen (kod och P-tillstånd hämtas i receptionen, i mån av plats).

Flyg. Inrikesresenärer landar på Ängelholms flygplats, 20 minuter från Båstad. Internationella gäster kan flyga till Kastrup, varifrån det går direkttåg till Båstad.

Cykla. Bor du längs med västkusten och gillar att trampa – varför inte följa Kattegattsleden till Båstad? Kattegattsleden går längsmed västkusten mellan Göteborg och Helsingborg.

Vad vill du boka? -->