Om Hotel Skansen

Där hamnen möter vidsträckt sandstrand

Händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern. Med panoramafönster åt havet, Bjäresmaker i köket och härliga gäster året runt, vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning. Som Båstadkungen i början av 1900-talet, Ludvig Nobel, skulle säga – i Båstad handlar livet om rekreation.

hotellområdet

Hotellområdet

TRE BYGGNADER, EN KÄNSLA

Skansen är större än du tror. Diskret breder vi ut oss, på höjden och tvären utan en tillstymmelse till det från gatan sett. Från gatan – restaurang Sand, terrassen och sommarglada gäster i ett charmigt gammalt stenhus. Väl inne märker du rymden. Den härliga vinterträdgården med 12 meter högt i tak som så småningom övergår i en separat relaxavdelning. Går du upp en trappa eller två hittar du dina smultronställen med havsutsikt, där du ostört kan sitta och låta tankarna vandra. Runt hörnet har du Kongressen och Tennispaviljongen för större sällskap.

Flygbild av Hotel Skansen
huvudentré hotell skansen

rum & sviter

Våra rum

KLASSISKT, SPACIÖST OCH STILRENT

När du kliver in i ditt hotellrum känner du med ens ro, oavsett om du har ett rum som vetter ut mot havet eller in mot kullerstensgränderna. Varje rum har gott om plats med badrock redo i garderoben. Och självklart minibaren på plats.

Sammanlagt har vi 172 rum fördelade på huvudbyggnaden, Vinterträdgården, Tennispaviljongen och Kongressbyggnaden med plats för 330 gäster. Vill du bo lite mer avskilt har vi även villor och lägenheter att tillgå.

vår historia

EN BLÖT HISTORIA

Berättelsen om Hotel Skansen är en del av historien om fiskeläget som blev badort, tennis- och nöjesmetropol och sedermera en åretruntdestination för aktiv livsstil.

Huvudbyggnaden uppfördes som ett sädesmagasin 1877, men byggdes på 1920-talet om till hotell och mötesplats för prominenta bad- och tennisgäster. Redan innan huset byggdes hade Båstad skapat badhistoria genom att bygga ett kallbadhus, på den plats där hotellets nuvarande kallbadhus står placerat. Ludvig Nobel använde hotellet som teservering och glamourös gräddhylla under sina glansdagar och Gustav V var en flitig besökare som även deltog i förlagan till Swedish Open – Svenska Mästerskapen.

I dag är Hotel Skansen en åretruntöppen anläggning för högklassiga konferens-, weekend-, spa- och matupplevelser. Strategiskt beläget invid hamnen, tennisen, stranden och havet.

våra systerhotell

Vad vill du boka? -->