Hundliv på Hotel Skansen

Ta med hunden till hotellet

Får man ta med hunden till hotellet? Ja, absolut. Vi har åtta hotellrum där hundar är välkomna. Hundrummen ligger i fristående villor med egen ingång, så att det är lätt att gå in och ut, utan risk att störa någon som är allergisk.

Om du vill ta med dig din hund till hotellet kan du välja mellan rumstyperna Dubbelrum villa och Juniorsvit villa. Hundrummen bokar du via hotellets bokning på bokning@hotelskansen.se eller telefon +46 431 55 82 11. Observera att hundrum alltid ska bokas i förväg och att en extra kostnad tillkommer.

I restaurangen är hundar välkomna på uteserveringen samt på Mr G. Tala med hovmästaren när ni kommer, så visar vi er till ett lämpligt bord (med hänsyn till eventuell allergi bland andra gäster).

Tips på hundpromenader

Direkt utanför boendet är det mest tennisbanor och kullersten, men tvärs över gatan ligger Dahlmanska tomten; en grön plätt där Birgit Nilsson-statyn övervakar rastningen. Eller så går ni hundra meter nedför backen till strandängen med massor av grönt gräs, träd och buskar att nosa på.

Voffsar som gillar skog och mark kan annars med fördel styra sina ägare längre uppför backen till Pershögsskogen (promenera Kyrkogatan upp, korsa vägen och gå Munkgatan fram till skogen). En vacker slinga som klättrar genom bokskogen uppför åsen. En fantastisk utsikt över Båstad väntar som belöning högst upp.

För den korta promenaden kan vi tipsa om den undangömda lilla pärlan Nobelparken, som ligger där Lindallén korsar Ludvig Nobels Allé (ca 150 m västerut). Annars är strandpromenaden ganska given för både korta turer och långpromenader.

Gå strandpromenaden västerut så kommer ni passera västra Båstads pampiga villor, därefter kommer Paulins brygga som följs av en vackert grönskande sträcka med betande djur (extra viktigt med koppel). Grusvägen tar slut nedanför Norrviken – ett mysigt mål för långpromenaden, med möjlighet till fika och en skål vatten på Chocolaterian. På vägen tillbaka, missa inte att beundra den nyrenoverade tjusiga Lejongapstrappan som förbinder strandpromenaden med Ludvig Nobels allé.

Promenerar ni i stället strandpromenaden österut så passerar ni hamnen och går genom Malen, med sina sekelskiftesvillor och härliga trädgårdar, sedan kommer det lilla skogspartiet Malenskogen, Stensån och Riviera. En härlig promenad med massor av natur, där du kan välja mellan att gå på strandpromenaden, i skogen eller längs med på stranden och klitterna.

I Malenskogen (ovanför Hotel Riviera Strand) finns en stor inhägnad hundrastgård där hunden kan springa fritt. Lite längre österut, vid Rivierabron, finns ett hundbad där hundar alltid är välkomna.

Hund i hotellrum

Bild: På bilden ser du hunden Linus av rasen kooikerhondje, på sin gästbädd i hotellrummet. I våra hundrum finns även skålar till vovven och påsar till husse och matte. Tack till Linus matte för det fina mejlet och bilderna!

Vad vill du boka? -->