hotel skansen staty exteriör

Hotel Skansen i Båstad tilldelas internationell säkerhetscertifiering.

Hotel Skansen i Båstad har tilldelats en certifiering i enlighet med Global Hotel Security Standard. Certifieringen innebär att anläggningen jobbar aktivt med att reducera risker samt håller en bra beredskap om något oförutsägbart skulle inträffa. Hotel Skansen är ett av ca 60 hotell i Sverige som uppfyller kraven för en certifiering.

För oss är det oerhört viktigt att kunna säkerställa den trygghet och säkerhet som både våra gäster och personal kräver idag. Därför är vi mycket stolta över att ha tilldelats Safe Hotels certifiering som hotell- och konferensanläggning. Vi ser fram emot att fortsätta upprätthålla den säkerhetsstandard som satts av Global Hotels Security Standard, säger Henrik Jönne, vd på Hotel Skansen i Båstad.

En certifiering av Safe Hotels Alliance innebär att hela hotell- och konferensanläggningen prioriterar säkerhet och trygghet för alla gäster.

Med avseende på säkerhet inspekteras och utvärderas anläggningen årligen, både spontant och inplanerat, så att standarden uppfylls kontinuerligt. För att erhålla ett godkännande av Safe Hotels krävs det att en rad olika krav uppfylls inom sjukvård, brandsäkerhet, personlig säkerhet och systematiskt säkerhetsarbete.


Foto: Mikael Pilstrand


Mer information & pressbilder

Högupplösta bilder kan laddas ner i Hotel Skansens pressrum:
Generella bilder »

Kontaktpersoner:
Henrik Jönne, vd Hotel Skansen: henrik.jonne@hotelskansen.se, 0705-10 21 60


Om Hotel Skansen

Händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern. Med panoramavyer över havet, Bjäresmaker i köket och härliga gäster året runt, vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning. Som Båstadkungen i början av 1900-talet, Ludvig Nobel, skulle säga – i Båstad handlar livet om rekreation.

Hotel Skansen är en del av GRAM Hotels där även Hotel Riviera Strand i Båstad, Torekov Hotell samt restaurangerna Papas och Pepes Bodega ingår. GRAM står för Great Ambiance Hotels. Vår vision är att skapa norra Europas starkaste destination, genom hotell- och matupplevelser som kännetecknas av hög kvalitet, stark personlighet och stor atmosfär. Alla hotell inom Gram Hotels är miljömärkta av Svanen och certifierade av Svenska Möten.

Vad vill du boka? -->