Menyer i restaurang Sand

À la carte

Gäller vecka 14–24. Serveras från klockan 18.00.


APPETIZERS

OLIVER 35
FRITERADE BJÄREKYCKLINGVINGAR MED DIP 65
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 55
GRUYÈRE 45
PATA NEGRA SKINKA 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE
½ DUSSIN MARENNES FINE DE CLAIRE 35/st
1 DUSSIN MARENNES FINE DE CLAIRE 195
Serveras med schalottenlöksvinägrett, citron och tabasco 375

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

VIT SPARRIS 175
hollandaise, brynt smör, tryffel, brödflarn, krasse

POTATIS 165
picklad potatis, confiterad potatis, tryffel, potatisskum, krasse

FISK & SKALDJUR

ÖRTBAKAD TORSK 175
grönärtscrème, spritärtor, citron, plockade örter

RÖKT FRÖYALAX 185
äpple, grönärtscrème, örter, brödflarn

KALIX LÖJROM 265
vispad crème fraîche från Vitaby gårdsmejeri, dill, gräslök, primörer

KÖTT

BAKAD FLÄSKSIDA 175
nässlor, sudachi, persiljerot, nässelflarn

PATA NEGRA OCH VIT SPARRIS 225
hollandaise, brynt smör, tryffel, brödflarn, krasse

SOTAD LAMMRYGG 185
variation på lök, krasseemulsion, rosmarin

RÅBIFF 195
råbiff, ramslöksemulsion, rostad vitlök, brioche, syrad schalottenlök

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

GRÖNÄRTSFALAFEL 265
gurka, vårlök, Skottorpsost, crème fraîche från Vitaby gårdsmejeri, crudite på primörer

KRYDDBAKAD KÅL 265
crème på spetskål och blomkål, friterat bovete, picklad lök, mangold

SKALDJUR

RÄKSMÖRGÅS HEL 245 / HALV 175
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

FISK

BAKAD LOFOTENSEJ 295
fänkål, rädisa, potatispuré, stenbitsrom, smörsås

HALSTRAD RÖDING 295
grön sparris, gurka, friterad potatisterrin, råhyvlade primörer, grillad citroncrème, sockertång

KÖTT

SVENSK ENTRECÔTE 325
potatiskrokett med rökt oxinnanlår, råstekta bönor, bakad silverlök, rökt paprikamajonnäs

BJÄREKYCKLING 295
kycklingbröst, ramslökskorv, primörer, bondböna, citron och kycklingbuljong

DESSERTER

CITRONVERBENA 125
sorbet på kallpressad rapsolja från Bjäre, lemonad, äpple, mandel

RABARBER 125
vit chokladganache, råhyvlade rabarber, bakade rabarber, crème fraîche

TARTLETT 125
citron, hallon, lakrits, maräng

KVÄLLENS OSTAR 145
serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

SKANSENS PRALINER 35/st

Lunch

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00.

Varmrätten serveras på tallrik vid bordet och du kan alltid välja mellan olika alternativ.
I lunchen ingår även ett stort salladsbord med sill och ägg, dagens soppa, nybakat bröd och efter maten kan du njuta av ost, frukt och kaffe

Vecka 21

Måndag.
Ryggbiff, rostad Vikentomat, Bearnaisesås, friterad potatis
Pocherad torsk, brynt smör, pepparrot, Bjärepotatis, räkor
Rostad Broccoli, parmesan, rostade frön

Tisdag.
Bjärekyckling, örtsky, tomatrisotto
Panerad sej, örtstomp, kapriscrème
Tomatrisotto, rostade frön, bakad fänkål

Onsdag.
Lammstek, råstekt potatis, rostad paprika, vitlökscrème
Bakad lax, wasabihollandaise, Bjärepotatis
Aubergine parmigiana

Torsdag.
Lasagne på brässerat högrev- och vikentomater
Fisk- och musselgryta, majs, potatis
Vegetarisk lasagne

Fredag.
Fläskkarré, rosépepparsås, stekt äpple, timjanrostad potatis
Scampikorma, basmatiris
Rostad rotselleri korma

Brunch

Serveras lördag och söndag 12.00–15.00.

Vi älskar mat och sköna, lediga dagar när man kan njuta länge vid bordet.

På lördagar och söndagar är du välkommen att ta för dig av vår populära brunch och njuta av den vidunderliga utsikten.

Konferensmeny

Gäller vecka 14–24.


MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG

FÖRRÄTTER

VIT SPARRIS
vit sparris, hollandaise, brynt smör, tryffel, brödflarn, krasse

RÖKT FRÖYALAX
äpple, örter, brödflarn

VARMRÄTTER

KRYDDBAKAD KÅL
crème på spetskål & blomkål, friterat bovete, picklad lök, mangold

BAKAD SEJRYGG
fänkål, rädisa, potatispuré, stenbitsrom, smörsås

BJÄREKYCKLING
kycklingbröst, ramslökskorv, primörer, bondbönor, kycklingvelouté

DESSERTER

RABARBER
vit chokladganache, råhyvlade rabarber, bakade rabarber, crème fraiche

TARTLETT
citron, hallon, lakrits, italiensk maräng

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

POTATIS
picklad potatis, confiterad potatis, tryffel, potatisskum, krasse

ÖRTBAKAD TORSK
grönärtscrème, spritärtor, citron, plockade örter

SOTAD LAMMRYGG
variation på lök, krasseemulsion, rosmarin

VARMRÄTTER

GRÖNÄRTSFALAFEL
gurka, vårlök, Skottorpsost, crème fraiche från Vitaby kyrkby mejeri, crudité på primörer

HALSTRAD RÖDING
grön sparris, gurka, friterad potatisterrin, råhyvlade primörer, grillad citroncrème, sockertång

RYGGBIFF
potatiskrokett med rökt oxinnanlår, råstekta bönor, bakad silverlök, rökt paprika majonnäs

DESSERTER

RABARBER
vit chokladganache, råhyvlade rabarber, bakade rabarber, crème fraiche

TARTLETT
citron,hallon, lakrits, italiensk maräng

Kvällens meny

Serveras t.o.m. vecka 24.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

VIT SPARRIS
hollandaise, brynt smör, tryffel, brödflarn, krasse

POTATIS
picklad potatis, confiterad potatis, tryffel, potatisskum, krasse

FISK & SKALDJUR

TORSKTERRIN
grönärtscrème, spritärtor, citron, örter

RÖKT FRÖYALAX
äpple, örter, brödflarn

KÖTT

BAKAD FLÄSKSIDA
nässlor, sudaci, persiljerot, nässelflarn

SOTAD LAMMRYGG
variation på lök, krasseemulsion, rosmarin

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

KRYDDBAKAD KÅL
crème på spetskål & blomkål, friterat bovete, picklad lök, mangold

GRÖNÄRTSFALAFEL
gurka, vårlök, Skottorpsost, crème fraiche från Vitaby kyrkby mejeri, crudité på primörer

FISK

BAKAD SEJRYGG
fänkål, rädisa, potatispuré, stenbitsrom, smörsås

HALSTRAD RÖDING
grön sparris, gurka, friterad potatisterrin, råhyvlade primörer, grillad citroncrème, sockertång

KÖTT

BJÄREKYCKLING
kycklingbröst, ramlökskorv, primörer, bondböna, citron & kycklingbuljong

SVENSK ENTRECÔTE
potatiskrokett med rökt oxinnanlår, råstekta bönor, bakad silverlök, rökt paprika majonnäs

DESSERTER

CITRONVERBENA
sorbet på kallpressad rapsolja från Bjäre, lemonad, äpple, mandel

RABARBER
vit chokladganache, råhyvlade rabarber, bakade rabarber, crème fraiche

TARTLETT
citron, hallon, lakrits, maräng

 

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier har valt ut passande viner till varje rätt, boka till vår vinmeny för 325 kr/person

Barnmeny

Barn är våra viktigaste gäster, därför har de en alldeles egen meny. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT 95 KR

HALSTRAD RÖDING
potatispuré, hollandaisesås

BJÄREKYCKLING
pommes, dragonmajonnäs

PASTA BOLOGNESE
pasta, köttfärssås

DESSERT 45 KR

VANILJGLASS MED FÄRSKA BÄR

 

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Meddela gärna om någon i sällskapet har specialkost eller allergier.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.