Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras från klockan 18.00

 

APPETIZERS

OLIVER 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 55
GRUYÈRE 45
PATA NEGRA SKINKA 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE 35/st
½ DUSSIN MARENNES FINE DE CLAIRE 195
1 DUSSIN MARENNES FINE DE CLAIRE 375
Serveras med schalottenlöksvinegrette, citron & tabasco

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT
MOZZARELLA 155
mozzarella på mjölk från Vitaby Kyrkby, olivolja, höstkål

BLOMKÅLSSOPPA 165
picklad blomkål, rostad blomkål, örter, tryffel

FISK & SKALDJUR
KALIXLÖJROM 255
crème fraiche från Vitaby kyrkby mejeri, brynt smör,  jordärtskocka, friterad potatis, krasse

TONFISK 165
halstrad tonfisk, krassecrème, bakad lök, mörkt bröd

HÄLLEFLUNDRACARPACCIO 185
pepparrot, bottarga, kallpressad rapsolja, äpple, sockertång

KÖTT
LARDO 175
fläskkrokett, brynt lökcrème, granskottsolja, vattenkrasse

VILDAND 195
svampbuljong, syltad svamp, vispad crème fraiche, svampflarn

KALVBRÄSS 185
blomkålscrème, friterad kalvbräss, picklad blomkål,  rostad blomkål, örter

RÅBIFF 185
krasseemulsion, inkokt rödbeta, bakad rotselleri, friterad svamp, balsamico

VARMRÄTTER

VEGETARISKT
HALLOUMI 225
sotad pumpa, pumpacrème, belugalinser, bakad spetskål

KARLJOHANSVAMP 245
rotsellericrème, persilja, belugalinser, crudité

SKALDJUR
RÄKSMÖRGÅS HEL 245 / HALV 175
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

FISK
GÖS FRÅN HJÄLMAREN 285
syltad Vikentomat, citronbakad kålrabbi, gulbeta, rågbröd, forellrom, citronbuljong

TORSKRYGG 295
helbakad rotselleri, rotselleripuré, rostat bovete, krasse, rökt smörsås

KÖTT
SMÅLÄNDSK GRIS 275
hängmörad grissida från Skärshult, fläsk- och kålterrin, citronbakad palsternacka, kryddsky

HJORTPICANHA 295
kroppkaka, jordärtskockscrème, långpeppar- och persiljesås

GRILLAD RYGGBIFF 315
sauterad höstsvamp, salvia- och rödlökssmör, bakad lök,  friterade rotfrukter

DESSERTER

NYPON 125
gräddfilsglass, Dulceymousse, mandel- och nyponkaka, nyponcrème

KÖRSBÄR 125
mörk choklad, maräng, inkokta körsbär, vaniljchiboust, rispapper

HJORTRON 125
kanderat bovete, hjortronsorbet, färskostmousse, Montelimar

KVÄLLENS OSTAR 135
serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

SKANSENS PRALINER 30/st

Barnmeny

Barn är våra viktigaste gäster, därför har de en alldeles egen meny. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT 95 KR

KÖTTBULLAR
kokt potatis, rårörda lingon, gräddsås

FISH & CHIPS
gröna ärtor, remouladsås

PASTA BOLOGNESE
pasta, köttfärssås

DESSERT 45 KR

VANILJGLASS MED CHOKLADSÅS

VÅFFLA MED SÅS OCH GRÄDDE

Lunch

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00

Varmrätten serveras på tallrik vid bordet och du kan alltid välja mellan olika alternativ.
I lunchen ingår även ett stort salladsbord med sill och ägg, dagens soppa, nybakat bröd och efter maten kan du njuta av ost, frukt och kaffe.

Vecka 45

Måndag
Helstekt rapsgriskotlettrad, rostad rödlök, ädelost, äpple, ciderskysås
Kummel provençale

Tisdag
Grillad tri-tip, bearnaise, rostad potatis, svamp, tomat
Halstrad torsk, hackat ägg, dill, brynt smör

Onsdag
Grekiska biffar med tzatziki och rostad potatis
Sej med skaldjur och saffransbisque

Torsdag
Kycklingbröst, pumpa, dragonveloute, rostade fröer
Spätta fylld med örtmousseline, beurre blanc, forellrom, kokt potatis

Fredag
Lamm Brinjal med ris (indisk curry)
Lax, citron och dillcrème, kokt potatis, rostad broccoli

175 kr/person

Brunch

Serveras lördag och söndag 12.00–15.00

Vi älskar mat och sköna, lediga dagar när man kan njuta länge vid bordet.

På lördagar och söndagar är du välkommen att ta för dig av vår populära brunch och njuta av den vidunderliga utsikten.

Konferensmeny

Gäller vecka 41–vecka 2

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG

FÖRRÄTTER

BLOMKÅLSSOPPA
blomkålssoppa, picklad blomkål, örter, rostade frön

HÄLLEFLUNDRA
carpaccio på Hälleflundra, pepparrot, bottarga, kallpressad rapsolja, äpple, sockertång

RÅDJUR
rostbiff på rådjursinnanlår, höstsvamp, grönkål, havtorn

VARMRÄTTER

KARL-JOHAN SVAMP
rotselleripuré, höbakad rotselleri, bovete, krämigt ägg, brynt smör, svart vitlök

GÖS FRÅN HJÄLMAREN
syltad Vikentomat, citronbakad kålrabbi, gulbeta, rågbröd, forellrom, citronbuljong

LAMMRYGG
krokett på rökt lammlägg, rödvinsbrässerad lök, shiitake, smörad lammsky

DESSERTER

NYPON
gräddfilsglass, Dulceymousse, mandel- och nyponkaka, nyponcrème

KÖRSBÄR
mörk choklad, maräng, inkokta körsbär, vaniljchiboust, rispapper

OSTAR
serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka


TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

ROTSELLERI
äpple, tryffel, olivolja, bakad lök

TONFISK
halstrad tonfisk, krassecrème, bakad lök, mörkt bröd

KALVBRÄSS
blomkålscrème, picklad blomkål, friterad kalvbräss, örter

VARMRÄTTER

HALLOUMI
sotad pumpa, picklad pumpa, linser, spetskål, pumpacrème

TORSKRYGG
helbakad rotselleri, rotselleripuré, rostat bovete, krasse, rökt smörsås

SMÅLÄNDSK GRIS
hängmörad grissida från Skärshult, fläsk- och kålterrin, citronbakad palsternacka, kryddsky

DESSERTER

NYPON
gräddfilsglass, Dulceymousse, mandel- och nyponkaka, nyponcrème

KÖRSBÄR
mörk choklad, maräng, inkokta körsbär, vaniljchiboust, rispapper

OSTAR
serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

Kvällens meny

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

MOZZARELLA
mozzarella på mjölk från Vitaby Kyrkby, olivolja, höstkål

BLOMKÅLSSOPPA
picklad blomkål, rostad blomkål, örter, tryffel

FISK & SKALDJUR

TONFISK
halstrad tonfisk, krassecrème, bakad lök, mörkt bröd

HÄLLEFLUNDRACARPACCIO
pepparrot, bottarga, kallpressad rapsolja, äpple, sockertång

KÖTT

LARDO
fläskkrokett, brynt lökcrème, granskottsolja, vattenkrasse

KALVBRÄSS
blomkålscrème, friterad kalvbräss, picklad blomkål,  rostad blomkål, örter

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

HALLOUMI
sotad pumpa, pumpacrème, belugalinser, bakad spetskål

KARLJOHANSVAMP
rotsellericrème, persilja, belugalinser, crudité

FISK

GÖS FRÅN HJÄLMAREN
syltad Vikentomat, citronbakad kålrabbi, gulbeta, rågbröd, forellrom, citronbuljong

TORSKRYGG
helbakad rotselleri, rotselleripuré, rostat bovete, krasse, rökt smörsås

KÖTT

SMÅLÄNDSK GRIS
hängmörad grissida från Skärshult, fläsk- och kålterrin, citronbakad palsternacka, kryddsky

HJORTPICANHA
kroppkaka, jordärtskockscrème, långpeppar- och persiljesås

GRILLAD RYGGBIFF
sauterad höstsvamp, salvia- och rödlökssmör, bakad lök,  friterade rotfrukter

DESSERTER

NYPON
gräddfilsglass, Dulceymousse, mandel- och nyponkaka, nyponcrème

KÖRSBÄR
mörk choklad, maräng, inkokta körsbär, vaniljchiboust, rispapper

HJORTRON
kanderat bovete, hjortronsorbet, färskostmousse, Montelimar

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier har valt ut passande viner till varje rätt, boka till vår vinmeny för 325kr/person

Gourmetmeny

Denna meny ingår i hotellpaketet Skansens Lyxpaket

Vid förfrågan utan paket, kontakta Restaurang Sand för prisuppgift och tillgänglighet.

Vår sommelier har med omsorg valt ut viner som passar till Gourmetmenyn. Vinpaket 495 kr/person.

Gourmetmeny vecka 41–vecka 2

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

HÄLLEFLUNDRACARPACCIO
pepparrot, bottarga, kallpressad rapsolja, äpple, sockertång

LARDO
fläskkrokett, brynt lökcrème, granskottsolja, vattenkrasse

GÖS FRÅN HJÄLMAREN
syltad Vikentomat, citronbakad kålrabbi, gulbeta, rågbröd, forellrom, citronbuljong

SMÅLÄNDSK GRIS
hängmörad grissida från Skärshult, fläsk- och kålterrin, citronbakad palsternacka, kryddsky

NYPON
gräddfilsglass, Dulceymousse, mandel- och nyponkaka, nyponcrème

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

TONFISK
halstrad tonfisk, krassecrème, bakad lök, mörkt bröd

KALVBRÄSS
blomkålscrème, friterad kalvbräss, picklad blomkål, rostad blomkål, örter

TORSKRYGG
smörstekt torskrygg, helbakad rotselleri, rotselleripuré, rostat bovete, krasse, rökt smörsås

HJORT PICANHA
kroppkaka, jordärtskockscrème, långpeppar- och persiljesås

KÖRSBÄR
mörk choklad, maräng, inkokta körsbär, vaniljchiboust, rispapper

 

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Tala gärna om ifall någon i sällskapet har specialkost eller allergier, så vi kan förbereda något bra för er.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.