Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras från klockan 18.00

APPETIZERS

OLIVER 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 55
GRUYÈRE 45
PATA NEGRA SKINKA 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE 35/st
½ DUSSIN MARENNES FINE DE CLAIRE 195
1 DUSSIN MARENNES FINE DE CLAIRE 375
Serveras med schalottenlöksvinägrett, citron och tabasco

FÖRRÄTTER

ROTFRUKTSTERRIN 155
savojkål, brynt lökcrème, chutney, krispig kål

POTATIS 165
picklad potatis, friterad potatis, tryffel, potatisskum, krasse

KALIXLÖJROM 265
crème fraiche från Vitaby kyrkby mejeri, hembakad brioche, picklad rotselleri, bottarga

FRITERAD KRABBA 175
rostad fänkålsemulsion, frisésallad, gurktapioka

GRAVAD RÖDING 195
syrad grädde, rotfruktscrudité, flarn på rostad havre & linfrö

BJÄREKYCKLING 185
terrin på confiterad Bjärekyckling, savojkål, brynt lökcrème, rotfruktschutney

OXINNANLÅR 195
kallrökt oxinnanlår från Lindegrens, crème fraiche, lingon, rostade frön

VARMRÄTTER

KÅLROT 255
sotad confiterad kålrot, grönkål, brödflarn, röda linser, olivolja

SÖTPOTATIS GNOCCHI 265
bakad savojkål, gräddkokt svamp, rostade rotfrukter, timjan

RÄKSMÖRGÅS HEL 245 / HALV 175
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

SMÖRSTEKT TORSKRYGG 295
gulbeta, kapris, kokt potatis, dill, brynt smör, pepparrot

HAVSABBORRE 285
kompott på blåmusslor, räkor, dill, potatispuré, musselsås, vattenkrasse

CANETTEANKA 285
friterad kål, rostad morotscrème, rostade kumminfrön, smörad kycklingvelouté

GRILLAD FLANKSTEK 295
glaze med Norrvikenhonung och timjan, benmärgsrostade rotfrukter, potatis- och grönkålsterrin, vinägersky

DESSERTER

BLODAPELSIN 125
blodapelsinmousse, sorbet, stekt vit choklad, marängflarn

YUZU 125
mousse, cremeux, kokossorbet, mandel- och grönt te dacquoise

HASSELNÖT 125
cremeux, äpple, ganache på tonkaböna

KVÄLLENS OSTAR 145
serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

SKANSENS PRALINER 35/st

Barnmeny

Barn är våra viktigaste gäster, därför har de en alldeles egen meny. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT 95 KR

KÖTTBULLAR
kokt potatis, rårörda lingon, gräddsås

FISH & CHIPS
gröna ärtor, remouladsås

PASTA BOLOGNESE
pasta, köttfärssås

DESSERT 45 KR

VANILJGLASS MED CHOKLADSÅS

VÅFFLA MED SÅS OCH GRÄDDE

Lunch

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00

Varmrätten serveras på tallrik vid bordet och du kan alltid välja mellan olika alternativ.
I lunchen ingår även ett stort salladsbord med sill och ägg, dagens soppa, nybakat bröd och efter maten kan du njuta av ost, frukt och kaff

Vecka 7

Fredag
Biff a la Lindström, sotad rödlök, bladspenat, rostad potatis, skysås
Ångad spättafilé, morot, syrad kål, kokt potatis, gräslöksås
Friterad rotselleri, stuvad savoykål, äpple, syrad gurka

Vecka 8

Måndag
Lasagne, ruccola- och parmesansalld, vitlökskrutonger
Örtbakad lax, ratatouille, saffransaioli
Linskroketter, grillad romansallad, matvete, salsa verde

Tisdag
Pluma, inlagd rödlök, rostad pumpa, paprikacoulis
Scampi, broccoli, chili, nudlar
Vegetariska vårrullar, kål, svamp

Onsdag
Ryggbiff, Beanaisesås, krispig potatis- och timjanterrin, vitlöksstekt haricots verts
Gös, rostad fänkål, potatiskompott, blåmusselsås
Majs- och zucchinifritters, örtcrème

Torsdag
Ren, rårörda lingon, potatispuré, brynt smör
Hälleflundra, brynt smör, pepparrot, rostade betor
Bondbönor, risotto, parmesan, örtsallad

Fredag
Rökig picanha, mojo verde, vitlöksrostad potatis
Fishcake, kapris, rödlök, vispad crème fraiche, dillolja
Bakad rotselleri, linser, selleripuré, brynt smör


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

175 kr/person

Brunch

Serveras lördag och söndag 12.00–15.00

Vi älskar mat och sköna, lediga dagar när man kan njuta länge vid bordet.

På lördagar och söndagar är du välkommen att ta för dig av vår populära brunch och njuta av den vidunderliga utsikten.

Konferensmeny

GÄLLER VECKA 3–13

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG

FÖRRÄTTER

ROTFRUKTSTERRIN
savojkål, brynt lökcrème, chutney, krispig kål

FRITERAD KRABBA
rostad fänkålsemulsion, frisésallad, gurktapioka

BJÄREKYCKLING
terrin på confiterad Bjärekyckling, savojkål, brynt lökcrème, rotfruktschutney

VARMRÄTTER

KÅLROT
sotad confiterad kålrot, grönkål, brödflarn, röda linser, olivolja

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
gulbeta, kapris, kokt potatis, dill, brynt smör, pepparrot

CANETTEANKA
friterad kål, rostad morotscrème, rostade kumminfrön, smörad kycklingvelouté

DESSERTER

BLODAPELSIN
blodapelsinmousse, sorbet, stekt vit choklad, marängflarn

YUZU
mousse, cremeux, kokossorbet, dacquoise med mandel och grönt te


TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

POTATIS
picklad potatis, friterad potatis, tryffel, potatisskum, krasse

GRAVAD RÖDING
syrad grädde, rotfruktscrudité, flarn på rostad havre & linfrö

OXINNANLÅR
kallrökt oxinnanlår från Lindegrens, crème fraiche, lingon, rostade frön

VARMRÄTTER

SÖTPOTATIS GNOCCHI
bakad savojkål, gräddkokt svamp, rostade rotfrukter, timjan

HAVSABBORRE
kompott på blåmusslor, räkor, dill, potatispuré, musselsås, vattenkrasse

KALVROSTLOCK
glaze med Norrvikenhonung, benmärgsrostade rotfrukter, potatis- och grönkålsterrin, vinägersky

DESSERTER

BLODAPELSIN
blodapelsinmousse, sorbet, stekt vit choklad, marängflarn

YUZU
mousse, cremeux, kokossorbet, dacquoise med mandel och grönt te

Kvällens meny

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

FÖRRÄTTER

ROTFRUKTSTERRIN
savojkål, brynt lökcrème, chutney, krispig kål

POTATIS
picklad potatis, friterad potatis, tryffel, potatisskum, krasse

FRITERAD KRABBA
rostad fänkålsemulsion, frisésallad, gurktapioka

GRAVAD RÖDING
syrad grädde, rotfruktscrudité, flarn på rostad havre & linfrö

BJÄREKYCKLING
terrin på confiterad Bjärekyckling, savojkål, brynt lökcrème, rotfruktschutney

OXINNANLÅR
kallrökt oxinnanlår från Lindegrens, crème fraiche, lingon, rostade frön

VARMRÄTTER

KÅLROT
sotad confiterad kålrot, grönkål, brödflarn, röda linser, olivolja

SÖTPOTATIS GNOCCHI
bakad savojkål, gräddkokt svamp, rostade rotfrukter, timjan

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
gulbeta, kapris, kokt potatis, dill, brynt smör, pepparrot

HAVSABBORRE
kompott på blåmusslor, räkor, dill, potatispuré, musselsås, vattenkrasse

CANETTEANKA
friterad kål, rostad morotscrème, rostade kumminfrön, smörad kycklingvelouté

GRILLAD FLANKSTEK
glaze med Norrvikenhonung och timjan, benmärgsrostade rotfrukter, potatis- och grönkålsterrin, vinägersky

DESSERTER

BLODAPELSIN
blodapelsinmousse, sorbet, stekt vit choklad, marängflarn

YUZU
mousse, cremeux, kokossorbet, mandel- och grönt te dacquoise

HASSELNÖT
cremeux, äpple, ganache på tonkaböna

 

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier har valt ut passande viner till varje rätt, boka till vår vinmeny för 325 kr/person

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Meddela gärna om någon i sällskapet har specialkost eller allergier.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.