Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras i restaurang Sand från 18.00. Menyn gäller t.o.m. 26 januari 2020.

APPETIZERS

OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55
GRUYÈRE – 45
PATA NEGRA SKINKA – 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

GRILLAD ENTRECOTE – 325
Pommes frites, mix sallad, bearnaisesås

FÖRRÄTTER

GETOSTTERRIN – 145
Bakad kål, bönragu, sotad lök, rotsellericrème

PUMPASOPPA – 145
Pumpa, yuzo, svamp, pumpabröd, sesamfrö

KALIX LÖJROM – 235
Smörstekt brioche, syrade rotsaker, vispad crème fraiche, krispig purjolök

PILGRIMSMUSSLA – 175
Terrin på pilgrimsmussla, Champagneskum, trattkantareller, krutonger

BAKAD HÄLLEFLUNDRA – 165
Sotad lök, friterad kål, grönkålsemulsion

SOTAD LAMMRYGG – 175
Bönragu, getostterrin, rostade fröer, rosmarincrème

HJORTROSTBIFF – 175
Lingoncrème, krassevinaigrette, bakad rotselleri, lingon

VARMRÄTTER

FRITERAD FRÖBIFF – 265
Svamp, kastanj, brynt smöremulsion

BRÄSSERAD RÖDBETA – 265
Lök demi-glace, lingon, glaserad svamp, persiljerotscrème

HALSTRAD RÖDING – 295
Syrad rotselleri, ostron beurre blanc, kryddbakad rotselleri, fänkålschips

BAKAD BERGTUNGA – 295
Persiljerotspuré, glaserad svamp, rökt persiljerot, smörsås

BJÄREKYCKLING – 285
Syrad kål, ank- och timjankorv, vita bönor, citrussky

GRILLAD TRI-TIP – 295
Rotfruktsterrin, tryffelsky, bakat plommon, rökta brödsmulor, brysselkål

DESSERTER

HJORTRON – 125
Saffransglass, mörk chokladkaka, hjortroncremeaux

BLÅBÄR – 125
Kokos, kardemumma, petit choux

BANAN – 125
Banansorbet, chokladmousse, banankaka, tonkacreme, vegansk maräng, chokladtuillé

SANDS PRALINER – 35 / st

Lunch

Sands lunchbuffé serveras måndag–fredag 11.30–14.00

———————————–

SANDS LUNCHBUFFÉ

175 kr/person • 95 kr/barn 2–12 år

Vecka 47

Måndag
Bjärekyckling, svamp, bacon, gräddsås, potatisstomp
Pocherad torsk, gröna ärtor, dill, skaldjursås, kokt potatis
Svamprisotto, råhyvlade grönsaker, kallpressad rapsolja

Tisdag
Högrevsgryta, morot, champinjoner, persilja, potatispuré
Fisk- och skaldjursgryta, örtbakade tomater, krutonger, creme fraiche
Örtkokt quinoa, friterad tofu, yoghurtdressing, örtsallad

Onsdag
Biff Lindström, saltgurka, rostade rotfrukter, skysås
Dillbakad kolja, friterad rotselleri, krossad potatis, vitvinssås
Helbakad rotselleri, potatisstomp med dragon, brynt smör

Torsdag
Pepparstekt rostbiff, rödlök, ruccola, rödvinssås, rostad potatis
Bakad lax, dillkryddade bönor, Sandefjordsås, kokt potatis
Halloumi, ljummen tomatsallad, rostade frön

Fredag
Helstekt kotlettrad, morot, svartvinbärsgelé gräddad sky
Ångkokt sejfilé, räkor, rödbetor, dill, brynt smör
Kryddbakad blomkål, rostade hasselnötter, inlagd lök, persilja

 

Brunch

BRUNCH

Brunch serveras i restaurang Sand lördagar och söndagar 12.00–15.00.

325 kr/person • 95 kr/ barn 2–12 år

Kvällens meny

Serveras i restaurang Sand från 18.00. Menyn gäller t.o.m. 26 januari 2020.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

 

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

GETOSTTERRIN
Bakad kål, bönragu, sotad lök, rotsellericrème

PUMPASOPPA
Pumpa, yuzo, svamp, pumpabröd, sesamfrö

FISK & SKALDJUR

PILGRIMSMUSSLA
Terrin på pilgrimsmussla, Champagneskum, trattkantareller, krutonger

BAKAD HÄLLEFLUNDRA
Sotad lök, friterad kål, grönkålsemulsion

KÖTT / MEAT

SOTAD LAMMRYGG
Bönragu, getostterrin, rostade fröer, rosmarincrème

HJORTROSTBIFF
Lingoncrème, krassevinaigrette, bakad rotselleri, lingon

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

FRITERAD FRÖBIFF
Svamp, kastanj, brynt smöremulsion

BRÄSSERAD RÖDBETA
Lök demi-glace, lingon, glaserad svamp, persiljerotscrème

FISK

HALSTRAD RÖDING
Syrad rotselleri, ostron beurre blanc, kryddbakad rotselleri, fänkålschips

BAKAD BERGTUNGA
Persiljerotspuré, glaserad svamp, rökt persiljerot, smörsås

KÖTT

BJÄREKYCKLING
Syrad kål, ank- och timjankorv, vita bönor, citrussky

GRILLAD TRI-TIP
Rotfruktsterrin, tryffelsky, bakat plommon, rökta brödsmulor, brysselkål

DESSERTER

BLÅBÄR
Kokos, kardemumma, petit choux

HJORTRON
Saffransglass, mörk chokladkaka, hjortroncremeaux

BANAN
Banansorbet, chokladmousse, banankaka, tonkacreme, vegansk maräng, chokladtuillé

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner i vår vinmeny för 350 kr / person

Barnmeny

Menyn gäller vecka 35–4.

För att alla kring bordet ska ha en lika fantastisk kväll, erbjuder vi en specialkomponerad meny till barnen. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

RYGGBIFF – 95 kr
Pommes frites, bearnaisesås

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED MARÄNGER OCH CHOKLADSÅS – 45 kr

 

Konferensmeny

Menyn gäller t.o.m. 26 januari 2020.

 

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

FÖRRÄTTER

GETOSTTERRIN
Bakad kål, bönragu, sotad lök, rotsellericrème

BAKAD HÄLLEFLUNDRA
Sotad lök, friterad kål, grönkålsemulsion

SOTAD LAMMRYGG
Bönragu, getostterrin, rostade fröer, rosmarincrème

VARMRÄTTER

FRITERAD FRÖBIFF
Svamp, kastanj, brynt smöremulsion

HALSTRAD RÖDING
Syrad rotselleri, ostron beurre blanc, kryddbakad rotselleri, fänkålschips

BJÄREKYCKLING
Syrad kål, ank- och timjankorv, vita bönor, citrussky

DESSERTER

HJORTRON
Saffransglass, mörk chokladkaka, hjortron cremeux

BLÅBÄR
Kokos, kardemumma, petit choux

OSTAR
Serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

PUMPASOPPA
Pumpa, yuzo, svamp, pumpabröd, sesamfrö

PILGRIMSMUSSLA
Terrin på pilgrimsmussla, Champagneskum, trattkantareller, krutonger

HJORTROSTBIFF
Lingoncrème, krassevinaigrette, bakad rotselleri, lingon

VARMRÄTTER

BRÄSSERAD RÖDBETA
Lök demi-glace, lingon, glaserad svamp, persiljerotscrème

BAKAD BERGTUNGA
Persiljerotspuré, glaserad svamp, rökt persiljerot, smörsås

GRILLAD TRI-TIP
Rotfruktsterrin, tryffelsky, bakat plommon, rökta brödsmulor, brysselkål

DESSERTER

HJORTRON
Saffransglass, mörk chokladkaka, hjortroncremeux

BLÅBÄR
Kokos, kardemumma, petit choux

OSTAR
Serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).