Menyer i restaurang Sand

Här hittar du alla aktuella menyer i restaurang Sand. Välj meny i listan!

À la carte

– Höstens meny, från 1 september 2021 –

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 125
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 65
PATA NEGRA SKINKA – 95
GRUYÈRE – 45
OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45

FÖRRÄTTER

KALIX LÖJROM – 265
friterad potatisterrin, rödlök, gräslök, crème fraiche, citron

FÄNKÅL- OCH RÖDBETSGRAVAD LAX – 185
picklad Västeråsgurka, dill, zucchini, forellrom, krasseemulsion, brödcrisp

SOTADE PILGRIMSMUSSLOR – 225
saltrostade betor, lättrökt tomat, parmesanemulsion, rostade frön

HANDSKUREN RÅBIFF – 185
kantareller, inlagd kålrabbi, hasselnötter, rostad vitlöksemulsion, krasse

TRYFFELSTUVAD HÖSTSVAMP – 175
silverlök, rotfruktschips, parmesanost, smörstekt surdegsbröd

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

VARMRÄTTER

STEKT PIGGVARSFILÉ – 365
vongolemusslor, jordärtskocka, dragon, kålrabbi, musselsås

BAKAD RÖDING – 295
spetskål, potatispuré med lagrad ost, gurka, smörstekta brödkrutonger, vitvinssås

TIMJANSTEKT BJÄREKYCKLING – 285
stekt höstsvamp, saltbakade rödbetor, grillad potatis, svampmajonnäs, kycklingvelouté

GRILLAD RYGGBIFF – 315
Vikentomater, karamelliserad lökcrème, rostad morot, pommes Anna, rödvinssås

VARIATION PÅ RÖDBETOR – 255
rostad vitlöksemulsion, riven tryffel, jordärtskockor, grillat surdegsbröd, blomsterkrasse

KVÄLLENS OSTAR

UTVALDA OSTAR – 155
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

DESSERTER

MYLTADE HJORTRON – 125
vit chokladbrownie, saltrostad mandel, champagnesorbet, körvel

MÖRK CHOKLADNOUGAT – 125
björnbärsglass, romkaramell, kakaomaränger, saltrostade cashewnötter

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st

—————————————————————————————

På Bjäre finns fantastiska råvaruproducenter, vi arbetar med lokala produkter och grödor i säsong.
Vi arbetar med hållbart fångad fisk.MSC- och ASC-certifierad fisk och skaldjur.

Brunch

Brunch på Sand söndagar 12.00–15.00 – nypremiär 24 oktober 2021

Äntligen öppnar vår populära brunch upp igen! Liksom tidigare är du välkommen till en stor buffé med bland annat sill, lax, kallskuret, olika sallader, röror, olika äggrätter, sliders, korvar, pannkakor och dessertbord.

Pris 325 kr / barn upp till 12 år 165 krBoka bord

Lunch

LUNCHBUFFÉ MÅNDAG–FREDAG

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00.
Buffé med sill, bröd,  olika sallader, 2 varmrätter, ost, frukt, kaffe och kaka 175 kr

Lunch v.39

Måndag
Nattbakat högrev, brässerade morötter, portvinssky, råstekt potatis
Halstrad sejrygg, rostade betor, skirat smör med pepparrot, potatisstomp med gröna ärtor

Tisdag
Raggmunk, stekt fläsk, rårörda lingon, persilja
Sands fiskgratäng, champinjoner, räkor, hummersås, potatispuré

Onsdag
Långbakad fläsksida, Vikentomater, äppelcidersås, potatisstomp
Pocherad torsk, ägg, räkor, pepparrot, brynt smör, kokt potatis

Torsdag
Pannbiff, sirapstekt lök, rårörda lingon, gräddsås, kokt potatis
Smörbakad kolja, spetskål, citronsås, potatispuré

Fredag
Timjanstekt Bjärekyckling, rostad majs, dragonsås, potatisstomp
Bakad lax, sockerärtor, Hollandaise, örtkokt potatis

Veckans vegetariska
Olika variationer av Risotto, örtsallad, saltrostade frön

OCKSÅ PÅ LUNCHMENYN:

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

SANDS BOWL – 155
Bjäreprimörer, quinoa, samt en av följande:
Bjärekyckling / Lax / Marinerad svamp från Hällestad

HELGBUFFÉ V38

Lördagar och söndagar serveras helglunch 12.00–15.00

Vi dukar fram vår helgbuffé bestående av ägg, sill, salladsbord, bröd, smör, 2 varmrätter samt ost, frukt, kaffe och kaka
225kr/person

Helgens varmrätter
Rosmarin- och vitlöksmarinerad lammstek, haricots verts, rödvinssås, rostad potatis
Halstrad torsk, räkor, pepparrot, brynt smör, dillkokt potatis
Svamprisotto, örtsallad

Desserter 95kr
Chokladkaka med lättvispad grädde och färska bär
Pralin från Chocolaterian 39kr/st

A la carte Mån- Sön
SANDS räksmörgås- hel/245-175/halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

SANDS BOWL -155
Råmarinerade- och färska grönsaker, quinoa
Välj mellan följande:
Bjärekyckling
Gravad lax
Marinerad svamp från Hällestad

Mr G barmeny

MR G’S APPETIZERS

OLIVER 35

GRUYÈRE 45

ROSTADE CASHEWNÖTTER 45

BJÄRECHIPS 30

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 75

PATA NEGRA SKINKA 95

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP 125

 

MR G´S CLASSICS

RÄKSMÖRGÅS 175 / 245
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

BJÄREKYCKLINGSALLAD 235
Bjärekyckling, romansallad, lagrad cheddar från Skottorp, dragondressing, krutonger

BOOKMAKER À LA SAND 255
Grillad ryggbiff, smörstekt bröd, rödlök, sallad, bakad tomat, Dijonmajonnäs, pepparrot, pommes frites

 

MR G SIGNATURE COCKTAILS

APPLE
Boulard VSOP, Vermouth, lönnsirap, lime, äppelskum

CUCUMBER
Beefeater 24, grapefrukt, citron, sockerlag på gurka, aquafaba

YUZU
Martell VS, Amaro, Ìle Four Yuzu, citron, agavesirap, Fernet Branca, aquafaba, muskotnöt

155 / 5 cl 

 

MOCKTAILS

RASPBERRY RED
Hallon, citron, sockerlag, Naturfrisk Lemonad

PEACH DREAM
Persika, tranbär, lime, sockerlag

VIRGIN MOJITO
Sockerlag, lime, mynta, sodavatten

MANGO FEVER
Mango, citron, sockerlag, 7up Free

ELDERFLOWER CLASSIC
Sockerlag på gurka, citron, Naturfrisk Fläder

65 / non-alcoholic

 

COCKTAILS

AVIATION
Beefeater 24, Luxardo Maraschino, viol, citron, sockerlag

DRY MARTINI
Plymouth, Noilly Prat, oliv

FRENCH 75
Beefeater 24, citron, sockerlag, Pol Roger Champagne

HEMINGWAY DAIQUIRI
Havana Club, Luxardo Maraschino, grapefrukt, lime, sockerlag

MINT JULEP
Four Roses bourbon, mynta, sockerlag

NEGRONI
Hernö, Campari, Vermouth, apelsin

NEW YORK SOUR
Four Roses bourbon, citron, sockerlag, rött vin, Angostura bitters, aquafaba

OLD FASHIONED
Four Roses Single Barrel, råsocker, Angostura bitters, apelsin

SIDECAR
Martell VS, Cointreau, sockerlag, citron

155 / 5 cl

 

BARTENDER’S CHOICE

BLUEBERRY FAYGO
Monkey 47, Amaretto, citron, sockerlag på blåbär, aquafaba

FORECAST
Aperol, Hernö, Cointreau, citron, sockerlag på hjortron, aquafaba

FROZEN MOSCOW
Absolut Elyx, lime, Naturfrisk Ginger Beer

GOLDIE BASIL
Absolut Elyx, Limoncello, citron, sockerlag på basilika, olivolja, svartpeppar, aquafaba

LAMPONI NEGRONI
Campari, Vermouth, Hernö, hösthallon

ORANGE NEPHEW
Wray & Nephew, Grand Marnier, Drambuie, apelsin

PORNSTAR MARTINI
Absolut vanilla, sockerlag på passionsfrukt, lime, Pol Roger
Champagne

SWEDISH MOJITO
O.P. Anderson, lime, sockerlag på lingon, mynta

TOMMY’S PALOMA
Tequila Altos Reposado, grapefrukt, lime, agavesirap

155 / 5 cl

 

Room service

Room service-meny serveras måndag–söndag 15.00–23.00
För beställning kontakta restaurangen på telefon 0431-55 81 09
Room service avgift tillkommer.

Rooftop meny

ROOFTOP BOWL –155
Bjäreprimörer, quinoa, samt en av följande:
Bjärekyckling • Lax • Marinerad svamp från Hällestad

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 225
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

CHARKBRICKA –145
Charkuterier, gruyère, oliver 

BJÄRE CHIPS – 30 

OLIVER – 35

NÖTMIX – 30

GRUYÈRE – 45

RAWFOODBOLL – 25

BISCOTTI – 20

CHOKLADBISKVI – 35

MOROTSMUFFIN – 45


Inträde till loungen och baren på rooftop spa ingår för dig som har bokat ett av våra spapaket. Övriga gäster är välkomna att i mån av plats lösa entré.

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Kvällens meny

– Höstens trerätters meny som ingår i våra spapaket, gäller från 1 september 2021 –

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet hänvisar vi till vår Konferensmeny.

FÖRRÄTTER

FÄNKÅL- OCH RÖDBETSGRAVAD LAX
picklad Västeråsgurka, dill, zucchini, forellrom, krasseemulsion, brödcrisp

SOTADE PILGRIMSMUSSLOR
saltrostade betor, lättrökt tomat, parmesanemulsion, rostade frön

HANDSKUREN RÅBIFF
kantareller, inlagd kålrabbi, hasselnötter, rostad vitlöksemulsion, krasse

TRYFFELSTUVAD HÖSTSVAMP
silverlök, rotfruktschips, parmesanost, smörstekt surdegsbröd

VARMRÄTTER

BAKAD RÖDING
spetskål, potatispuré med lagrad ost, gurka, smörstekta brödkrutonger, vitvinssås

TIMJANSTEKT BJÄREKYCKLING
stekt höstsvamp, saltbakade rödbetor, grillad potatis, svampmajonnäs, kycklingvelouté

GRILLAD RYGGBIFF
Vikentomater, karamelliserad lökcrème, rostad morot, pommes Anna, rödvinssås

VARIATION PÅ RÖDBETOR
rostad vitlöksemulsion, riven tryffel, jordärtskockor, grillat surdegsbröd, blomsterkrasse

DESSERTER

MYLTADE HJORTRON
vit chokladbrownie, saltrostad mandel, champagnesorbet, körvel

MÖRK CHOKLADNOUGAT
björnbärsglass, romkaramell, kakaomaränger, saltrostade cashewnötter

KVÄLLENS OSTAR
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

TILLVAL FRÅN À LA CARTE-MENYN

OSTRON
Marennes fine de claire – 35 kr
6 Marennes fine de claire – 195 kr
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

KALIX LÖJROM – 95 kr*
friterad potatisterrin, rödlök, gräslök, crème fraiche, citron

STEKT PIGGVARSFILÉ – 95 kr*
vongolemusslor, jordärtskocka, dragon, kålrabbi, musselsås

KVÄLLENS OSTAR – 95 kr
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 kr

* Tillägg vid byte av förrätt eller råvara

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också  goda drycker.
Vår sommelier erbjuder väl utvalda viner i våra vinpaket.

GOOD 350 kr / person
GREAT 450 kr / person

Konferensmeny

– Konferensmeny vecka 35–46 –

VINPAKET

Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
GOOD 380 kr/flaska
GREAT 476 kr/flaska
AMAZING från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Priser exklusive moms.

KONFERENSMENY MÅNDAG / ONSDAG / FREDAG / SÖNDAG

FÄNKÅL- OCH RÖDBETSGRAVAD LAX
picklad Västeråsgurka, dill, zucchini, forellrom, krasseemulsion, brödcrisp

GRILLAD RYGGBIFF
Vikentomater, karamelliserad lökcrème, rostad morot, pommes Anna, rödvinssås

MYLTADE HJORTRON
vit chokladbrownie, saltrostad mandel, champagnesorbet, körvel

KONFERENSMENY TISDAG / TORSDAG / LÖRDAG

SOTADE PILGRIMSMUSSLOR
saltrostade betor, lättrökt tomat, parmesanemulsion, rostade frön

TIMJANSTEKT BJÄREKYCKLING
stekt höstsvamp, saltbakade rödbetor, grillad potatis, svampmajonnäs, kycklingvelouté

MÖRK CHOKLADNOUGAT
björnbärsglass, romkaramell, kakaomaränger, saltrostade cashewnötter

Allergier eller specialkost? Fråga oss om alternativ. 

Barnmeny

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95
remouladsås, citron
Remoulad sauce, lemon

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
pommes frites, majonnäs
Nuggets of local chicken from Bjäre, French fries, mayonnaise

PASTA BOLOGNESE – 95
pasta, köttfärssås
Pasta Bolognese

DESSERT

VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås

 

I våra förmånliga hotellpaket ingår middag och entré till spa.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Vill du gå på spa eller äta i våra restauranger under din vistelse? Då ska du boka ett hotellpaket.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Boka bord online via knappen nedan.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka en skön behandling på spa.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).