Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras i restaurang Sand från 18.00.

 

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

 

SKALDJUR

FÄRSKA RÄKOR 300g – 235
Västerbottensost, Rhode islandsås, aioli, surdegsbröd

MAINE HUMMER – 395/hel – 275/halv
Västerbottensost, Rhode islandsås, aioli, surdegsbröd

SKALDJURSPLATEAU – 750
½ hummer, 4 havskräftor, 200g räkor, 2 fine de claire ostron, citronaioli, Rhode Island, citron, surdegsbröd, Västerbottensost

 

APPETIZERS

OLIVER – 35

GRUYÈRE – 45

ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55

PATA NEGRA SKINKA – 75

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 110

 

FÖRRÄTTER

KALIX LÖJROM – 245
Råraka, crème-fraiche, dill, gräslök, syrad lök

SANDS BRANTEVIKSSILL – 155
Västerbottensostcrème, rågbrödskrisp, färskpotatis, rädisor

INKOKT REGNBÅGE – 175
Regnbågsrom, crème fraicheterrin, dillemulsion, flädergravad primörmorot, oxalis

HUMMERSALLAD – 235
Sommartryffel, hummermajonnäs, ostronört, saltrostade solroskärnor, potatischips

RÅBIFF – 185
Vinägerkokt lök, stekta kantareller, friterad lök, krasseemulsion

VIKENTOMATER – 175
Svensk Halloumi, rostade mandlar, basilikaolja, färsk oregano, balsamico

BJÄREPRIMÖRER – 145
Färska örter, sauce mousseline

 

VARMRÄTTER

PIGGVAR PÅ BEN – 355
Bjärepotatis, vaxbönor, kapris, dill, citron, beurre noisette

BERGTUNGAFILÉ – 295
Sotad gurka, sommarkål kokt i vassle, Sandefjordsås, forellrom

BJÄREKYCKLINGBALLOTINE – 245
Ljummen potatissallad med primörer och parmesan, rostad kycklingsky med färsk vitlök

GRILLAD ENTRÉCÔTE – 325
Potatisterrin, Vikentomater, rödvinssky, dragonsmör

PLUMA ”RAPSGRIS” – 285
Bjärebetor, rostade hasselnötter, tryffelemulsion, stekta kantareller

BJÄREBETOR – 245
Getostcrème, rostade hasselnötter, potatisterrin, grillad purjolök

ROSTAD SVENSK BLOMKÅL – 255
Stekta kantareller, tryffelemulsion, vaxbönor, gräslök, picklad silverlök

 

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

 

DESSERTER

SKÅNSKA JORDGUBBAR – 120
Jordgubbsmousse, mördeg, maräng, vispad crème fraiche med vanilj

VATTENMELON – 125
Vattenmelon, vaniljmousse, torkad sockerkaka, citronverbenasorbet

MJÖLKCHOKLAD – 125
Mjölkchokladmousse, choklad- och hallonglass, kolacrème, hallongelé, venekrasse

KVÄLLENS OSTAR – 145
Knäckebröd, marmelad, filmjölksbröd

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

SANDS PRALINER – 35 / st

Sommarlunch

Sommarlunchen serveras måndag–söndag 12.00–16.00

Menyn gäller vecka 26-33


 

APPETIZERS

GRUYÈRE – 35
Gruyère

ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45
Cashew nuts

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55
Fried artichokes

PATA NEGRA SKINKA – 75
Pata Negra ham

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 110
Crisps from Bjäre & vendace roe dip

 

 

MENY

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad
Shrimp sandwich, rye bread, mayonnaise, egg, red onion, lemon, lettuce

RIMMAD LAX – 195
Dillstuvad potatis, citron och picklat sommargrönt
Salmon, Creamed potatoes with dill and pickles

FÄRSKA RÄKOR 300g – 195
Västerbottensost, Rhode islandsås, aioli, surdegsbröd
Shrimps, Västerbottensost, Rhode Island, aioli, sourdough bread

MOULES FRITES – 225
Blåmusslor, pommes frites
Mussels, French fries

BJÄREKYCKLINGSALLAD – 235
Bjärekyckling, krispig sallad, lagrad cheddar från Skottorp, marinerad zucchini, dragondressing, krutonger
Local chicken from Bjäre, crisp salad, cheddar cheese from Skottorp marinated zucchini, tarragon dressing, croutons

GRILLAD SVENSK ENTRECOTE – 275
Bakade tomater, pommes frites, bearnaisesås
Charcoal-grilled Rib-eye, French fries, oven baked tomato, bearnaise sauce

HALLOUMISALLAD – 195
Svensk halloumi, Vikentomater, skånska gryn, rostade mandlar, basilikaolja
Swedish halloumi, tomatoes from Viken, cereal grains, almond, basil

BJÄREBETOR – 205
getostcrème, rostade hasselnötter, grillad purjolök
Beets from Bjäre, goat cheese crème, hazelnuts, leek

 

 

 

BARNMENY

FISH & CHIPS – 95
Remouladsås, citron

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
pommes frites, majonnäs

PASTA BOLOGNESE – 95
pasta, köttfärssås

VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås

 

 

 

DESSERTER

SKÅNSKA JORDGUBBAR – 95
Skånska jordgubbar, vispad grädde, mördegssmulor, maräng
Strawberries from Skåne, whipped cream, short bread, meringue

EN KULA VANILJGLASS/SORBET – 65
A scoop of vanilla ice cream/sorbet

Kvällens meny

Serveras i restaurang Sand från 18.00.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

 

FÖRRÄTTER

SANDS BRANTEVIKSSILL
Västerbottensostcrème, rågbrödskrisp, färskpotatis, rädisor
Branteviks herring, västerbottencheese creme, rye bread crisps, new potatoes, radish

INKOKT REGNBÅGE
regnbågsrom, crème fraicheterrin, dillemulsion, flädergravad primörmorot, oxalis
Poached trout, terrine of creme fraiche, dill emulsion, elder flower pickled carrot, oxalis

HUMMERSALLAD
Sommartryffel, hummermajonnäs, ostronört, saltrostade solroskärnor, potatischips
Lobster salad, summer truffle, lobster mayonnaise, oyster leaf, salt roasted sunflower seeds, potato chips

RÅBIFF
Vinägerkokt lök, stekta kantareller, friterad lök, krasseemulsion
Beef tartar, vinegar boild onion, chanterelles, deep fried onion, cress emulsion

VIKENTOMATER
Svensk Halloumi, rostade mandlar, basilikaolja, färsk oregano, balsamico
Viken Tomatoes, Swedish Haloumi, roasted almonds, basil oil, fresh oregano, balsamico

BJÄREPRIMÖRER
färska örter, sauce mousseline
Summer vegetables from Bjäre, fresh herbs, sauce mousseline

 

VARMRÄTTER

HALSTRAD TORSK
Bjärepotatis, vaxbönor, kapris, dill, citron, beurre noisette
Cod loin, new potatoes, wax beans, capers, dill, lemon, beurre noisette

BERGTUNGAFILÉ
Sotad gurka, sommarkål kokt i vassle, Sandefjordsås, forellrom
Lemon sole, summer cabbage, Sandefjord sauce, trout roe

BJÄREKYCKLINGBALLOTINE
Ljummen potatissallad med primörer och parmesan, rostad kycklingsky med färsk vitlök
Chicken from Bjäre, potato salad with summer vegetables, parmesan cheese, roasted chicken jus and fresh garlic

GRILLAD ENTRÉCÔTE
Potatisterrin, Vikentomater, rödvinssky, dragonsmör
Grilled Entrécôte, tomato from Viken, red wine jus, tarragon butter

PLUMA ”RAPSGRIS”
Bjärebetor, rostade hasselnötter, tryffelemulsion, stekta kantareller
Pluma from Raps pig, beets, roasted hazelnuts, truffle emulsion, fried chanterelles

BJÄREBETOR
Getostcrème, rostade hasselnötter, potatisterrin, grillad purjolök
Beets, goat cheese crème, roasted hazelnuts, potato terrine, grilled leek

ROSTAD SVENSK BLOMKÅL
Stekta kantareller, tryffelemulsion, vaxbönor, gräslök, picklad silverlök
Roasted Swedish cauliflower, fried chanterelles, truffle emulsion, wax beans, chives, pickled onion

 

DESSERTER

SKÅNSKA JORDGUBBAR
Jordgubbsmousse, mördeg, maräng, vispad crème fraiche med vanilj
Strawberries from Skåne, strawberry mousse, shortcrust, merengue, crème fraiche with vanilla

VATTENMELON
Vattenmelon, vaniljmousse, torkad sockerkaka, citronverbenasorbet
Watermelon, vanilla mousse, dried spongecake, lemon verbena

MJÖLKCHOKLAD
Mjölkchokladmousse, choklad- och hallonglass, kolacrème, hallongelé, venekrasse
Milk chocolate, chocolate and raspberry ice cream, fudge crème, raspberry jelly, vene cress

KVÄLLENS OSTAR
Knäckebröd, marmelad, filmjölksbröd
Tonights cheese, crispbread, marmalade, sour milk bread

 

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner i vår vinmeny för 350 kr / person

Barnmeny

För att alla kring bordet ska ha en lika fantastisk kväll, erbjuder vi en specialkomponerad meny till barnen. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
Pommes frites, majonnäs

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED MARÄNGER OCH CHOKLADSÅS – 45 kr

 

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Konferensmeny

Menyn gäller vecka 26–33 2020.

Förbeställning av meny vid fler än 8 personer

Välkommen att göra ert val av meny. Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
GOOD 360 kr/flaska
GREAT 440 kr/flaska
AMAZING från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Priser exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

 

FÖRRÄTTER

INKOKT REGNBÅGE
regnbågsrom, crème fraicheterrin, dillemulsion, flädergravad primörmorot, oxalis
Poached trout, terrine of creme fraiche, dill emulsion, elder flower pickled carrot, oxalis

HUMMERSALLAD
Sommartryffel, hummermajonnäs, ostronört, saltrostade solroskärnor, potatischips
Lobster salad, summer truffle, lobster mayonnaise, oyster leaf, salt roasted sunflower seeds, potato chips

RÅBIFF
Vinägerkokt lök, stekta kantareller, friterad lök, krasseemulsion
Beef tartar, vinegar boild onion, chanterelles, deep fried onion, cress emulsion

VIKENTOMATER
Svensk Halloumi, rostade mandlar, basilikaolja, färsk oregano, balsamico
Viken Tomatoes, Swedish Haloumi, roasted almonds, basil oil, fresh oregano, balsamico

BJÄREPRIMÖRER
färska örter, sauce mousseline
Summer vegetables from Bjäre, fresh herbs, sauce mousseline

 

VARMRÄTTER

HALSTRAD TORSK
Bjärepotatis, vaxbönor, kapris, dill, citron, beurre noisette
Cod loin, new potatoes, wax beans, capers, dill, lemon, beurre noisette

BERGTUNGAFILÉ
Sotad gurka, sommarkål kokt i vassle, Sandefjordsås, forellrom
Lemon sole, summer cabbage, Sandefjord sauce, trout roe

BJÄREKYCKLINGBALLOTINE
Ljummen potatissallad med primörer och parmesan, rostad kycklingsky med färsk vitlök
Chicken from Bjäre, potato salad with summer vegetables, parmesan cheese, roasted chicken jus and fresh garlic

PLUMA ”RAPSGRIS”
Bjärebetor, rostade hasselnötter, tryffelemulsion, stekta kantareller
Pluma from Raps pig, beets, roasted hazelnuts, truffle emulsion, fried chanterelles

BJÄREBETOR
Getostcrème, rostade hasselnötter, potatisterrin, grillad purjolök
Beets, goat cheese crème, roasted hazelnuts, potato terrine, grilled leek

ROSTAD SVENSK BLOMKÅL
Stekta kantareller, tryffelemulsion, vaxbönor, gräslök, picklad silverlök
Roasted Swedish cauliflower, fried chanterelles, truffle emulsion, wax beans, chives, pickled onion

 

DESSERTER

SKÅNSKA JORDGUBBAR
Jordgubbsmousse, mördeg, maräng, vispad crème fraiche med vanilj
Strawberries from Skåne, strawberry mousse, shortcrust, merengue, crème fraiche with vanilla

VATTENMELON
Vattenmelon, vaniljmousse, torkad sockerkaka, citronverbenasorbet
Watermelon, vanilla mousse, dried spongecake, lemon verbena

MJÖLKCHOKLAD
Mjölkchokladmousse, choklad- och hallonglass, kolacrème, hallongelé, venekrasse
Milk chocolate, chocolate and raspberry ice cream, fudge crème, raspberry jelly, vene cress

 

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).