Menyer i restaurang Sand

Här hittar du alla aktuella menyer i restaurang Sand. Välj meny i listan!

À la carte

– Gäller från 24 november 2021 –

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 125
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 65
PATA NEGRA SKINKA – 95
GRUYÈRE – 45
OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45

FÖRRÄTTER

LÄTTBAKAD RÖDING – 180
forellrom, sojatapioka, gurka, potatisflarn, citronmajonnäs, krasse

TOAST A LA SAND – 225
räkor, krabba, löjrom, Bjäreäpple, fänkål, dill, brioche

KRYDDSTEKT RYGGBIFF “CARPACCIO” – 185
friterad lök, bakad tomat, sotad purjolök, dragonemulsion, smörgåskrasse

VINTERSALLAD – 175
Wapnö vaccaost, bakad rödbeta, friterad jordärtskocka, tryffel, rostade hasselnötter, citrusdressing

JORDÄRTSKOCKSOPPA – 165
svampkrokett, stekt svamp från Torekov, inkokt lök

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

VARMRÄTTER

BAKAD HÄLLEFLUNDRA – 345
potatiskrutonger, äpple, forellrom, dill, sandefjordsås

SMÖRSTEKT LÅNGARYGG – 295
kronärtskocka barigoule, potatisstomp smaksatt med rökt smör, beurre blanc

GRILLAD OXFILÉ “PROVENCALE” – 365
vitlökssmör, rödvinssås, friterad och bakad jordärtskocka, rösti

TIMJANSTEKT HJORT – 295
inkokt pärllök, mangold, potatisterrin med västerbottenost, karljohansvampsås

SANDS SVAMPFALAFEL – 265
gotlandslinser, svampbuljong, konfiterad lök, tryffel, bovete

GRATINERAD ROTSELLERI – 255
Almnäs Tegel, citronpicklad rotselleri, gräddstuvad spetskål, hasselnötter

KVÄLLENS OSTAR

UTVALDA OSTAR – 155
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

DESSERTER

CHOKLADTRYFFELKAKA – 125
blåbärsglass, kolapannacotta, havrecrunch, atsinakrasse

KARAMELLISERAD BJÄREÄPPELKAKA – 125
äppelkräm, vaniljglass

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st

—————————————————————————————

På Bjäre finns fantastiska råvaruproducenter, vi arbetar med lokala produkter och grödor i säsong.
Vi arbetar med MSC- och ASC-certifierad fisk och skaldjur.

Brunch

Brunch på Sand söndagar 12.00–15.00

Välkommen till en stor buffé med bland annat sill, lax, kallskuret, olika sallader, röror, olika äggrätter, sliders, pannkakor och dessertbord.

Pris 325 kr / barn upp till 12 år 165 krBoka bord

Lunch

LUNCH MÅNDAG–FREDAG

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00.
Buffé med sill, bröd,  och olika sallader.
Dagens varmrätter serveras på buffé alt på tallrik vid låg beläggning.
Vegetariskt alternativ finns alltid.
175kr
Vid eventuella frågor alt bokning kontakta oss på 0431-558109 eller sand@hotelskansen.se

Lunch v.3
Torsdag
Confiterad kyckling, bakad tomat, tryffelsky, potatisgratäng
Sesamstekt lax, pak choi, koriander, äggnudlar, sojaemulsion

Fredag
Lasagne, spenat- och rödlökssallad, parmesancrème
Fisk- och skaldjursgryta, rotfrukter, aioli, krutonger

Veckans vegetariska

OCKSÅ PÅ LUNCHMENYN:

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad.

SANDS BOWL – 155
Bjäreprimörer, quinoa, samt en av följande:
Bjärekyckling / Lax / Marinerad svamp från Hällestad.

HELGBUFFÉ LÖRDAGAR 295kr

Serveras lördagar 12-15
Buffé med sill, bröd,  olika sallader, 2 varmrätter, kaffe och dessertbuffé.
Vegetariskt alternativ finns alltid.

Lördag V 3
Skomakarlåda, oxfilé, champinjoner, sidfläsk, steksky, tryffelpotatispuré
Smörbakad torsk, sockerärtor, pepparrot, brynt smör, dillkokt potatis

LUNCH MÅNDAG–FREDAG

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00.
Buffé med sill, bröd,  och olika sallader.
Dagens varmrätter serveras på buffé alt på tallrik vid låg beläggning.
Vegetariskt alternativ finns alltid.
175kr
Vid eventuella frågor alt bokning kontakta oss på 0431-558109 eller sand@hotelskansen.se

Lunch v.4
Måndag
Långbakad karré, rostad potatis, chilicrème, picklad rödlök
Pocherad torsk, ägg- och persiljesås, dillkokt potatis, citron

Tisdag
Grekiska oxfärsbiffar, tzatziki, klyftpotatis
Pocherad spättafilé, hummersås, fänkål, räkor, potatispuré

Onsdag
Rosmarin- och vitlöksmarinerad tri tip, rostade rotfrukter, rödvinssås, haricots verts
Halstrad lax, örtcrème, dillkokt potatis, citron

Torsdag
Boeuf Bourguignon, rödbetor, potatispuré
Pankopanerad kolja, remouladsås, citron, dillkokt potatis

Fredag
Pepparstekt flankstek, potatisgratäng, sauterad Torekovssvamp, portvinssky
Örtbakad sej, Sandefjordssås, gröna ärtor, dillkokt potatis

Veckans vegetariska
Potatisgnocchi med Torekovssvamp och brynt smör

OCKSÅ PÅ LUNCHMENYN:

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad.

SANDS BOWL – 155
Bjäreprimörer, quinoa, samt en av följande:
Bjärekyckling / Lax / Marinerad svamp från Hällestad.

HELGBUFFÉ LÖRDAGAR 295kr

Serveras lördagar 12-15
Buffé med sill, bröd,  olika sallader, 2 varmrätter, kaffe och dessertbuffé.
Vegetariskt alternativ finns alltid.

Lördag V 4
Kyckling från Gössarp, kycklingvelouté, kokt potatis, gelé, rotfrukter
Fisk- och skaldjursfrikassé, saffransaioli, krutonger, Bjärepotatis

 

Mr G barmeny

MR G’S APPETIZERS

OLIVER 35

GRUYÈRE 45

ROSTADE CASHEWNÖTTER 45

BJÄRECHIPS 30

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR 75

PATA NEGRA SKINKA 95

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP 125

 

MR G´S CLASSICS

RÄKSMÖRGÅS 175 / 245
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

BJÄREKYCKLINGSALLAD 235
Bjärekyckling, romansallad, lagrad cheddar från Skottorp, dragondressing, krutonger

BOOKMAKER À LA SAND 255
Grillad ryggbiff, smörstekt bröd, rödlök, sallad, bakad tomat, Dijonmajonnäs, pepparrot, pommes frites

 

MR G SIGNATURE COCKTAILS

APPLE
Boulard VSOP, Vermouth, lönnsirap, lime, äppelskum

CUCUMBER
Beefeater 24, grapefrukt, citron, sockerlag på gurka, aquafaba

YUZU
Martell VS, Amaro, Ìle Four Yuzu, citron, agavesirap, Fernet Branca, aquafaba, muskotnöt

155 / 5 cl 

 

MOCKTAILS

RASPBERRY RED
Hallon, citron, sockerlag, Naturfrisk Lemonad

PEACH DREAM
Persika, tranbär, lime, sockerlag

VIRGIN MOJITO
Sockerlag, lime, mynta, sodavatten

MANGO FEVER
Mango, citron, sockerlag, 7up Free

ELDERFLOWER CLASSIC
Sockerlag på gurka, citron, Naturfrisk Fläder

65 / non-alcoholic

 

COCKTAILS

AVIATION
Beefeater 24, Luxardo Maraschino, viol, citron, sockerlag

DRY MARTINI
Plymouth, Noilly Prat, oliv

FRENCH 75
Beefeater 24, citron, sockerlag, Pol Roger Champagne

HEMINGWAY DAIQUIRI
Havana Club, Luxardo Maraschino, grapefrukt, lime, sockerlag

MINT JULEP
Four Roses bourbon, mynta, sockerlag

NEGRONI
Hernö, Campari, Vermouth, apelsin

NEW YORK SOUR
Four Roses bourbon, citron, sockerlag, rött vin, Angostura bitters, aquafaba

OLD FASHIONED
Four Roses Single Barrel, råsocker, Angostura bitters, apelsin

SIDECAR
Martell VS, Cointreau, sockerlag, citron

155 / 5 cl

 

BARTENDER’S CHOICE

BLUEBERRY FAYGO
Monkey 47, Amaretto, citron, sockerlag på blåbär, aquafaba

FORECAST
Aperol, Hernö, Cointreau, citron, sockerlag på hjortron, aquafaba

FROZEN MOSCOW
Absolut Elyx, lime, Naturfrisk Ginger Beer

GOLDIE BASIL
Absolut Elyx, Limoncello, citron, sockerlag på basilika, olivolja, svartpeppar, aquafaba

LAMPONI NEGRONI
Campari, Vermouth, Hernö, hösthallon

ORANGE NEPHEW
Wray & Nephew, Grand Marnier, Drambuie, apelsin

PORNSTAR MARTINI
Absolut vanilla, sockerlag på passionsfrukt, lime, Pol Roger
Champagne

SWEDISH MOJITO
O.P. Anderson, lime, sockerlag på lingon, mynta

TOMMY’S PALOMA
Tequila Altos Reposado, grapefrukt, lime, agavesirap

155 / 5 cl

 

Room service

Room service-menyn serveras:
Måndag–torsdag och söndag 15.00–23.00.
Fredag och lördag 15.00–01.00

För beställning kontakta restaurangen på telefon 0431-55 81 09.

MAT/SNACKS

OLIVER 35
GRUYÈRE 45
ROASTADE CASHEWNÖTTER 45
BJÄRECHIPS 30
PATA NEGRA SKINKA 95
FRITERADE KRONÄRTSSKOCKOR parmesan, tryffeldipp 75
RÄKSMÖRGÅS rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad 175 / 245
SANDS BOWL med Bjäreprimörer och quinoa • Välj mellan följande: Bjärekyckling • Marinerad svamp från Hällestad – 175

CHAMPAGNE/CAVA

PERELADA CAVA STAR BRUT ORGANIC, EKO 
CAVA, SPANIEN – 110/495
NV POL ROGER BRUT RESERVE, EPERNAY CHAMPAGNE, FRANKRIKE – 155/895

VITA VINER

2020 PRINZ VON HESSEN, HESSENSTEIN RIESLING RHEINGAU, TYSKLAND – 125/475
2020 LA CHABLISIENNE, CHABLIS LE FINAGE BOURGOGNE, FRANKRIKE – 155/625

RÖDA VINER

2017 NOBEL WINES, 337 CABERNET SAUVIGNON LODI, USA 140/ 595
2018 MARCHESE ANTINORI, VILLA ANTINORI TOSCANA, ITALIEN – 140/595

ÖL PÅ FLASKA/CIDER

HÖGANÄS BRYGGERI MISS BEHAVE IPA, 6,0%, SVERIGE, 33CL – 85
CARLSBERG EXPORT, 5,0%
 DANMARK, 33CL – 72
SOMERSBY PÄRONCIDER, 4,5% SVERIGE, 33CL – 69

DRINKAR/COCKTAILS

PREMIUM GIN & TONIC – 145
MOJITO – 155
MOSCOW MULE – 155
WHISKEY SOUR -155
IRISH COFFEE – 135

ALKOHOLFRITT

PEPSI/PEPSI MAX/ZINGO/7UP/RAMLÖSA – 35
ENGLAMUST – 45
CARLSBERG ALKOHOLFRI/BROOKLYN SPECIAL EFFECT – 49

För fler dryckes- och matalternativ kontakta restaurangen på telefon 0431-55 81 09

 

 

Rooftop meny

ROOFTOP BOWL –155
Bjäreprimörer, quinoa, samt en av följande:
Bjärekyckling • Lax • Marinerad svamp från Hällestad

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 225
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

CHARKBRICKA –145
Charkuterier, gruyère, oliver 

BJÄRE CHIPS – 30 

OLIVER – 35

NÖTMIX – 30

GRUYÈRE – 45

RAWFOODBOLL – 25

BISCOTTI – 20

CHOKLADBISKVI – 35

MOROTSMUFFIN – 45


Inträde till loungen och baren på rooftop spa ingår för dig som har bokat ett av våra spapaket. Övriga gäster är välkomna att i mån av plats lösa entré.

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Kvällens meny

– Trerätters meny som ingår i våra spapaket – gäller från 24 november 2021 –

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet, se Konferensmenyn.

FÖRRÄTTER

LÄTTBAKAD RÖDING
forellrom, sojatapioka, gurka, potatisflarn, citronmajonnäs, krasse

KRYDDSTEKT RYGGBIFF ”CARPACCIO”
friterad lök, bakad tomat, sotad purjolök, dragonemulsion, smörgåskrasse

VINTERSALLAD
Wapnö vaccaost, bakad rödbeta, friterad jordärtskocka, riven tryffel, rostade hasselnötter, citrusdressing

JORDÄRTSKOCKSOPPA
svampkrokett, stekt svamp från Torekov, inkokt lök

VARMRÄTTER

SMÖRSTEKT LÅNGARYGG
kronärtskocka barigoule, potatisstomp smaksatt med rökt smör, beurre blanc

TIMJANSTEKT HJORT
inkokt pärllök, mangold, potatisterrin med västerbottenost, karljohansvampsås

SANDS SVAMPFALAFEL
gotlandslinser, svampbuljong, konfiterad lök, tryffel, bovete

GRATINERAD ROTSELLERI
Almnäs Tegel, citronpicklad rotselleri, gräddstuvad spetskål, hasselnötter

DESSERTER

CHOKLADTRYFFELKAKA
blåbärsglass, kolapannacotta, havrecrunch, atsinakrasse

KARAMELLISERAD BJÄREÄPPELKAKA
äppelkräm, vaniljglass

TILLVAL FRÅN À LA CARTE-MENYN

TOAST A LA SAND – 95 KR*
räkor, krabba, löjrom, bjäreäpplen, fänkål, dill, brioche

BAKAD HÄLLEFLUNDRA – 95 KR*
potatiskrutonger, äpple, forellrom, dill, sandefjordsås

GRILLAD OXFILÉ ”PROVENCALE” – 95 KR*
vitlökssmör, rödvinssås, friterad och bakad jordärtskocka, rösti

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 125

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 65

PATA NEGRA SKINKA – 95

GRUYÈRE – 45

OLIVER – 35

ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45

OSTRON
Marennes fine de claire – 35 kr
6 Marennes fine de claire – 195 kr
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 KR

* Tillägg vid byte av förrätt eller råvara

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också  goda drycker.
Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner med våra vinmenyer.

GOOD 350 kr / person
GREAT 450 kr / person

Konferensmeny

Meny för konferenser och grupper, gäller vecka 47–3.

VINPAKET

Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
GOOD 380 kr/flaska
GREAT 476 kr/flaska
AMAZING från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Priser exklusive moms.

KONFERENSMENY MÅNDAG / ONSDAG / FREDAG / SÖNDAG

*
LÄTTBAKAD RÖDING
soja tapioca, gurka, potatisflarn, forellrom, citronmajonnäs, krasse
**
TIMJANSTEKT HJORT
inkokt pärllök, mangold, potatisterrin med västerbottenost, karl-johansky
***

CHOKLADTRYFFELKAKA
blåbärsglass, kolapannacotta, havrecrunch, atsinakrasse

KONFERENSMENY TISDAG / TORSDAG / LÖRDAG

*
KRYDDSTEKT RYGGBIFF ”CARPACCIO”
friterad lök, bakad tomat, sotad purjolök, dragonemulsion, smörgåskrasse
**
SMÖRSTEKT LÅNGARYGG
kronärtskocka barigoule, potatisstomp smaksatt med rökt smör, beurre blanc
***
KARAMELLISERAD BJÄREÄPPELKAKA
äppelkräm, vaniljglass

TILLVALSMENY +125 kr/person

MÅNDAG, TISDAG, ONSDAG, TORSDAG, FREDAG, LÖRDAG, SÖNDAG
TOAST À LA SAND
räkor, krabba, löjrom, Bjäreäpple, fänkål, dill, brioche (tillval)

GRILLAD OXFILÉ PROVENCALE
vitlökssmör, rödvinssås, friterad och bakad jordärtskocka, rösti (tillval)

Allergier eller specialkost? Fråga oss om alternativ.

Barnmeny

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95
remouladsås, citron
Remoulad sauce, lemon

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
pommes frites, majonnäs
Nuggets of local chicken from Bjäre, French fries, mayonnaise

PASTA BOLOGNESE – 95
pasta, köttfärssås
Pasta Bolognese

DESSERT

VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås

 

I våra förmånliga hotellpaket ingår middag och entré till spa.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Vill du gå på spa eller äta i våra restauranger under din vistelse? Då ska du boka ett hotellpaket.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Boka bord online via knappen nedan.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka en skön behandling på spa.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).