Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras i restaurang Sand från 18.00.

APPETIZERS

OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55
GRUYÈRE – 45
PATA NEGRA SKINKA – 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

GRILLAD ENTRECOTE – 325
Pommes frites, mix sallad, bearnaisesås

FÖRRÄTTER

POTATISPANNACOTTA – 165
Friterad potatis, confiterad potatis, rökt buljong

FRITERAD SVAMPTERRIN – 165
Pumpacrème, sotad lök, färskostcrème

BLOMKÅLSSOPPA – 155
Picklade grönsaker, kryddig emulsion, tryffel

KALIX LÖJROM – 235
Smörstekt brioche, inkokt lök, vattenkrasse

KRÄMIG KRABBRÖRA – 185
Fänkål, dillpesto, brödflarn

SOTAD LAX – 175
Picklad silverlök, ingefära, sojaemulsion, rostade frön

RÖKT BJÄREKYCKLING – 175
Morotscrème, friterad svamp, morotsflarn

KALLRÖKT OXINNANLÅR – 185
Marinerad kål, äppelcrème, sotad purjolök, krutonger

RÅBIFF – 185
Friterad äggula, brynt lökcrème, kapris, svartrot

VARMRÄTTER

FRITERAD SVAMP- OCH FRÖBIFF – 265
Bakade betor, svartrot, vattenkrasse, brynt körvelemulsion

ROSTAD PUMPA – 265
Marinerad kål, bakat äpple, hummus på vita bönor

SMÖRSTEKT TORSKRYGG – 295
Potatispuré, dill, forellrom, brynt smör, senapsfrön

BAKAD RÖDING – 295
Grillad spetskål, smörbakad lök, gryn, skaldjursveloute

STEKT BJÄREKYCKLINGBRÖST – 285
Kycklingkrokett, kål, rotselleri, dragoncrème

GRILLAD OXFILÉ – 315
Rostad pumpacrème, confiterad potatis, potatiscrisp, rödvinssås

DESSERTER

HALLON & NOUGAT – 125
Nougat- och färskostterrin, hallonsorbet, krispig sockerkaka

PÄRON & MANDEL – 125
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache

LINGON & VIT CHOKLAD – 125
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache

SANDS PRALINER – 35 / st

Lunch

Sands lunchbuffé serveras måndag–fredag 11.30–14.00

———————————–

SANDS LUNCHBUFFÉ

175 kr/person • 95 kr/barn 2–12 år

Vecka 10

Måndag
Nötfärsbiffar, pepparsås, råstekt potatis, haricots verts
Pocherad flundra, potatispuré, vitvinssås, betor
Puylinser, stekt gemsallad, parmesancrème

Tisdag
Nattbakad karré, tryffelpuré, rostad blomkål, skysås
Halstrad lax, citronstomp, brynt smör
Gratinerad Cannelloni, svamp, parmesan

Onsdag
Flankstek, tomatsky, picklade morötter, potatisgratäng
Torsk, dillkokt potatis, sotad lök, brynt smör
Friterad Halloumi, sotad lök, krossad potatis, morotscrème

Torsdag
Bjärekyckling, Dijonsås, bakad tomat, ris
Panerad sej, remouladsås, citron, dillkokt potatis, gröna ärtor
Vegetarisk Curry

Fredag
Biffstek, karamelliserad lök, Bearnaisesås, rostad potatis
Bouillabaisse, aioli
Helbakad rotselleri, aioli, karamelliserad lök, rostad potatis, ärtskott

Vecka 10

Måndag
Dansk fläskstek, rödkål, gräddsås, rostad potatis
Torsk, betor, pepparrot, brynt smör, potatispuré
Fröpanerad halloumi, brynt smör, betor

Tisdag
Flankstek, Bearnaisesås, klyftpotatis, bakad tomat
Bouillabaisse, gruyerekrutonger, rouille
Tomatiserad rotsellerigryta, klyftpotatis

Onsdag
Bjärekyckling, ramslökscrème, gnocchi
Flundra, blåmusselsås, kokt potatis
Risotto, kronärtskocka, citroncrème

Torsdag
Fläskkarré, rostad potatis, oliver, tomat, skysås
Halstrad lax, rostad fänkål, potatispuré, brynt smör
Puylinser, gemsallad, tryffelcrème

Fredag
Nötfärsbiffar, tzatziki, bakad tomat, potatisstomp med fetaost
Fish and chips
Moussaka

Brunch

BRUNCH

Brunch serveras i restaurang Sand lördagar och söndagar 12.00–15.00.

325 kr/person • 95 kr/ barn 2–12 år

Kvällens meny

Serveras i restaurang Sand från 18.00.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

 

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

POTATISPANNACOTTA
Friterad potatis, confiterad potatis, rökt buljong

FRITERAD SVAMPTERRIN
Pumpacrème, sotad lök, färskostcrème

FISK & SKALDJUR

KRÄMIG KRABBRÖRA
Fänkål, dillpesto, brödflarn

SOTAD LAX
Picklad silverlök, ingefära, sojaemulsion, rostade frön

KÖTT / MEAT

RÖKT BJÄREKYCKLING
Morotscrème, friterad svamp, morotsflarn

KALLRÖKT OXINNANLÅR
Marinerad kål, äppelcrème, sotad purjolök, krutonger

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

FRITERAD SVAMP- OCH FRÖBIFF
Bakade betor, svartrot, vattenkrasse, brynt körvelemulsion

ROSTAD PUMPA
Marinerad kål, bakat äpple, hummus på vita bönor

FISK

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
Potatispuré, dill, forellrom, brynt smör, senapsfrön

BAKAD RÖDING
Grillad spetskål, smörbakad lök, gryn, skaldjursveloute

KÖTT

STEKT BJÄREKYCKLINGBRÖST
Kycklingkrokett, kål, rotselleri, dragoncrème

GRILLAD OXFILÉ
Rostad pumpacrème, confiterad potatis, potatiscrisp, rödvinssås

DESSERTER

HALLON & NOUGAT
Nougat- och färskostterrin, hallonsorbet, krispig sockerkaka

PÄRON & MANDEL
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache

LINGON & VIT CHOKLAD
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner i vår vinmeny för 350 kr / person

Konferensmeny

Menyn gäller vecka 6–14 2020.

Välkommen att göra ert val av meny. Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
GOOD 360 kr/flaska
GREAT 440 kr/flaska
AMAZING från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Priser exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

 

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

FÖRRÄTTER

POTATISPANNACOTTA
Friterad potatis, confiterad potatis, rökt buljong
Vinrekommendation GOOD: 2018 Laurent Miquel Chardonnay/Viognier, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Gerard Bertrand, Chateau l´Hospitalet Blanc, Frankrike

KRÄMIG KRABBRÖRA
Fänkål, dillpesto, brödflarn
Vinrekommendation GOOD: 2017 Rabl Weissburgunder, Niederösterrich, Österrike
Vinrekommendation GREAT: 2018 Soalheiro, Granit, Vinho Verde, Portugal

KALLRÖKT OXINNANLÅR
Marinerad kål, äppelcrème, sotad purjolök, krutonger
Vinrekommendation GOOD: 2017 Prinz von Hessen Classic Riesling, Rheingau, Tyskland
Vinrekommendation GREAT: 2017 Trimbach Riesling, Alsace, Frankrike

VARMRÄTTER

FRITERAD FRÖBIFF
Bakade betor, svartrot, vattenkrasse, brynt körvelemulsion
Vinrekommendation GOOD: 2018 Gerard Bertrand, Reserve Especial Chardonnay, Languedoc, Frankrike, EKO
Vinrekommendation GREAT: 2016 Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay, Sonoma County, USA

BAKAD RÖDING
Grillad spetskål, smörbakad lök, gryn, skaldjursvelouté
Vinrekommendation GOOD: 2018 Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, Wagram, Österrike
Vinrekommendation GREAT: 2018 Dom Frantz Chagnoleau, Mâcon Villages Clos Saint-Pancras, EKO

STEKT BJÄREKYCKLINGBRÖST
Kycklingkrokett, kål, rotselleri, dragoncrème
Vinrekommendation GOOD: 2018 Delas, Cotes du Ventoux, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2015 Weingut Zeireisen, Baden, Tyskland, EKO

DESSERTER

PÄRON & MANDEL
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache
Vinrekommendation GOOD: 2017 Delas La Pastourelle Muscat de Beaumes de Venise, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2011 Fattoria dei Barbi, Vin Santo, Toscana, Italien

LINGON & VIT CHOKLAD
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache
Vinrekommendation GOOD: 2018 Nivole Moscato Asti, Piemonte, Italien
Vinrekommendation GREAT: 2017 Weingut Leth, Riesling Sweet “S”, Wagram, Österrike

OSTAR
Serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka
Vinrekommendation GOOD: 1985 Gerard Bertrand Rivesaltes Ambré, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: Grahams 6 Grapes Port, Douro, Portugal

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

FRITERAD SVAMPTERRIN
Pumpacrème, sotad lök, färskostkräm
Vinrekommendation GOOD: 2017 Rabl Weissburgunder, Niederösterrich, Österrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Alfeiro Boffa, Barbera s´Asti Storica, Piemonte, Italien

SOTAD LAX
Picklad silverlök, ingefära, sojaemulsion, rostade frön
Vinrekommendation GOOD: 2017 Prinz von Hessen Classic Riesling, Rheingau, Tyskland
Vinrekommendation GREAT: 2017 Trimbach Riesling, Alsace, Frankrike

RÖKT BJÄREKYCKLING
Morotscrème, friterad svamp, morotsflarn
Vinrekommendation GOOD: 2018 Delas, Cotes du Ventoux, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Alfeiro Boffa, Barbera s´Asti Storica, Piemonte, Italien

VARMRÄTTER

ROSTAD PUMPA
Marinerad kål, bakat äpple, hummus på vita bönor
Vinrekommendation GOOD: 2018 Laurent Miquel Chardonnay/Viognier, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Leopard’s Leap, Culinaria Collection Chenin Blanc, Franschhoek, Sydafrika

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
Potatispuré, dill, forellrom, brynt smör, senapsfrön
Vinrekommendation GOOD: 2018 Gerard Bertrand, Reserve Especial Chardonnay, Languedoc, Frankrike, EKO
Vinrekommendation GREAT: 2016 Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay, Sonoma County, USA

GRILLAD OXFILÉ
Rostad pumpacrème, confiterad potatis, potatiscrisp, rödvinssås
Vinrekommendation GOOD: 2018 Legado del Moncayo Garnacha, Campo de Borja, Spanien
Vinrekommendation GREAT: 2014 Irony, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, USA

DESSERTER

PÄRON & MANDEL
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache
Vinrekommendation GOOD: 2017 Delas La Pastourelle Muscat de Beaumes de Venise, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2011 Fattoria dei Barbi, Vin Santo, Toscana, Italien

LINGON & VIT CHOKLAD
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache
Vinrekommendation GOOD: 2018 Nivole Moscato Asti, Piemonte, Italien
Vinrekommendation GREAT: 2017 Weingut Leth, Riesling Sweet “S”, Wagram, Österrike

OSTAR
Serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka
Vinrekommendation GOOD: 1985 Gerard Bertrand Rivesaltes Ambré, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: Grahams 6 Grapes Port, Douro, Portugal

Vinrekommendation GOOD: 360 kr/flaska
Vinrekommendation GREAT: 440 kr/flaska
Vinrekommendation AMAZING: från 600 kr/flaska (vår sommelier återkopplar med förslag)

Alla priser är exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

Barnmeny

Menyn gäller vecka 35–4.

För att alla kring bordet ska ha en lika fantastisk kväll, erbjuder vi en specialkomponerad meny till barnen. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

RYGGBIFF – 95 kr
Pommes frites, bearnaisesås

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED MARÄNGER OCH CHOKLADSÅS – 45 kr

 

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).