Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras i restaurang Sand från 18.00.

Erbjudande fr.o.m. 19 mars: Vi erbjuder à la carte gäster att komponera sin egen 3-rättersmeny för 395 kr (välj från kvällens meny)

APPETIZERS

OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55
GRUYÈRE – 45
PATA NEGRA SKINKA – 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

GRILLAD ENTRECOTE – 325
Pommes frites, mix sallad, bearnaisesås

FÖRRÄTTER

POTATISPANNACOTTA – 165
Friterad potatis, confiterad potatis, rökt buljong

FRITERAD SVAMPTERRIN – 165
Pumpacrème, sotad lök, färskostcrème

BLOMKÅLSSOPPA – 155
Picklade grönsaker, kryddig emulsion, tryffel

KALIX LÖJROM – 235
Smörstekt brioche, inkokt lök, vattenkrasse

KRÄMIG KRABBRÖRA – 185
Fänkål, dillpesto, brödflarn

SOTAD LAX – 175
Picklad silverlök, ingefära, sojaemulsion, rostade frön

RÖKT BJÄREKYCKLING – 175
Morotscrème, friterad svamp, morotsflarn

KALLRÖKT OXINNANLÅR – 185
Marinerad kål, äppelcrème, sotad purjolök, krutonger

RÅBIFF – 185
Friterad äggula, brynt lökcrème, kapris, svartrot

VARMRÄTTER

FRITERAD SVAMP- OCH FRÖBIFF – 265
Bakade betor, svartrot, vattenkrasse, brynt körvelemulsion

ROSTAD PUMPA – 265
Marinerad kål, bakat äpple, hummus på vita bönor

SMÖRSTEKT TORSKRYGG – 295
Potatispuré, dill, forellrom, brynt smör, senapsfrön

BAKAD RÖDING – 295
Grillad spetskål, smörbakad lök, gryn, skaldjursveloute

STEKT BJÄREKYCKLINGBRÖST – 285
Kycklingkrokett, kål, rotselleri, dragoncrème

GRILLAD OXFILÉ – 315
Rostad pumpacrème, confiterad potatis, potatiscrisp, rödvinssås

DESSERTER

HALLON & NOUGAT – 125
Nougat- och färskostterrin, hallonsorbet, krispig sockerkaka

PÄRON & MANDEL – 125
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache

LINGON & VIT CHOKLAD – 125
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache

SANDS PRALINER – 35 / st

Påsklunch

Serveras långfredagen–påskdagen 12.00–15.00.

3-rätters lunch 395 kr/person

 

FÖRRÄTTER

VIT SPARRIS & BRYNT SMÖR
Citronbakad vit sparris, inkokt lök, örtsallad, brynt smörhollandaise, riven tryffel

LAX & KRASSE
Sotad lax, citron- och krasseemulsion, bakad rädisa, rå rädisa, fänkålscrudité

VARMRÄTTER

LAMMROSTBIFF & RAMSLÖK
Kryddstekt lammrostbiff, grillade primörer, potatispuré med gremolata, ramslökssky

GÖS & HOLLANDAISE
Halstrad gös, skaldjurshollandaise, romanesco, dillslungad färskpotatis, vattenkrasse

GRÖNÄRTSKROKETT & GRILLAD SALLAD
Grönärtskrokett, grillad babygem, syrad kål, friterat bovete, rotsellericrème

DESSERTER

RABARBER & KARDEMUMMA
Bakade rabarber med kardemumma, vispad pannacotta, rabarbercrème, mandelkaka

GRÖNT ÄPPLE & CITRONVERBENA
Äppleterrin, citronverberapannacotta, äpplesorbet, sockerkakssflarn, äpplecrème, fröcrisp

Lunch

Lunch serveras måndag–fredag 11.30–14.00


Vecka 15 ersätts salladsbuffén av sallad vid bordet och varmrätt som vanligt.
Nytt pris: 150 kr inklusive kaffe och kaka.
Vi erbjuder en fast meny med våra varmrätter: vegetariskt, fisk, eller kött

Meny måndag- torsdag v 15

Örtbakad lax, krämiga gryn, citron- och ramslöksemulsion

Brödstekt kyckling, friterad potatis, rostade primörer, gurkyoghurt

Boeuf Bourguignon, potatispuré, saltgurka

Friterad fröbiff, krämiga gryn, rostade primörer, gurkyoghurt

 

Brunch à la carte

Brunch à la carte serveras i restaurang Sand lördagar och söndagar 12.00–14.00.

Vår brunch serveras för närvarande som à la carte i stället för buffé, pga rådande omständigheter (Corona).

Pris 250 kr/person • 95 kr/ barn 2–12 år.
I priset ingår två mellanrätter, kaffe och juice.

MELLANRÄTTER

  • Eggs Benedict på surdegsbröd, hollandaise
  • Grillad rotselleri med misomajonnäs, friterad lök, vattenkrasse
  • Bakade betor med fetaostcrème, sallad, rostade frön
  • Sotad lax med avokadocrème, rädisa, örtsallad
  • Croque monsieur med sallad
  • Bjäresallad med skånsk senapsdressing, Bjärekyckling, krutonger, grillad romansallad
  • Råbiff med sojaemulsion, picklad svamp, krasse
  • Oxfilétoast på surdegsbröd, pepparrot, senapscrème, tomat

TILLVAL

  • Extra mellanrätt -95
  • Oliver -35
  • Friterade kronärtskockor -55
  • Pommes frites -45
  • Charktallrik -95
  • Ostbricka -95

DESSERTER

  • Våffla med hemkokt sylt, vispad grädde -45
  • Smulpaj med vaniljsås -55
  • En kula glass/sorbet -45

Kvällens meny

Serveras i restaurang Sand från 18.00.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

 

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

POTATISPANNACOTTA
Friterad potatis, confiterad potatis, rökt buljong

FRITERAD SVAMPTERRIN
Pumpacrème, sotad lök, färskostcrème

FISK & SKALDJUR

KRÄMIG KRABBRÖRA
Fänkål, dillpesto, brödflarn

SOTAD LAX
Picklad silverlök, ingefära, sojaemulsion, rostade frön

KÖTT / MEAT

RÖKT BJÄREKYCKLING
Morotscrème, friterad svamp, morotsflarn

KALLRÖKT OXINNANLÅR
Marinerad kål, äppelcrème, sotad purjolök, krutonger

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

FRITERAD SVAMP- OCH FRÖBIFF
Bakade betor, svartrot, vattenkrasse, brynt körvelemulsion

ROSTAD PUMPA
Marinerad kål, bakat äpple, hummus på vita bönor

FISK

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
Potatispuré, dill, forellrom, brynt smör, senapsfrön

BAKAD RÖDING
Grillad spetskål, smörbakad lök, gryn, skaldjursveloute

KÖTT

STEKT BJÄREKYCKLINGBRÖST
Kycklingkrokett, kål, rotselleri, dragoncrème

GRILLAD OXFILÉ
Rostad pumpacrème, confiterad potatis, potatiscrisp, rödvinssås

DESSERTER

HALLON & NOUGAT
Nougat- och färskostterrin, hallonsorbet, krispig sockerkaka

PÄRON & MANDEL
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache

LINGON & VIT CHOKLAD
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner i vår vinmeny för 350 kr / person

Konferensmeny

Menyn gäller vecka 6–14 2020.

Välkommen att göra ert val av meny. Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
GOOD 360 kr/flaska
GREAT 440 kr/flaska
AMAZING från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Priser exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

 

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

FÖRRÄTTER

POTATISPANNACOTTA
Friterad potatis, confiterad potatis, rökt buljong
Vinrekommendation GOOD: 2018 Laurent Miquel Chardonnay/Viognier, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Gerard Bertrand, Chateau l´Hospitalet Blanc, Frankrike

KRÄMIG KRABBRÖRA
Fänkål, dillpesto, brödflarn
Vinrekommendation GOOD: 2017 Rabl Weissburgunder, Niederösterrich, Österrike
Vinrekommendation GREAT: 2018 Soalheiro, Granit, Vinho Verde, Portugal

KALLRÖKT OXINNANLÅR
Marinerad kål, äppelcrème, sotad purjolök, krutonger
Vinrekommendation GOOD: 2017 Prinz von Hessen Classic Riesling, Rheingau, Tyskland
Vinrekommendation GREAT: 2017 Trimbach Riesling, Alsace, Frankrike

VARMRÄTTER

FRITERAD FRÖBIFF
Bakade betor, svartrot, vattenkrasse, brynt körvelemulsion
Vinrekommendation GOOD: 2018 Gerard Bertrand, Reserve Especial Chardonnay, Languedoc, Frankrike, EKO
Vinrekommendation GREAT: 2016 Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay, Sonoma County, USA

BAKAD RÖDING
Grillad spetskål, smörbakad lök, gryn, skaldjursvelouté
Vinrekommendation GOOD: 2018 Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, Wagram, Österrike
Vinrekommendation GREAT: 2018 Dom Frantz Chagnoleau, Mâcon Villages Clos Saint-Pancras, EKO

STEKT BJÄREKYCKLINGBRÖST
Kycklingkrokett, kål, rotselleri, dragoncrème
Vinrekommendation GOOD: 2018 Delas, Cotes du Ventoux, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2015 Weingut Zeireisen, Baden, Tyskland, EKO

DESSERTER

PÄRON & MANDEL
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache
Vinrekommendation GOOD: 2017 Delas La Pastourelle Muscat de Beaumes de Venise, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2011 Fattoria dei Barbi, Vin Santo, Toscana, Italien

LINGON & VIT CHOKLAD
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache
Vinrekommendation GOOD: 2018 Nivole Moscato Asti, Piemonte, Italien
Vinrekommendation GREAT: 2017 Weingut Leth, Riesling Sweet “S”, Wagram, Österrike

OSTAR
Serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka
Vinrekommendation GOOD: 1985 Gerard Bertrand Rivesaltes Ambré, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: Grahams 6 Grapes Port, Douro, Portugal

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

FRITERAD SVAMPTERRIN
Pumpacrème, sotad lök, färskostkräm
Vinrekommendation GOOD: 2017 Rabl Weissburgunder, Niederösterrich, Österrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Alfeiro Boffa, Barbera s´Asti Storica, Piemonte, Italien

SOTAD LAX
Picklad silverlök, ingefära, sojaemulsion, rostade frön
Vinrekommendation GOOD: 2017 Prinz von Hessen Classic Riesling, Rheingau, Tyskland
Vinrekommendation GREAT: 2017 Trimbach Riesling, Alsace, Frankrike

RÖKT BJÄREKYCKLING
Morotscrème, friterad svamp, morotsflarn
Vinrekommendation GOOD: 2018 Delas, Cotes du Ventoux, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Alfeiro Boffa, Barbera s´Asti Storica, Piemonte, Italien

VARMRÄTTER

ROSTAD PUMPA
Marinerad kål, bakat äpple, hummus på vita bönor
Vinrekommendation GOOD: 2018 Laurent Miquel Chardonnay/Viognier, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2017 Leopard’s Leap, Culinaria Collection Chenin Blanc, Franschhoek, Sydafrika

SMÖRSTEKT TORSKRYGG
Potatispuré, dill, forellrom, brynt smör, senapsfrön
Vinrekommendation GOOD: 2018 Gerard Bertrand, Reserve Especial Chardonnay, Languedoc, Frankrike, EKO
Vinrekommendation GREAT: 2016 Rodney Strong Chalk Hill Chardonnay, Sonoma County, USA

GRILLAD OXFILÉ
Rostad pumpacrème, confiterad potatis, potatiscrisp, rödvinssås
Vinrekommendation GOOD: 2018 Legado del Moncayo Garnacha, Campo de Borja, Spanien
Vinrekommendation GREAT: 2014 Irony, Cabernet Sauvignon, Napa Valley, USA

DESSERTER

PÄRON & MANDEL
Bakat päron, mandelglass, päronmousse, mörk chokladganache
Vinrekommendation GOOD: 2017 Delas La Pastourelle Muscat de Beaumes de Venise, Rhône, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: 2011 Fattoria dei Barbi, Vin Santo, Toscana, Italien

LINGON & VIT CHOKLAD
Lingonparfait, vit chokladcremeux, lingonganache
Vinrekommendation GOOD: 2018 Nivole Moscato Asti, Piemonte, Italien
Vinrekommendation GREAT: 2017 Weingut Leth, Riesling Sweet “S”, Wagram, Österrike

OSTAR
Serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka
Vinrekommendation GOOD: 1985 Gerard Bertrand Rivesaltes Ambré, Languedoc, Frankrike
Vinrekommendation GREAT: Grahams 6 Grapes Port, Douro, Portugal

Vinrekommendation GOOD: 360 kr/flaska
Vinrekommendation GREAT: 440 kr/flaska
Vinrekommendation AMAZING: från 600 kr/flaska (vår sommelier återkopplar med förslag)

Alla priser är exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

Loungemeny

Serveras i Restaurang Sand måndag–fredag 14.00–22.00 och lördag–söndag 15.00–22.00

FRITERAD HALLOUMI – 195
Grillad romansallad, lagrad ost, tomat, dragondressing, krutonger

RÄKSMÖRGÅS – 245/hel – 175/halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

BJÄREKYCKLINGSALLAD – 195
Bjärekyckling, grillad romansallad, lagrad ost, tomat, dragondressing, krutonger

OXFILÉTOAST – 245
Grillad oxfilé, levainbröd, pommes frites, tomat, picklad lök, pepparrot, skånsk senapsdressing

Med reservation för ändringar

Barnmeny

Menyn gäller vecka 35–4.

För att alla kring bordet ska ha en lika fantastisk kväll, erbjuder vi en specialkomponerad meny till barnen. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

RYGGBIFF – 95 kr
Pommes frites, bearnaisesås

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED MARÄNGER OCH CHOKLADSÅS – 45 kr

 

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).