Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras kvällstid vecka 36–46.

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 125

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55

PATA NEGRA SKINKA – 75

GRUYÈRE – 45

PATA NEGRA SKINKA – 75

OLIVER – 35

ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45

FÖRRÄTTER

KALIX LÖJROM – 245
Dillpotatisbröd, crème-fraiche, gräslök, rödlök

HUMMERSKAGEN – 225
Brioche med örtsallad, rädisor, äpple från Bjäre

LÄTTBAKAD RÖDING – 175
Syrad pepparrotsgrädde, forellrom, crudité, rågbröd, dill

TUNNSKUREN SVENSK OXFILÉ – 185
Ostronskivling från Torekov, kapris, syrad kålrabbi, krasse, gräslöksemulsion

FRITERAD NOFVA FRÅN SKOTTORPS MEJERI – 155
Betor från Bjäre, frisésallad, rostade rapsfrön, rapsolja från Bjäre

SVAMPTOAST – 165
Höstsvamp, smörstekt surdegsbröd, tryffel, syrad silverlök, smörgåskrasse, friterad surdeg

VARMRÄTTER

POCHERAD TORSKRYGG – 295
Bjärepotatis, färska bönor, gräslök, forellrom, beurre blanc

SMÖRSTEKT GÖS – 285
Kronärtskocka, kumminrostad morot, potatiskrokett smaksatt med rökt fisk, sauce mousseline med brynt smör

BJÄREKYCKLING POT AU FEU – 275
Variation av Bjärekyckling, säsongens grönsaker och rotfrukter, körvelvelouté

SVENSK KALVRYGG – 295
Pommes Anna, friterad jordärtskocka, svampduxelle, tryffelsås

GRILLAD ENTRÉCÔTE – 325
Kål- och rotfruktssallad, pommes frites, bearnaisesås

SOCCA – 245
Friterade jordärtskockor, smörstekta rovor, betor, hasselnötter, rostad vitlök, körvel

KARLJOHANSVAMP & PORTABELLO – 255
Tryffelstuvad kål, rödbetor, vattenkrasse, kryddrostade frön

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

DESSERTER

BJÖRNBÄR & ÄPPLE – 125
Rostad vit chokladcrème, brynt smörpulver, oxalis, rostad müsli

CHOKLADFONDANT – 145
Myltade hjortron, mandelcrunch, vanilj- och kardemummaglass

CRÈME BRÛLÉE – 95
Sötsyrliga plommon

KVÄLLENS OSTAR – 155
Serveras med Sands marmelad, filmjölksbröd och knäckebröd

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

SANDS CHOKLADTRYFFEL – 35 / st

 

Lunch

Serveras måndag–fredag 11.30–14.00, lördag–söndag 12.00–15.00

Vi erbjuder à la carte samt dagens fisk, kött och vegetarisk rätt.
I dagens ingår även salladsskål, bröd och kaffe.
Varmrätten serveras på tallrik.

DAGENS FISK – 175
DAGENS KÖTT – 175
DAGENS VEGETARISKA – 175

v38

Fredag
Krämig fisk- och skaldjursgryta, aioli, kokt potatis
Lågtempererad picanha, dragoncrème, rostad pumpa, kokt potatis

Lördag
Pannbiff, stekt lök, potatispuré, skysås, rårörda lingon
Halstrad lax, bakad fänkål, kokt potatis, smörsås

Söndag
Bjärekyckling, rostade rotfrukter, pressgurka, krämig svampsås
Bakad torsk, sockerärtor, potatisstomp, brynt smör

v39

Måndag
Nattbakad fläsksida, citron- och timjansky, råstekt potatis, kvisttomater
Pocherad flundra, gröna ärtor, potatispuré, het paprikasås

Tisdag
Fetaostfyllda nötfärsbiffar, rostade rotfrukter, vitlökssky, bönor
Brödstekt sej, bakad pumpa, stompad Bjärepotatis, citroncrème

Onsdag
Majskyckling, svamprisotto, rostad kycklingsås, broccoli
Fiskgryta, hummersås, räkor, kokt potatis, sockerärtor

Torsdag
Skånsk kalops, kokt Bjärepotatis, primörrödbetor, friterad persilja
Kokt torsk, potatisstomp, senapssås, citron

Fredag
Lågtempererad Picanha, råstekt timjanpotatis, purjolök, dragoncrème
Kolja, citronhollandaise, potatispuré, rostade betor, grillad citron

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245/hel – 175/halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad
Shrimp sandwich, rye bread, mayonnaise, egg, red onion, lemon, lettuce

GRILLAD SVENSK ENTRECOTE – 275
Bakade tomater, pommes frites, bearnaisesås
Charcoal-grilled Rib-eye, French fries, oven baked tomato, bearnaise sauce

Kvällens meny

Serveras spapaketgäster kvällstid vecka 36–46.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.
Är ni fler än 10 personer i sällskapet hänvisar vi till vår Konferensmeny.

FÖRRÄTTER

HUMMERSKAGEN
Brioche med örtsallad, rädisor, äpple från Bjäre
Lobster ”Skagen”, brioche, herb salad, radish, local apples

LÄTTBAKAD RÖDING
Syrad pepparrotsgrädde, forellrom, crudité, rågbröd, dill
Baked artic char, horseradish cream, trout roe, crudité, rye bread, dill

TUNNSKUREN SVENSK OXFILÈ
Ostronskivling från Torekov, kapris, syrad kålrabbi, krasse, gräslöksemulsion
Swedish filet steak, oyster mushrooms from Torekov, capers, soured kohlrabi, cress, chive emulsion

FRITERAD NOFVA FRÅN SKOTTORPS MEJERI
Betor från Bjäre, frisésallad, rostade rapsfrön, rapsolja från Bjäre
Fried Nofva cheese from Skottorps dairy, beetroot from Bjäre, frisse salad, roasted rape seed, rape seed oil from Bjäre

SVAMPTOAST
Höstsvamp, smörstekt surdegsbröd, tryffel, syrad silverlök, smörgåskrasse, friterad surdeg
Mushroom toast, autum mushrooms, butter fried sour dough, truffle, soured silver onion, cress, crispy sour dough

VARMRÄTTER

POCHERAD TORSKRYGG
Bjärepotatis, färska bönor, gräslök, forellrom, beurre blanc
Pouched Cod Loin, crushed bjäre potatoes, fresh beans, chives, trout roe, beurre blanc

SMÖRSTEKT GÖS
Kronärtskocka, kumminrostad morot, potatiskrokett smaksatt med rökt fisk, sauce mousseline med brynt smör
Pan fried pike perch, globe artichoke, caraway roasted carrots, smoked fish croquette, buree noissette mousseline

BJÄREKYCKLING POT AU FEU
Variation av Bjärekyckling, säsongens grönsaker och rotfrukter, körvelvelouté
Pot au feu of Bjäre chicken, local vegetables, chervil velouté

SVENSK KALVRYGG
Pommes Anna, friterad jordärtskocka, svampduxelle, tryffelsås
Swedish veal sirloin, pommes Anna, fried Jerusalem artichoke, Mushroom duxelle, truffle sauce

SOCCA
Friterade jordärtskockor, smörstekta rovor, betor, hasselnötter, rostad vitlök, körvel
Socca, fried Jerusalem artichoke, butter fried turnip, beets, hazel nuts, roasted garlic, chervil

KARLJOHANSVAMP & PORTABELLO
Tryffelstuvad kål, rödbetor, vattenkrasse, kryddrostade frön
Ceps and Portobello, truffle stewed cabbage, beetroot, watercress, spice roasted seeds

DESSERTER

BJÖRNBÄR & ÄPPLE
Rostad vit chokladcrème, brynt smörpulver, oxalis, rostad müsli
Variation of blackberries and apples from Bjäre, roasted white chocolate crème, burnt butter powder, oxalis, roasted muesli

CHOKLADFONDANT
Myltade hjortron, vanilj- och kardemummaglass, mandelcrunch
Chocolate Fondant, mulled cloudberries, vanilla and cardamom ice cream, almond crunch

CRÈME BRÛLÉE
Sötsyrliga krikon
Crème brûlée, damson

KVÄLLENS OSTAR
Knäckebröd, marmelad, filmjölksbröd
Cheese selection, chutney, butter milk bread, crisp bread

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner i vår vinmeny för 350 kr / person

UPPGRADERA TILL 4-RÄTTERSMENY

KVÄLLENS OSTAR – 95
Knäckebröd, marmelad, filmjölksbröd
Cheese selection, chutney, butter milk bread, crisp bread

Konferensmeny

Serveras grupper kvällstid vecka 36–46.

Förbeställning av meny vid fler än 8 personer

Välkommen att göra ert val av meny. Vi rekommenderar vin till middagen i tre olika priskategorier:
GOOD 360 kr/flaska
GREAT 440 kr/flaska
AMAZING från 600 kr/flaska (vår sommelier får fria händer, vi återkopplar med förslag)
Priser exklusive moms. Med reservation för eventuella ändringar av årtal och lagerstatus.

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

HUMMERSKAGEN
Brioche med örtsallad, rädisor, äpple från Bjäre
Lobster ”Skagen”, brioche, herb salad, radish, local apples

BJÄREKYCKLING POT AU FEU
Variation av Bjärekyckling, säsongens grönsaker och rotfrukter, körvelvelouté
Pot au feu of Bjäre chicken, local vegetables, chervil velouté

BJÖRNBÄR & ÄPPLE
Rostad vit chokladcrème, brynt smörpulver, oxalis, rostad müsli
Variation of blackberries and apples from Bjäre, roasted white chocolate crème, burnt butter powder, oxalis, roasted muesli

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

LÄTTBAKAD RÖDING
Syrad pepparrotsgrädde, forellrom, crudité, rågbröd, dill
Baked artic char, horseradish cream, trout roe, crudité, rye bread, dill

SVENSK KALVRYGG
Pommes Anna, friterad jordärtskocka, svampduxelle, tryffelsås
Swedish veal sirloin, pommes Anna, fried Jerusalem artichoke, Mushroom duxelle, truffle sauce

CHOKLADFONDANT
Myltade hjortron, vanilj- och kardemummaglass, mandelcrunch
Chocolate Fondant, mulled cloudberries, vanilla and cardamom ice cream, almond crunch

Barnmeny

Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
Pommes frites, majonnäs

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED MARÄNGER OCH CHOKLADSÅS – 45 kr

 

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).