Menyer i restaurang Sand

À la carte

Menyn gäller vecka 26–34. Serveras i restaurang Sand från klockan 18.00.

APPETIZERS

OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55
GRUYÈRE – 45
TRYFFEL ARANCINI – 65
PATA NEGRA SKINKA – 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinegrette, citron, tabasco

KLASSIKER

SKALDJURSPLATEAU – 725
½ hummer, 4 havskräftor, 200 g räkor, 2 fine de claire ostron, citronaioli, Rhode Island, citron, surdegsbröd, Västerbottensost

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

FÖRRÄTTER

BURRATA – 155
Vikentomater, olivolja, tomatbröd,
rostade spanska mandlar

POTATIS – 165
Confiterad potatis, picklad potatis, tryffel

MATJESSILL – 165
Confiterad potatis, rödlök, gräslök, crème fraiche, picklad potatis

KALIX LÖJROM – 235
Potatiskrutonger, rödlök, crème fraiche

RÅ PILGRIMSMUSSLA – 185
Citronbuljong, kavring, Nobisdressing

LAXSASHIMI – 195
Rapsolja, ärtor, citron, krutonger

EKRÖKT BJÄREKYCKLING – 175
Primörsallad, ankleverkrokett, rökt dragonemulsion

KALVTATAKI – 185
Tomater, pecorinocrème

VARMRÄTTER

GRILLADE BJÄREPRIMÖRER – 265
Skånska gryn, örter, bakat ägg, tryffel

GRILLAD HUMMER – 395
Krämiga Skånska gryn, bakad lök, rädisor, citronemulsion

PIGGVAR PÅ BEN – 335
Bjärepotatis, brynt smör, betor, pepparrot

BJÄREKYCKLING – 295
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost, smörad kycklingbuljong

LAMMRACKS – 295
Smörstekta kantareller, fermenterad pepparsky, belle verde broccoli

SVENSK ENTRECOTE – 325
Vikentomat, potatisterrin, bakad lök, tomat- och fänkålssmör

DESSERTER

JORDGUBBAR & VANILJ – 125
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

KRUSBÄR & FLÄDER – 120
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

MANGO & PASSION – 130
Mango- och passionssorbet, banankaka, chokladtuille, mangomaräng, passionsmousse

BJÄRESORBET – 65 / st
Kallpressad rapsolja • rödbeta • morot

SANDS PRALINER – 35 / st

Lunch

Sands lunchbuffé serveras måndag–fredag 11.30–14.00

———————————–

SANDS LUNCHBUFFÉ

175 kr/person • 95 kr/barn 2–12 år

Vecka 34
Måndag.
Flankstek, rostad Vikentomat,rödvinssås, friterad färskpotatis
Panerad sej, kokt Bjärepotatis, remouladsås, gröna ärtor

Tisdag.
Örtbakad karré, rostad potatis, äpplegräddsås
Fiskgryta, aioli, ostkrutonger

Onsdag
Kokt kalv i dillsås, syrade morötter, kokt potatis
Torsk, brynt smör; potatis, pepparrot

Torsdag.
Nötfärsbiffar, fetaost, soltorkade tomater, basilika, skysås, gurkyoghurt, rostad potatis
Pocherad kolja, senapssås, haricots verts, kokt Bjärepotatis

Fredag
Bjärekyckling, rosmarin, citron, kokt Bjärepotatis, rostad broccoli
Bakad torsk, rostade Vikentomater, vitvinssås, krispiga pumpakärnor, potatispuré

 

Brunch

BRUNCH

Brunch serveras i restaurang Sand lördagar och söndagar 12.00–15.00.

295 kr/person • 95 kr/ barn 2–12 år
Nytt pris från 1/9: 325 kr

Kvällens meny

Menyn gäller vecka 26–33.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

BURRATA
Vikentomater, olivolja, tomatbröd, rostade spanska mandlar

POTATIS
Confiterad potatis, picklad potatis, tryffel

FISK & SKALDJUR

MATJESSILL
Confiterad potatis, rödlök, gräslök, crème fraiche, picklad potatis

LAXSASHIMI
Rapsolja, ärtor, citron, krutonger

KÖTT

EKRÖKT BJÄREKYCKLING
Primörsallad, ankleverkrokett, rökt dragonemulsion

KALVTATAKI
Tomater, pecorinocrème

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

GRILLADE BJÄREPRIMÖRER
Skånska gryn, örter, bakat ägg

FISK

PIGGVAR PÅ BEN
Bjärepotatis, brynt smör, betor, pepparrot

KÖTT

BJÄREKYCKLING
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost, smörad kycklingbuljong

SVENSK ENTRECOTE
Vikentomater, potatisterrin, bakad lök, tomat- och fänkålssmör

DESSERTER

KRUSBÄR & FLÄDER
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

JORDGUBBAR & VANILJ
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner med vår vinmeny för 350 kr / person

Barnmeny

Menyn gäller vecka 26–33.

För att alla kring bordet ska ha en lika fantastisk kväll, erbjuder vi en specialkomponerad meny till barnen. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

BJÄREKYCKLING – 95 kr
Bjärepotatis, dragonmajonnäs

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED FÄRSKA BÄR – 45 kr

 

Konferensmeny

Konferensmeny vecka 26–33.

 

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

FÖRRÄTTER

POTATIS
Confiterad potatis, picklad potatis, tryffel

MATJESSILL
Confiterad potatis, rödlök, gräslök, crème fraiche, picklad potatis

EKRÖKT BJÄREKYCKLING
Primörsallad, ankleverkrokett, rökt dragonemulsion

VARMRÄTTER

GRILLADE BJÄREPRIMÖRER
Skånska gryn, örter, bakat ägg

PIGGVAR
Bjärepotatis, brynt smör, betor, pepparrot

LAMMRACKS
Smörstekta kantareller, fermenterad pepparsky, belle verde-broccoli

DESSERTER

KRUSBÄR & FLÄDER
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

JORDGUBBAR & VANILJ
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

 

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

BURRATA
Vikentomater, olivolja, tomatbröd, rostade mandlar

LAXSASHIMI
Rapsolja, ärta, citron, krutong

KALVTATAKI
Tomater, Pecorinocrème

VARMRÄTTER

SOMMARKANTARELLER
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost

KUMMEL
Krämiga skånska gryn, citronemulsion, bakad lök, rädisa

BJÄREKYCKLING
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost, smörad kycklingbuljong

DESSERTER

KRUSBÄR & FLÄDER
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

JORDGUBBAR & VANILJ
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Meddela gärna om någon i sällskapet har specialkost eller allergier.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.