Menyer i restaurang Sand

À la carte

Serveras i restaurang Sand från 18.00. Menyn gäller t.o.m. 10 november 2019.

APPETIZERS

OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55
GRUYÈRE – 45
TRYFFEL ARANCINI – 65
PATA NEGRA SKINKA – 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

FÖRRÄTTER

TRATTKANTARELLER – 175
Tryffelarancini, svampbuljong, parmesanskum, friterade örter, hyvlad tryffel

KRYDDBAKAD MOROT – 155
Morotscrème med havtorn och lakrits, inkokta havtorn, dragon

KALIX LÖJROM – 235
Mandelpotatiscrème, inkokt steklök, friterad mandelpotatis, dillolja

HUMMER – 225
Mandelpotatis, betor, rökt bröd, brynt smör, rostade hasselnötter

VILDAND – 195
Picklad svamp, krasse,,crème fraiche, svampflarn

HJORTROSTBIFF – 175
Bakad kål, kryddbakad morot, kål- och havtornspuré, morotscrudité, havtorn

RÅBIFF – 175
Svart vitlökscrème, friterad jordärtskocka, picklade kantareller, kavringkrutonger, krasse

VARMRÄTTER

RÖDBETOR – 265
Variation på rödbetor, quinoa, jordärtskockor, surdegsbröd

SPETSKÅL – 265
Citronbakad spetskål, rostad blomkål, skånska gråärtor, linser

REGNBÅGSFILÉ – 285
Variation på kronärtskockor, silverlök, citrontimjan, vitvinssås

KUMMEL – 285
Rödbetor, kål, potatispuré, rödvinssås med havskräfta

GRISSIDA – 295
Kantareller, tryffelstuvad Bjäremajs, sockerbeta, äppelcidersky

RYGGBIFF – 315
Kål, jordärtskocka, confit på oxkind, rödvinssås, havtorn

DESSERTER

VINBÄR – 125
Rödbetssorbet, chokladmousse, mörk choklad, sockerkaka

APRIKOS – 130
Bakad aprikos, torkad aprikos, aprikossorbet, pistage, vit chokladcremeux, apelsin

HAVTORN – 120
Havtornsmousse, mörk chokladbrownie, chokladsorbet, karamellsås

JORDÄRTSSKOCKA – 135
Inkokt jordärtsskocka, mandelmousse, äpple- och jordärtskockssorbet, mandelfinancier

SANDS PRALINER – 35 / st

Lunch

Sands lunchbuffé serveras måndag–fredag 11.30–14.00

———————————–

SANDS LUNCHBUFFÉ

175 kr/person • 95 kr/barn 2–12 år

Vecka 42

Måndag
Svensk ryggbiff, rödvinssås, rostad potatis, Vikentomat
Fiskbiffar med dill och räkor, kokt potatis, vitvinssås
Linskroketter

Tisdag
Bakad fläskkarré, friterad potatis, pumpa- och majskompott, timjansky
Torsk, betor, pepparrot, brynt smör, kokt potatis
Pumpa- och majsrisotto med tryffel

Onsdag
Oxbringa, rotmos, pepparrotssås
Beerbattered kolja, tartarsås, rostad potatis
Penne Putanesca

Torsdag
Gremolatabakad kalv, skysås, råstekt potatis, haricots verts
Laxpudding, gröna ärtor, skirat smör
Rostad blomkål, hasselnötter, brynt smör, linser

Fredag
Coq au vin, potatispuré
Fiskgryta, kapris, stjälkselleri, Vikentomat
Pumpacurry, ris, papadums

 

Brunch

BRUNCH

Brunch serveras i restaurang Sand lördagar och söndagar 12.00–15.00.

325 kr/person • 95 kr/ barn 2–12 år

Kvällens meny

Serveras i restaurang Sand från 18.00. Menyn gäller t.o.m. 10 november 2019.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

 

FÖRRÄTTER

TRATTKANTARELLER
tryffelarancini, svampbuljong, parmesanskum, friterade örter, hyvlad tryffel

KRYDDBAKAD MOROT
morotscrème med havtorn och lakrits, inkokta havtorn, dragon

FORELLROM
mandelpotatiscrème, inkokt steklök, friterad mandelpotatis, dillolja

SKALDJURSTERRIN
mandelpotatis, betor, rökt bröd, brynt smör, rostade hasselnötter

VILDAND
picklad svamp, krasse, crème fraiche, svampflarn

HJORTROSTBIFF
bakad kål, kryddbakad morot, kål- och havtornspuré, morotscrudité, havtorn

VARMRÄTTER

RÖDBETOR
variation på rödbetor, quinoa, jordärtskockor, surdegsbröd

SPETSKÅL
citronbakad spetskål, rostad blomkål, skånska gråärtor, linser

REGNBÅGSFILÉ
variation på kronärtskockor, silverlök, citrontimjan, vitvinssås

KUMMEL
rödbetor, kål, potatispuré, rödvinssås med havskräfta

GRISSIDA
kantareller, tryffelstuvad Bjäremajs, sockerbeta, äppelcidersky

RYGGBIFF
kål, jordärtskocka, confit på oxkind, rödvinssås, havtorn

DESSERTER

APRIKOS
bakad aprikos, torkad aprikos, aprikossorbet, pistage, vit chokladcremeux, apelsin

HAVTORN
havtornsmousse, mörk chokladbrownie, chokladsorbet, karamellsås

JORDÄRTSKOCKA
inkokt jordärtskocka, mandelmousse, äpple- och jordärtskockssorbet, mandelfinancier

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner i vår vinmeny för 350 kr / person

Barnmeny

Menyn gäller vecka 26–33.

För att alla kring bordet ska ha en lika fantastisk kväll, erbjuder vi en specialkomponerad meny till barnen. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

BJÄREKYCKLING – 95 kr
Bjärepotatis, dragonmajonnäs

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED FÄRSKA BÄR – 45 kr

 

Konferensmeny

Menyn gäller t.o.m. 10 november 2019.

 

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

FÖRRÄTTER

TRATTKANTARELLER
tryffelarancini, svampbuljong, parmesanskum, friterade örter, hyvlad tryffel

SKALDJURSTERRIN
mandelpotatis, betor, rökt bröd, brynt smör, rostade hasselnötter

HJORTROSTBIFF
bakad kål, kryddbakad morot, kål- och havtornspuré, morotscrudité, havtorn

VARMRÄTTER

SPETSKÅL
citronbakad spetskål, rostad blomkål, Skånska gråärtor, linser

KUMMEL
rödbetor, kål, potatispuré, rödvinssås med havskräfta

GRISSIDA
kantareller, tryffelstuvad Bjäremajs, sockerbeta, äppelcidersky

DESSERTER

HAVTORN
Havtornsmousse, mörk chokladbrownie, chokladsorbet, karamellsås

APRIKOS
bakad aprikos, torkad aprikos, aprikossorbet, pistage, vit chokladcremeux, apelsin

OSTAR
serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

KRYDDBAKAD MOROT
morotscrème med havtorn och lakrits, inkokta havtorn, dragon

FORELLROM
mandelpotatiscrème, inkokt steklök, friterad mandelpotatis, dillolja

RÖKT ANKBRÖST
picklad svamp, krasse, crème fraiche, svampflarn

VARMRÄTTER

RÖDBETOR
variation på rödbetor, quinoa, jordärtskockor, surdegsbröd

REGNBÅGSFILÉ
variation på kronärtskockor, silverlök, citrontimjan, vitvinssås

RYGGBIFF
kål, jordärtskocka, confit på oxkind, rödvinssås, havtorn

DESSERTER

HAVTORN
Havtornsmousse, mörk chokladbrownie, chokladsorbet, karamellsås

APRIKOS
bakad aprikos, torkad aprikos, aprikossorbet, pistage, vit chokladcremeux, apelsin

OSTAR
serveras med söta tillbehör, frukt- och frökaka

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.