Menyer i restaurang Sand

À la carte

Menyn gäller vecka 26–33. Serveras i restaurang Sand från klockan 18.00.

 

APPETIZERS

OLIVER – 35
ROSTADE CASHEWNÖTTER – 45
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 55
GRUYÈRE – 45
TRYFFEL ARANCINI – 65
PATA NEGRA SKINKA – 75

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 35
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinegrette, citron, tabasco

KLASSIKER

SKALDJURSPLATEAU – 725
½ hummer, 4 havskräftor, 200 g räkor, 2 fine de claire ostron, citronaioli, Rhode Island, citron, surdegsbröd, Västerbottensost

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

FÖRRÄTTER

BURRATA – 155
Vikentomater, olivolja, tomatbröd,
rostade spanska mandlar

POTATIS – 165
Confiterad potatis, picklad potatis, tryffel

MATJESSILL – 165
Confiterad potatis, rödlök, gräslök, crème fraiche, picklad potatis

KALIX LÖJROM – 235
Potatiskrutonger, rödlök, crème fraiche

RÅ PILGRIMSMUSSLA – 185
Citronbuljong, kavring, Nobisdressing

LAXSASHIMI – 195
Rapsolja, ärtor, citron, krutonger

EKRÖKT BJÄREKYCKLING – 175
Primörsallad, ankleverkrokett, rökt dragonemulsion

KALVTATAKI – 185
Tomater, pecorinocrème

VARMRÄTTER

GRILLADE BJÄREPRIMÖRER – 265
Skånska gryn, örter, bakat ägg, tryffel

GRILLAD HUMMER – 395
Krämiga Skånska gryn, bakad lök, rädisor, citronemulsion

PIGGVAR PÅ BEN – 335
Bjärepotatis, brynt smör, betor, pepparrot

BJÄREKYCKLING – 295
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost, smörad kycklingbuljong

LAMMRACKS – 295
Smörstekta kantareller, fermenterad pepparsky, belle verde broccoli

SVENSK ENTRECOTE – 325
Vikentomat, potatisterrin, bakad lök, tomat- och fänkålssmör

DESSERTER

JORDGUBBAR & VANILJ – 125
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

KRUSBÄR & FLÄDER – 120
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

MANGO & PASSION – 130
Mango- och passionssorbet, banankaka, chokladtuille, mangomaräng, passionsmousse

BJÄRESORBET – 65 / st
Kallpressad rapsolja • rödbeta • morot

SANDS PRALINER – 35 / st

Lunch

Sands sommarbuffé och lunch à la carte serveras måndag–lördag 11.30–15.00, vecka 26–33.

Brunch serveras söndagar 12.00–15.00.

———————————–

SANDS SOMMARBUFFÉ

MÅNDAG-LÖRDAG 11.30-15.00
225 / person • 95 / barn 2-12 år

Vecka 26:
Måndag.
Fläskkotlett, dragonsky, sommarprimörer
Pankopanerad kolja, tartarsås, inlagd gurka, citron, Bjärepotatis
Rostad rotselleri, örtvinegrette, krossad potatis, friterat bovete

Tisdag.
Nötfärsbiffar, soltorkad tomat, färsk basilika, fetaostcrème, rostad potatis
Halstrad lax, romsås, Bjärepotatis
Linskroketter, grillad romansallad, matvete, salsa verde

Onsdag.
Bjärekyckling, rostade betor, örtcrème, rostad frö
Krämig fiskgryta, rostad majs, confiterad potatis
Bönrisotto, parmesan, örtsallad

Torsdag.
Kryddbakat lamm, cous cous, rostad aubergine, tzatziki
Torsk, brynt smör, hackat ägg, dill, Bjärepotatis
Grillad Halloumi, cous cous, rostad aubergine, tzatziki

Fredag
Kalvrostlock, gremolata, skysås, rostad potatis
Halstrad sej, blåmusselsås, sockerärtor, dillkokt potatis
Kryddbakad spetskål, picklad lök, blomkålscrème

Lördag
Picanha, rostad majscrème, rökt paprikademiglace, klyftpotatis
Scampi, vitlök, citron, persilja, chili, ris
Kikärtsgryta, ris

———————————–

LUNCH A LA CARTE

SKALDJURSPLATEAU – 725
½ hummer, 4 havskräftor, 200 g räkor, 2 fine de claire ostron, citronaioli, Rhode Island, citron, surdegsbröd, Västerbottensost

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 245 / hel – 175 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

GRAVAD LAX – 235
Dillstuvad potatis, sommarbetor, hovmästarsås

BURRATASALLAD – 225 VEG
Vikentomater, plockade örter, Skånska gryn, kallpressad rapsolja, bakad lök

PAPPARDELLE – 225 VEG
Sommarkantareller, kålblad, grädde, vitt vin, lagrad ost

BJÄRESALLAD – 235
Bjärekyckling, romansallad, Vikentomater, Skånsk senapsdressing, ostkrutonger

GRILLAD SVENSK ENTRECOTE – 315
Potatisterrin, Vikentomater, bakad lök, tomat- och fänkålssmör

JORDGUBBAR – 135
Skånska jordgubbar, vispad grädde, mördegssmulor, citronverbena

EN KULA VANILJGLASS/SORBET – 65

———————————–

BRUNCH

SÖNDAGAR 12.00-15.00
295 / person • 95 / barn 2-12 år

Brunch

Brunch serveras i restaurang Sand söndagar 12.00–15.00.

Pris: 295 kr
Barn 2–12 år: 95 kr

Kvällens meny

Menyn gäller vecka 26–33.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt.

FÖRRÄTTER

VEGETARISKT

BURRATA
Vikentomater, olivolja, tomatbröd, rostade spanska mandlar

POTATIS
Confiterad potatis, picklad potatis, tryffel

FISK & SKALDJUR

MATJESSILL
Confiterad potatis, rödlök, gräslök, crème fraiche, picklad potatis

LAXSASHIMI
Rapsolja, ärtor, citron, krutonger

KÖTT

EKRÖKT BJÄREKYCKLING
Primörsallad, ankleverkrokett, rökt dragonemulsion

KALVTATAKI
Tomater, pecorinocrème

VARMRÄTTER

VEGETARISKT

GRILLADE BJÄREPRIMÖRER
Skånska gryn, örter, bakat ägg

FISK

PIGGVAR PÅ BEN
Bjärepotatis, brynt smör, betor, pepparrot

KÖTT

BJÄREKYCKLING
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost, smörad kycklingbuljong

SVENSK ENTRECOTE
Vikentomater, potatisterrin, bakad lök, tomat- och fänkålssmör

DESSERTER

KRUSBÄR & FLÄDER
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

JORDGUBBAR & VANILJ
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

VINPAKET

Till smakupplevelsen hör också goda drycker. Vår sommelier erbjuder rekommenderade viner med vår vinmeny för 350 kr / person

Barnmeny

Menyn gäller vecka 26–33.

Barn är våra viktigaste gäster, därför har de en alldeles egen meny. Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.

VARMRÄTT

FISH & CHIPS – 95 kr
Remouladsås, citron

BJÄREKYCKLING – 95 kr
Bjärepotatis, dragonmajonnäs

PASTA BOLOGNESE – 95 kr
Pasta, köttfärssås

DESSERT

VANILJGLASS MED FÄRSKA BÄR – 45 kr

 

Konferensmeny

Konferensmeny vecka 26–33.

 

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG

FÖRRÄTTER

POTATIS
Confiterad potatis, picklad potatis, tryffel

MATJESSILL
Confiterad potatis, rödlök, gräslök, crème fraiche, picklad potatis

EKRÖKT BJÄREKYCKLING
Primörsallad, ankleverkrokett, rökt dragonemulsion

VARMRÄTTER

GRILLADE BJÄREPRIMÖRER
Skånska gryn, örter, bakat ägg

PIGGVAR
Bjärepotatis, brynt smör, betor, pepparrot

LAMMRACKS
Smörstekta kantareller, fermenterad pepparsky, belle verde-broccoli

DESSERTER

KRUSBÄR & FLÄDER
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

JORDGUBBAR & VANILJ
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

 

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG

FÖRRÄTTER

BURRATA
Vikentomater, olivolja, tomatbröd, rostade mandlar

LAXSASHIMI
Rapsolja, ärta, citron, krutong

KALVTATAKI
Tomater, Pecorinocrème

VARMRÄTTER

SOMMARKANTARELLER
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost

KUMMEL
Krämiga skånska gryn, citronemulsion, bakad lök, rädisa

BJÄREKYCKLING
Sparrisbroccoli, örtkokt quinoa, Skottorpsost, smörad kycklingbuljong

DESSERTER

KRUSBÄR & FLÄDER
Vitchoklad, flädercremeaux, krusbärskompott, Champagne- och flädersorbet

JORDGUBBAR & VANILJ
Variation på jordgubbar, vaniljglass på grädde från Vitaby Kyrkby Mejeri, sablé

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Restaurang Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Mitt i restaurangen står vår välfyllda vinkyl. Här kan du välja mellan drygt hundra kvalitetsviner från fler än tio länder. Vår sommelier väljer viner med omsorg och tar smakupplevelsen till nya höjder.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att boka bord i förväg, så ditt besök blir så bra som möjligt. Meddela gärna om någon i sällskapet har specialkost eller allergier.

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Inget möte är det andra likt. Kontakta oss så ser vi till att ert blir precis som ni vill.