Bjäre GK hål 17 golfbana

Golfbanor i Båstad & Bjärehalvön

Båstad och Bjärehalvön i nordvästra Skåne är känt som Skandinaviens bästa golfdestination. Här kan du spela golf på slående vackra och välskötta golfbanor, på sommargreener nästan året om. Med Båstad och Torekov som utgångspunkt når du över 100 golfhål i absolut toppklass inom 10 minuters avstånd. Banorna är kända för sina dramatiska vyer över Laholmsbukten och Skälderviken, böljande landskap och greener i toppskick.

Båstad GK golfbana väderkvarn
Torekovs GK golfbana
Båstad GK golfbana

Golfbanor i Båstad & Bjärehalvön i Skåne

Båstad GK

Båstad GK bjuder på två banor med helt skild karaktär. Den anrika Gamla Banan var Sveriges första golfbana som byggdes med 18 hål direkt. Det är en parkbana med väl inbunkrade, ondulerade greener och få vattenhinder. Förutom vackra vyer över Bjärehalvön erbjuder den en finish som inte lämnar något annat att önska.

Nya Banan är en park/hedbana med speciell karaktär och vidsträckta vyer över Laholmsbukten. Snabba ondulerade greener och hårda täta fairways slingrar sig genom öppna landskap. Väl inbunkrade greener och vattenhinder belönar den taktiske spelaren. Nya Banan har nyligen genomgått en mycket lyckad renovering.

“Båstad har allt. Stil, klass, hög kvalitet, välskött bana. Snabba greener med välskötta fairways, banan är helt enkelt perfekt. Dessutom är är personalen mycket trevlig och man känner sig välkommen.”

Bjäre GK

En 18-hålsbana med tydlig karaktär som bevarar och framhäver naturen och kulturlandskapet på Hallandsåsens södra sluttning. På böljande kullar 150 meter över havet sträcker Bjäre Golfklubb ut sig. Vyerna över Skälderviken, Kullaberg och Danmark gör detta läge till en pärla av rang. Banan är i toppskick med många roliga och varierande hål. Under 2014 utnämndes hål 7 till ett av Sveriges bästa.

“En härlig layout med mycket hög standard och underbara vyer i Skåne landskapet.”

Torekovs GK

Torekovs GK är en klassisk linksbana med stor variation, som bjuder på utsikt över havet från alla hål. Här har golf spelats sedan tidigt 1900-tal då badgästerna slog sig runt på strandheden. Under senare år har klubben fortsatt att utveckla linkskaraktären på banan och förstärka känslan av hur marken runt golfbanan såg ut en gång i tiden.

Åkagårdens GK

Mitt på natursköna Bjärehalvön ligger Åkagårdens GK, en 18-hålsbana av landskapskaraktär, kuperad och från flera ställen med vidunderlig utsikt över Skälderviken. Bekvämt klubbhusområde med allt samlat i direkt närhet: driving range, korthålsbana, övningsområde, restaurang, shop, 1:ans och 10:ans tee.

Rya GK

Läge, läge, läge… Rya Golfklubb ligger precis vid strandkanten söder om Helsingborg och har ett flertal hål med riktig seasidekaraktär. Sedan starten 1924 har dessa varit kännetecknet för Rya, tillsammans med de hål som spelas från landborgen. Några av vårt lands bildskönaste och bästa hål, helt enkelt.

Woodlands Golf & Country Club

I hjärtat av den skånska naturen ligger Skandinaviens enda riktiga Country Club. En välskött och prisbelönt anläggning med 27 vackra golfhål och bästa personliga service. Banans hål är fördelade på tre slingor, alla med en mycket naturskön layout. Greenerna är snabba, kombinerat med en utmanande design.

Vad vill du boka? -->