kallbadhuset båstad snö vinter

Tre tips på vinterpromenader i Båstad

Ta en vinterpromenad innan du kliver in in bastun!

Efter en behandling eller bastu med kallbad är det svårt att få något vettigt gjort. Däremot precis innan du lägger dig tillrätta på britsen. Då är en gyllene tid för lite lätt träning utomhus. När det är snålblåst från norr  är det kanske inte så lockande att sticka ut näsan. Men på med några extra lager kläder, och ut med dig. En lång promenad med en stor dos frisk havsluft gör underverk, och kommer att få dig att njuta ännu mer av spabad, mat och vin senare.

Här tipsar vi om tre fina promenader som passar de flesta, alla  i direkt anslutning till Hotel Skansen i Båstad. De två första är på platt mark längs havet, och den tredje i kuperad terräng och skogsmiljö. Ha det så skönt nu, och om det känns tufft ska du tänka på den där bastun eller koppen varmt te som väntar på dig tillbaka på hotellet igen. Glöm inte att säga hej till de löpare, hundägare och cyklister du möter, det brukar vi göra här i Båstad.

Tre tips på vinterpromenader i Båstad:

1) Längs kusten västerut. Totalt ca 6 km. Starta nedanför Hotel Skansen och styr kosan mot Torekov (västerut, eller till vänster) på Skåneleden. Du går på grusbelagd cykel- och gångväg och kan titta på hus, dofta på tång och hålla utkik efter sälar på stenarna i havet. Efter 3 km når du Norrvikens Trädgårdar, eller snarare vägen nedanför dess parkering. Vänd här, eller promenera upp och gå en runda i parken (vintertid öppet helger) eller ta en fika på Chocolaterian.

2) Längs kusten österut. Totalt ca 6 km. Starta nedanför Hotel Skansen och styr kosan mot hamnen och bukten (österut, eller till höger). Håll dig på strandängsstigen nära havet eller på Strandpromenaden som är cykel- och gångvägen med grus. Härifrån kan du sedan välja att gå genom Malenskogen (den är inte så stor) eller vid havet. Invid Malenskogen kommer du att se Hotel Riviera Strand. Efter ca 3 km kommer du till Stensåns mynning. Där kan du vända, eller efter gångbron ta höger och följ löparspåret genom skogen tillbaka till utomhusbadet Malenbadet. Därifrån tillbaka längs havet.

3) Skogstur i Pershögsskogen. Totalt ca 3 km. Starta utanför Hotel Skansens huvudentré och ta vägen rakt upp för backen mot kyrkan till. Korsa Köpmansgatan (huvudgatan genom byn) och ta höger en liten bit, sedan rakt upp mot skogsbrynet vid Prästliden. Själva rundan är kuperad med en del branta partier, och tar dig upp i bokskogen på Hallandsåsens sluttning. Vintertid, när inga löv skymmer sikten, ser du ut över hela havet och byn. Själva rundan är 1,5 km.

Upplev Båstad och Bjärehalvön

Boka ett av våra spapaket, så ingår entré till spa och kallbadhuset samt en god middag på kvällen. Se våra paket och erbjudanden.

Vad vill du boka? -->