Pressmeddelande: Hotel Skansen i Båstad utsett till ett av Sveriges bästa hotell

När White Guide för första gången utser Sveriges bästa hotellupplevelser, kniper Hotel Skansen i Båstad en plats på listan. Hotellet blir prisat för sin mat och dryck, interiör och ambiance, spa och kallbadhus samt sitt läge och omgivningar. Även systerhotellet Hotel Riviera Strand får ett omnämnande i nya White Guide Hotel + Bar 2019.

– Detta är en fantastisk start på en spännande resa som vi bara har börjat, säger Lars Henningsson, styrelseordförande på Hotel Skansen. De senaste åren har vi gjort stora satsningar på gästupplevelser, både på hotellet och på destinationen. Båstad har berikats med bland annat det nya fantastiska Norrviken och en mångfald av nya restauranger och evenemang, allt uppbackat av Båstad Turism & Näringsliv och deras fokus på aktiv livsstil.

– Från hotellets sida är jag otroligt stolt över att, tillsammans med mina medarbetare, kunna erbjuda företag och privatpersoner en känsla av det goda livet, på denna enastående destination. Jag blir lycklig ända in i själen när jag kommer in på hotellet – när som helst på året, det kan lika gärna vara en tisdagskväll i januari som mitt under tennisveckan – och det är fyllt av människor som njuter av maten, miljön och atmosfären. Det är livet, menar Lars Henningsson och avslutar med att avslöja att flera stora investeringar väntar nästa år.

White Guide har testat över 150 svenska hotell, varav hundra listas i nya White Guide Hotel + Bar 2019. Hotellen är bedömda, poängsatta, klassificerade, rankade och beskrivna med fokus på det som gör dem värda att besöka: boende och komfort, service, mat och dryck samt design, miljö och stämning. Om Hotel Skansen kan man läsa:

”Somna till vågorna
I princip på stranden i lilla charmiga tennisstaden Båstad ligger hotell Skansen, delvis inrymt i en gammal magasinsbyggnad från 1877. Det historiska har fått sätta tonen på inredningen med gedigna material som sten, trä och järn. Under intensiva sommarveckor hyser hotellet tennisstjärnor och vem som helst kan dyka upp i restaurang Sand som är en populär mötesplats under hela året med god och vällagad mat. Resten av året består gästerna av turister, konferensgäster, spabesökare och kärlekspar. Här finns allt man kan önska sig när det gäller spa, träning, pool och missa inte ett besök i kallbadhuset med bastu och havsbad. Allt tillgängligt iklädd badrock. Båstad är en jättemysig stad att upptäcka med kvalitetsbio, bokhandel, fler krogar (helgöppna) och helt ljuvliga vandringar längs Skåneleden och stränderna. Kolla också Hotell Riviera som ingår i samma koncern, också på stranden, en bit bort.”

– White Guide har hjälpt passionerade gäster att hitta rätt bord i femton år, säger Lars Peder Hedberg, White Guides publisher. Nu ska vi hjälpa dem att hitta rätt säng och rätt barstol. Framför allt vill vi lyfta fram de stora personligheterna, hotell och barer som bjuder på nytänkande, härlig stämning eller unika upplevelser av något slag.

Den nya White Guide Hotel+Bar 2019 lanserades den 3 december 2018.


Om Hotel Skansen

Händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern. Med panoramafönster åt havet, Bjäresmaker i köket och härliga gäster året runt, vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning. Som Båstadkungen i början av 1900-talet, Ludvig Nobel, skulle säga – i Båstad handlar livet om rekreation. Hotel Skansen är beläget invid stranden, hamnen och centercourten i centrala Båstad. Hotellet erbjuder 172 hotellrum med totalt 330 bäddar, 26 konferensrum varav den största har plats för 500 gäster, restaurang Sand, spa med pool och behandlingar samt ett nyuppfört kallbadhus 60 meter ut i havet från Skansenstranden.

Kontaktpersoner

PUBLIC RELATIONS – HOTEL SKANSEN, TOREKOV HOTELL & HOTEL RIVIERA STRAND

Helle Fromberg Hammarström

Vad vill du boka? -->