Här hittar du alla aktuella menyer i restaurang Sand. Välj meny i listan!
À la carte
Kvällens meny
Meny som ingår i våra olika hotellpaket.
Julbord och show med Rydell & Quick
Vi dukar upp ett klassiskt julbord i nya Gallerians eleganta lokaler och efter maten väntar en fartfylld show med Rydell & Quick.
DATUM: 29 november 2025.
28 november (fullbokat)
4 december (fullbokat)
5 december (fullbokat)
PRIS: 1095 kr/person för julbord inklusive glögg med tillbehör och underhållning (dryck tillkommer). Pris inkl moms.
BOKNING: Välkommen att kontakta bokningen på +46 431-55 82 88 eller e-post info@gramgroup.se.
Lunchbuffé
Serveras på Sand måndag–fredag 11.30–14.00.
Pris 190 kr för lunchbuffé med säsongens sallader, soppa, bröd, smör, 2 varmrätter (samt ett vegetariskt alternativ), ost, frukt, kaffe och hembakade småkakor.
Du kan också välja från Mr G-menyn.
V44- HÖSTLOV
Måndag
Ångad torsk, skaldjurssås, kokt potatis, ärtor
Biff stroganoff, ris, saltgurka
Tisdag
Pankopanerad kolja, remouladsås, citron, kokt potatis
Kalvköttbullar, gräddsås, rårörda lingon, potatismos
Onsdag
Smörbakad långa, vitvinssås, dillkokt potatis, räkor, dill
Hoisinbakad fläsksida, nudelwok, citron-och limecrème
Torsdag
Fisk- och skaldjursfrikassé, aioli, kokt potatis, citron
Bjärekyckling, ris, currysås, mango chutney
Fredag
Örtbakad lax, citroncréme, kokt potatis
Wienerschnitzel, rödvinssås, klyftpotatis, café de Paris smör, gröna ärtor
Lördag – KULLAMANNENBUFFÉ 190KR 12.00-15.00
Vegetarisk lasagne, parmesan
Ungersk gulasch, potatiskompott, saltgurka, gräddfil
Lördag 1 Nov har vi även specialerbjudande på Pasta Bolognese, Hamburgare och Räkmacka
Farsdagsbrunch
Söndag 9 november kl 12.00–15.00
Fira far med en mysig brunch tillsammans!
Bjud far på en lyxig klassiskt brunch med de bästa smakerna och de allra godaste råvaror. Buffén bjuder på frestelser såsom sill, ägg, lax, kycklingburgare, pizza, egg benedict, paj, charkbricka, säsongens sallader och hembakat bröd. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.
Boka via knappen nedan, välj Helglunch.
Helglunch & Brunch
Helgbuffé serveras lördagar 12.00–15.00, 245 kr/person
På helgbuffén finns säsongens sallader, soppa, nybakat bröd, smör, ost, frukt, kaffe och hembakade småkakor.
Välj mellan fisk, kött eller vegetarisk varmrätt.
Lördag v43
Torskrygg, potatispuré, brynt smör, räkor, pepparrot
Örtstekt fläskfilé, grönpepparsås, klyftpotatis, picklad rödlök
LÖRDAG V 44 ERÄTTS HELGBUFFÉN MED ORDINARIE LUNCHBUFFÉ 190KR
Vegetarisk lasagne, parmesan
Ungersk gulasch, potatiskompott, saltgurka, gräddfil
1 Nov och 15 Nov ersätts helgbuffén med ordinarie lunchbuffé 190kr
Brunch serveras söndagar 12.00–15.00, 345 kr/person
Vi dukar upp en lyxig klassisk brunch med de bästa smakerna och säsongens allra godaste råvaror. Buffén bjuder på frestelser såsom sill, ägg, lax, kycklingburgare, pizza, egg benedict, paj, charkbricka, säsongens sallader och hembakat bröd. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.
Bokas som helglunch.
Brunchen utgår 16 Nov pga Yogagames
Sista brunchen för året serveras 7 december
Barnmeny
Alla barnens varmrätter serveras med en liten skål grönsaker.
VARMRÄTTER
HAMBURGARE –125
Pommes frites, sallad, tomat och ketchup
KYCKLING ”NUGGETS” – 125
Pommes frites, majonnäs
PASTA BOLOGNESE – 125
pasta, köttfärssås
DESSERT
VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås
Frukost
Frukost serveras måndag–fredag 07.00–10.00, lördag och söndag 07.00–10.30
Starta dagen på bästa sätt med en njutbar frukost i Sand, med utsikt över hav och strand.
Frukostbuffén bjuder på lokalproducerade delikatesser, hemlagade favoriter och klassiska inslag. Njut av doften av nybakat stenugnsbröd, frasiga croissanter, smakrika ostar från Skottorps mejeri och noggrant utvalda charkuterier från Heberleins. Sillinläggningar, lax och skuren frukt. Därtill väntar hemlagad marmelad, krispig granola, fräscha juicer och ingefärashots.
I det öppna köket tillagar frukostkocken rätter på beställning – får det lov att vara en lyxig Eggs Benedict, en fluffig omelett, nystekta pannkakor eller frasiga veganska våfflor?
Sands frukostbuffé ingår för alla hotellgäster. Som gäst utifrån är du varmt välkommen att boka bord.


Mr G meny
Serveras i vår cocktailbar Mr G. Se öppettider
MR G:S MAT
SANDS RÄKSMÖRGÅS halv 215 / hel 295
Handskalade räkor, rågbröd, ägg, majonnäs, rödlök, citron, dill
OXTARTAR halv 195 / hel 345
Fermenterad svartpepparmajonnäs, Gammelknas, silverlök, pommes frites
CAESARSALLAD 225
Bjärekyckling, bacon, parmesan, caesardressing, brödkrutonger
HÖGREVSBURGARE 225
Briochebröd, Pepper Jack-cheese, dijon, balsamicolök, gurka, rökt majonnäs och romansallad. Serveras med pommes frites.
APPETIZERS
BJÄRECHIPS MED LÖJROMSDIPP 145
Crisps from Bjäre and vendace roe dip
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA 85
Lindegrens air cured ham
OSTRON GILLARDEAU 45
Oyster Gillardeau served with
mignonette sauce, lemon, tabasco
TRYFFELSALAMI 85
Truffle salami
GRUYÈRE 65
OLIVER 55
Olives
DESSERTER
CRÈME BRÛLÉE MED FÄRSKA BÄR 115
SANDS HANDGJORDA CHOKLADPRALINER 55
1 KULA GLASS/SORBET 65
MR G COCKTAILS
Bjäre 175:-
Drinken som skapades för tävlingen World Class och tog vår Daniel hela vägen till världsfinalen i Sydney. Grapefrukt möter lokala smaker – söt, syrlig, välbalanserad och lagom spritig.
Beefeater Gin, grapefrukt, rabarber, fläder
Mr G’s Pornstar 175:-
Söt och syrlig med passionsfrukt och vanilj.
Absolut Vanilj, passion, citron, cava
Gram Slam 175:-
Hotellets egen Grand Slam – en syrlig och fruktig drink med bergamott, grapefrukt och persika.
Peachtree, bergamott, citron, äggvita
Amaro Pineapple 175:-
Perfekt balans mellan bitterhet, sötma och en hint av syrlighet.
Absolut Pineapple, Aperol, apelsin, lime, ananasskum
Pisco Cherry Flower 175:-
Söt och syrlig med fläder och körsbär.
Pisco, St-Germain fläder, lime, körsbärsskum
Irish Espresso Martini 175:-
Om du gillar Espresso Martini rekommenderar vi att du provar vår Irish-variant.
Jameson, socker, espresso, vispgrädde
Utöver denna meny erbjuder vi även klassiska favoriter.
Rooftop meny
Serveras på Rooftop, våning 4
Konferens- och gruppmeny
Konferens- och gruppmeny inkl viner, gäller 8 september–9 november 2025.
Viner
Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

