Ta tåget till Hotel Skansen

Vill du ha en avkopplande och klimatsmart resa till Hotel Skansen? Direkttåg till Båstad avgår en gång i timmen dagligen från Malmö, Köpenhamn och Göteborg. Anslutningsbuss från Båstads nya tågstation ingår i biljettpriset och stannar 200 meter från hotellet.

Bra att veta när du ska åka tåg till Hotel Skansen i Båstad

  • Boka din tågbiljett till Båstad busstation. Då gäller biljetten även på anslutningsbussen in till centrala Båstad, utan extra kostnad.
  • Anslutningsbuss (regionbuss 501) mellan Båstad station och centrala Båstad finns i samband med alla tåg. Bussen går från tågstationen läge A (se karta nedan).
  • Ska du till Hotel Skansen, går du av bussen vid hållplats Båstad Torget (restid 13 min). Därifrån är det 200 meters gångväg rakt nerför backen till hotellet (se karta nedan).
  • Bytestiden mellan tåget och bussen är cirka 4–6 minuter. Det räcker bra för den som har normal rörlighet, men om du är rörelsehindrad eller om ni är en stor grupp som ska samlas, kan det bli kort om tid att ta sig mellan perrongen och busshållplatsen. Då kan det vara säkrast att boka taxi i stället.

Upptäck Bjärehalvön

Vill du ta dig runt kring Bjärehalvön går bussar från Båstad busstation. Du kan även hyra cyklar på hotellet. Vill du åka taxi är det bra att boka i god tid innan, eftersom antalet taxibilar i området är begränsat. Sommaren 2019 finns också en gratisbuss som går mellan centrala Båstad och Norrvikens trädgårdar.

Sök/boka resa

SJ: www.sj.se
Öresundståg: www.oresundstag.se
Skånetrafiken (bussar): www.skanetrafiken.se
Taxi Ängelholm: tel 0431-36 96 66, www.taxiengelholm.se

Boktipset

Tar du tåget får du tid till något av det bästa som finns. Här kommer våra egna tips från årets utgivning!

Ett jävla solsken: en biografi om Ester Blenda Nordström, av Fatima Bremmer. En oupphörligen spännande berättelse om en nyskapande kvinna som gick helt sin egen väg.

Bränn alla mina brev, av Alex Schulman. En släkthistoria ur verkligheten om en oerhörd kärlek med oanade efterdyningar.

Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna, av Anders Hansen. Intressant om träningens påverkan på våra hjärnor.

båstad station karta

Terminalkarta för Båstad station.
Karta: Skånetrafiken

karta buss 501 båstad torget station

Resväg buss 501 Båstad station–Båstad torget.
Karta: Skånetrafiken

karta centrala båstad

Gångväg Båstad torget–Hotel Skansen (200 meter).
Karta: Google Maps

I våra förmånliga hotellpaket ingår middag och entré till spa.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Vill du gå på spa eller äta i våra restauranger under din vistelse? Då ska du boka ett hotellpaket.

Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).