Drönarbild på Hotel Skansen vid havet
Hållbarhet

HÅLLBART HOTELL

Vi arbetar aktivt och systematiskt enligt miljömärkningen Svanens kriterier, för att minska hotellets förbrukning av naturresurser och optimera driften. Exempel på områden som vi ägnar extra mycket omsorg är energiförbrukning, CO2-utsläpp, vattenförbrukning, användning av engångsartiklar, förebyggande av matsvinn, källsortering, andel ekologisk mat och dryck samt användning av miljömärkta produkter och tjänster.

Vi följer Svanens kriterier

Vi arbetar inom många områden för att inte belasta miljön mer än nödvändigt. För att bli Svanenmärkt måste verksamheten uppfylla ett antal kriterier gällande till exempel energiförbrukning, CO2-utsläpp, vattenförbrukning, användning av engångsartiklar, förebyggande av matsvinn, källsortering, andel ekologisk mat och dryck samt användning av miljömärkta produkter och tjänster.

Bli en toffelhjälte

Visste du att vi på Hotel Skansen slänger 5,4 ton tofflor varje år? Allt medan tusentals älskade flip-flops, badtofflor, birkenstocks, jesussandaler och tjusiga slingbacks ligger hemma och väntar.

För att minska belastningen på miljön och uppfylla Svanens kriterier, erbjuder vi från den 1 juni 2023 inte längre engångstofflor på hotellrummet.

Ta med dina egna tofflor när du kommer, så sparar vi på naturens resurser. Tack för din förståelse!

Vad vill du boka? -->