Dukat bord i restaurang med havsutsikt.

Menyer i restaurang Sand

Här hittar du alla aktuella menyer i restaurang Sand. Välj meny i listan!

À la carte

Serveras kvällstid på Sand från 31 januari 2024

WELCOME COCKTAILS

BJÄRE – 155
Världens godaste drink, om du frågar oss. Gin som bas med fräschör från grapefrukt, rabarber och lite blommighet av fläderblommor. En ren njutning.
The world’s tastiest drink, if you ask us. Gin as the base with freshness from grapefruit, rhubarb, and a hint of floral notes from elderflowers. Pure enjoyment.

DRY MARTINI – 165
Kanske den mest ikoniska cocktailen av dem alla. Med rött er från tidigt 1900-tal,från början med lika delar gin och torr, vit vermouth. Nuförtiden med ett stort mått gin och en liten skvätt vermouth, med en oliv, såklart.
Perhaps the most iconic cocktail of them all. With roots dating back to the early 1900s, originally made with equal parts gin and dry, white vermouth. Nowadays, it’s predominantly gin with a splash of vermouth and, of course, garnished with an olive.

NEGRONI – 165
Ett tydligt bevis på att enkelhet är en dygd. Lika delar gin, Campari och söt, röd vermouth.
A clear proof that simplicity is a virtue. Equal parts gin, Campari and sweet, red vermouth.

OLD FASHIONED – 185
Definitionen av vad en cocktail är: sprit, socker, vatten och bitters. Hos oss betyder det Four Roses Small Batch Bourbon, lönnsirap och bitters
The definition of what a cocktail is: spirit, sugar, water, and bitters.For us, it means Four Roses Small Batch Bourbon, maple syrup and bitters.

OSTRON / OYSTERS

MARENNES FINE DE CLAIRE – 40
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Serveras med schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco
Served with shallot vinaigrette, lemon and tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
Crisps from Bjäre and vendace roe dip

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
Fried artichokes

GRUYÈRE – 65
Gruyère

OLIVER – 55
Olives

KLASSIKER / CLASSICS

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 1/2 215 / 1/1 295
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad
Shrimp sandwich, rye bread, mayonnaise, egg, red onion, lemon, lettuce

FÖRRÄTTER / STARTERS

HUMMERBISQUE – 235
terrin av hummer och pilgrimsmussla, inkokt kålrabbi, dill
Lobster bisque, terrine of lobster and scallops, pickled kohlrabi, dill

GRAVAD FORELL – 215
svampemulsion, sojamarinerad och friterad shimeji, sesamfrö, yuzu, forellrom, ponzu, jalapeño
Cured trout, mushroom emulsion, deep fried and soy marinated shimeji, sesame seed, yuzu, trout roe,ponzu, jalapeño

TOAST SKANSEN – 205
lättrökt oxbringa, Kalix löjrom, färskost, frisésallad, picklad steklök, dill
Toast Skansen, smoked brisket of beef, vendace roe from Kalix, cream cheese, frisé salad, pickled onion, dill

POTATISTERRIN – 185
med Skottorpsost, örtstekt shiitake, vispad smetana, picklad svamp, tryffel, silverlök, smörgåskrasse
Potato terrine with Skottorps cheese, shiitake fried with herbs, smetana, pickled mushroom, truffles, onion, cress

RÖDBETSTARTAR – 175
friterad kapris, vinteräpple, jordärtskocka, rotfruktschips, vattenkrasse
Tartar of beetroot, deep fried capers, winter apple, Jerusalem artichoke, crisp of root vegetables, watercress

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

GRILLAD ENTRECÔTE – 425
sotad lök, bakad tomat, vispat brynt smör, rödvinssås, pommes frites
Grilled ribeye, blackened onion, baked tomato, whipped browned butter, red wine sauce, French fries

KRYDDSTEKT HJORT – 295
krämig rotselleri, sotad brysselkål, friterad potatis med Skottorpsost, vinägersky
Roasted venison, purée of celeriac, blackened Brussels sprouts, deep fried potato flavored with Skottorps cheese, red wine sauce flavored with vinegar

GRIS FRÅN EKEBY – 295
Grillad secreto och glaserad fläsksida, picklad kålrabbi, karamelliserad lök, velouté med N’duja
Grilled secreto and glaced pork belly from Ekeby, pickled kohlrabi, caramelized onion, velouté with N’duja

TORSKRYGG – 345
Kål, Västerbottensost, svampfylld potatis, champagnesås, smörgåskrasse
Cod loin, cabbage, Västerbotten cheese, mushroom filled potato, champagne sauce, cress

HALSTRAD GÖS – 295
broccoli, wasabisesam, picklad gurka, confiterad bläckfisk, potatisstomp, brynt smör smaksatt med miso
Fried pike perch, broccoli, wasabi sesame seeds, pickled cucumber, confit of squid, mashed potatoes, browned butter

KROPPKAKA – 285
fylld med svamp och kål, Västerbottensost, inkokta senapsfrön, brynt smör med rostade hasselnötter, tryffel
Potato dumplings with mushrooms and cale, Västerbotten cheese, pickled mustard seeds, browned butter, hazelnuts, truffles

GRILLAT LEVAINBRÖD – 275
timjanstekt portabello, rostad vitlöksmajonnäs, gemsallad, friterad kål, picklad silverlök, smörgåskrasse
Fried levain bread, portobello fried with thyme, mayonnaise with roasted garlic, gem salad, deep fried cale, pickled white onion, cress

OST / CHEESE

SANDS OSTSERVERING – 155
tomatmarmelad med vanilj, filmjölksbröd, fröknäckebröd
Cheese selection, tomato chutney, buttermilk bread, crisp bread

DESSERTER / DESSERTS

PANNACOTTA – 135
med salt kola, päronkompott med citrus, romglass, friterat bovete, honungskrasse
Panna cotta with salted caramel, pear compote with citrus, ice cream flavored with rum, deep fried buckwheat, honey cress

BAKAD CHOKLADPASTEJ – 135
maräng, rårörda björnbär, björnbärssorbet, pâte à choux, körvel
Baked chocolate terrine, meringue, blackberries with sugar, sorbet of blackberries, pâte à choux, chervil

TENNISBOLLEN – 155
vanilj- och limemousse med hallonsylt, brynt smör- och mandelkaka, marsipan
The tennis ball, vanilla and lime mousse, raspberry jam, browned butter and almond cake, marzipan

CRÈME BRÛLÉE – 95
Sands klassiska
Sand’s classic crème brûlée

—————————————————————————————

MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

A TASTE OF BJÄRE. On the menu you will find produce of the highest quality from the fantastic food producers on the Bjäre peninsula. We always choose as locally produced ingredients as possible and crops in season. The fish and shellfish are sustainably caught, certified with MSC and ASC.

Lunchbuffé

Serveras på Sand måndag–fredag 11.30–14.00, 190 kr (lördagar och söndagar serveras Helglunch)

Varje dag dukar vi upp en lunchbuffé bestående av säsongens sallader, bröd, smör, 2 varmrätter (utöver det erbjuder alltid ett vegetariskt alternativ), nybakat bröd, ost, frukt, kaffe och
hembakade småkakor.

V8
Måndag
Smörbakad långa, vitvinssås, potatiskompott med citron- och gräslök, gröna ärtor
Timjanstekt kotlettrad, kantarellsås, svartvinbärsgelé, kokt potatis
Svamprisotto, sauterad shitake, örtsallad

Tisdag

Pankopanerad torsk, remouladsås, citron, kokt potatis
Bjärekyckling, rostade rotfrukter, örtcrème
Örtkokt matvete, friterad halloumi, saltrostade frön

Onsdag
Halstrad lax, dill- och citroncrème, dillkokt potatis, fänkålssallad
Biff Stroganoff, ris, gräddfil, saltgurka
Gnocchi med salvia, brynt smör, parmesan, friterad kål

Torsdag
havets Wallenbergare, skirat smör, potatispuré, dillslungade ärtor
Kalvköttbullar, tomat- och basilikasås, linguinepasta, parmesan
Svamprisotto, sauterad shitake, örtsallad

Fredag
Pocherad sej, Sandefjordsås, räkor, fänkålssallad, smörslungad potatis
Schnitzel cordon bleu, rostad potatis, gröna ärtor, rödvinssås
Örtkokt matvete, friterad halloumi, saltrostade frön

Lunch à la carte

Serveras på Sand från 11.30 vardagar och från 12.00 helger.

Gäller från 1 februari 2024

APPETIZERS

BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55
OSTRON -40

MINDRE

KALIX LÖJROM 295
vispad smetana, gräslök, rödlök, citron, smörstekt bröd

TOAST SKANSEN 205
Lättrökt oxbringa, Kalix löjrom, färskost, frissésallad, picklad steklök, dill

SMASHED AVOCADO SANDWICH 135
Rågbröd, pico de gallo, sallad, koriander, chili

STÖRRE

SANDS SALLADSBOWL 175
Smashed gurka smaksatt med chili, sojabönor, sesammarinerad rödkål, salladsskott, groddar från Munka Ljungby, hummus, quinoa
Val av protein: Varmrökt lax / Bjärekyckling / Marinerad jackfruit

SANDS RÄKSMÖRGÅS HEL 295 HALV 215
Handskalade räkor, rågbröd, ägg, majonnäs, rödlök, citron, dill

GRILLAD ENTRECOTE 425
sotad lök, bakad tomat, vispat brynt smör, rödvinssås, pommes frites

SANDS CLUBSANDWICH 275
Bjärekyckling, tomat, sallad, picklad lök, Dijonmajonnäs, surdegsbröd, pommes frites

VEGETARISK CLUBSANDWICH – FRITERAD NOFVA  275

DESSERT

SAND’S CREME BRÛLEÉ 95
CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN 39
1 KULA GLASS/SORBET 65

Helglunch

Helglunch serveras på Sand lördagar och söndagar kl. 12.00–15.00.

Vi serverar säsongens sallader, soppa, nybakat bröd, smör, ost, frukt, kaffe och hembakade småkakor. Välj mellan fisk, kött eller vegetarisk varmrätt. Vi serverar varmrätten vid bordet. Helglunch serveras alla helger förutom sista helgen i varje månad.

LÖRDAG OCH SÖNDAG V8 SERVERAR VI BRUNCH
Helglunch 235 kr

Helgbrunch

Brunch serveras sista lördagen och söndagen i månaden 12.00–15.00.

Lördagsbrunch
Sugen på en lyxig brunch– och dryckesupplevelse, lyssna på skön loungemusik och umgås? Sand kör igång ett nytt brunchkoncept sista lördagen i månaden. Upplevelsen handlar om mat, stämning och människor. Välkommen.
Första brunchen lördag 24 februari.

Söndagsbrunch
En lyxig klassisk brunch med de bästa smakerna. Vad sägs om lax, äggrätter, sliders, pannkakor och våfflor, kallskuret och säsongens sallader. Avsluta brunchen med kaffe och en oemotståndlig dessertbuffé.
Första brunchen söndag 25 februari.

Boka via knappen nedan, välj Helglunch.

Kvällens meny

Trerätters meny som ingår i hotellpaketen (serveras från 31/1 2024)

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet, se Konferensmenyn.


WELCOME COCKTAILS

BJÄRE – 155
Världens godaste drink, om du frågar oss. Gin som bas med fräschör från grapefrukt, rabarber och lite blommighet av fläderblommor. En ren njutning.
The world’s tastiest drink, if you ask us. Gin as the base with freshness from grapefruit, rhubarb, and a hint of floral notes from elderflowers. Pure enjoyment.

DRY MARTINI – 165
Kanske den mest ikoniska cocktailen av dem alla. Med rött er från tidigt 1900-tal,från början med lika delar gin och torr, vit vermouth. Nuförtiden med ett stort mått gin och en liten skvätt vermouth, med en oliv, såklart.
Perhaps the most iconic cocktail of them all. With roots dating back to the early 1900s, originally made with equal parts gin and dry, white vermouth. Nowadays, it’s predominantly gin with a splash of vermouth and, of course, garnished with an olive.

NEGRONI – 165
Ett tydligt bevis på att enkelhet är en dygd. Lika delar gin, Campari och söt, röd vermouth.
A clear proof that simplicity is a virtue. Equal parts gin, Campari and sweet, red vermouth.

OLD FASHIONED – 185
Definitionen av vad en cocktail är: sprit, socker, vatten och bitters. Hos oss betyder det Four Roses Small Batch Bourbon, lönnsirap och bitters
The definition of what a cocktail is: spirit, sugar, water, and bitters.For us, it means Four Roses Small Batch Bourbon, maple syrup and bitters.

OSTRON / OYSTERS

MARENNES FINE DE CLAIRE – 40
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Serveras med schalottenlöksvinägrett, citron, tabasco
Served with shallot vinaigrette, lemon and tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
Crisps from Bjäre and vendace roe dip

FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
Fried artichokes

GRUYÈRE – 65
Gruyère

OLIVER – 55
Olives

KLASSIKER / CLASSICS

SANDS RÄKSMÖRGÅS – 1/2 215 / 1/1 295
rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad
Shrimp sandwich, rye bread, mayonnaise, egg, red onion, lemon, lettuce

FÖRRÄTTER / STARTERS

HUMMERBISQUE
terrin av hummer och pilgrimsmussla, inkokt kålrabbi, dill
Lobster bisque, terrine of lobster and scallops, pickled kohlrabi, dill

GRAVAD FORELL
svampemulsion, sojamarinerad och friterad shimeji, sesamfrö, yuzu, forellrom, ponzu, jalapeño
Cured trout, mushroom emulsion, deep fried and soy marinated shimeji, sesame seed, yuzu, trout roe,ponzu, jalapeño

TOAST SKANSEN
lättrökt oxbringa, Kalix löjrom, färskost, frisésallad, picklad steklök, dill
Toast Skansen, smoked brisket of beef, vendace roe from Kalix, cream cheese, frisé salad, pickled onion, dill

POTATISTERRIN
med Skottorpsost, örtstekt shiitake, vispad smetana, picklad svamp, tryffel, silverlök, smörgåskrasse
Potato terrine with Skottorps cheese, shiitake fried with herbs, smetana, pickled mushroom, truffles, onion, cress

RÖDBETSTARTAR
friterad kapris, vinteräpple, jordärtskocka, rotfruktschips, vattenkrasse
Tartar of beetroot, deep fried capers, winter apple, Jerusalem artichoke, crisp of root vegetables, watercress

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

GRILLAD ENTRECÔTE (+125 SEK tillägg/addition)
sotad lök, bakad tomat, vispat brynt smör, rödvinssås, pommes frites
Grilled ribeye, blackened onion, baked tomato, whipped browned butter, red wine sauce, French fries

KRYDDSTEKT HJORT
krämig rotselleri, sotad brysselkål, friterad potatis med Skottorpsost, vinägersky
Roasted venison, purée of celeriac, blackened Brussels sprouts, deep fried potato flavored with Skottorps cheese, red wine sauce flavored with vinegar

GRIS FRÅN EKEBY
Grillad secreto och glaserad fläsksida, picklad kålrabbi, karamelliserad lök, velouté med N’duja
Grilled secreto and glaced pork belly from Ekeby, pickled kohlrabi, caramelized onion, velouté with N’duja

TORSKRYGG
Kål, Västerbottensost, svampfylld potatis, champagnesås, smörgåskrasse
Cod loin, cabbage, Västerbotten cheese, mushroom filled potato, champagne sauce, cress

HALSTRAD GÖS
broccoli, wasabisesam, picklad gurka, confiterad bläckfisk, potatisstomp, brynt smör smaksatt med miso
Fried pike perch, broccoli, wasabi sesame seeds, pickled cucumber, confit of squid, mashed potatoes, browned butter

KROPPKAKA
fylld med svamp och kål, Västerbottensost, inkokta senapsfrön, brynt smör med rostade hasselnötter, tryffel
Potato dumplings with mushrooms and cale, Västerbotten cheese, pickled mustard seeds, browned butter, hazelnuts, truffles

GRILLAT LEVAINBRÖD
timjanstekt portabello, rostad vitlöksmajonnäs, gemsallad, friterad kål, picklad silverlök, smörgåskrasse
Fried levain bread, portobello fried with thyme, mayonnaise with roasted garlic, gem salad, deep fried cale, pickled white onion, cress

DESSERTER / DESSERTS

PANNACOTTA
med salt kola, päronkompott med citrus, romglass, friterat bovete, honungskrasse
Panna cotta with salted caramel, pear compote with citrus, ice cream flavored with rum, deep fried buckwheat, honey cress

BAKAD CHOKLADPASTEJ
maräng, rårörda björnbär, björnbärssorbet, pâte à choux, körvel
Baked chocolate terrine, meringue, blackberries with sugar, sorbet of blackberries, pâte à choux, chervil

TENNISBOLLEN
vanilj- och limemousse med hallonsylt, brynt smör- och mandelkaka, marsipan
The tennis ball, vanilla and lime mousse, raspberry jam, browned butter and almond cake, marzipan

CRÈME BRÛLÉE
Sands klassiska
Sand’s classic crème brûlée

4-RÄTTERS MENY / 4 COURSE MENU

SANDS OSTSERVERING – 155
Lägg till Sands ostar före desserten som en extra rätt
Add Sand’s cheese selection before your dessert

—————————————————————————————

MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

A TASTE OF BJÄRE. On the menu you will find produce of the highest quality from the fantastic food producers on the Bjäre peninsula. We always choose as locally produced ingredients as possible and crops in season. The fish and shellfish are sustainably caught, certified with MSC and ASC.

 

Mr G loungemeny

Serveras i Mr G och på Sand, vardagar från 11.30 och helger från 12.00.

APPETIZERS

BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55
OSTRON -40

MINDRE

KALIX LÖJROM 295
vispad smetana, gräslök, rödlök, citron, smörstekt bröd

TOAST SKANSEN 205
Lättrökt oxbringa, Kalix löjrom, färskost, frissésallad, picklad steklök, dill

SMASHED AVOCADO SANDWICH 135
Rågbröd, pico de gallo, sallad, koriander, chili

STÖRRE

SANDS SALLADSBOWL 175
Smashed gurka smaksatt med chili, sojabönor, sesammarinerad rödkål,
salladsskott, groddar från Munka Ljungby, hummus, quinoa
Val av protein: Varmrökt lax / Bjärekyckling / Marinerad jackfruit

SANDS RÄKSMÖRGÅS HEL 295 HALV 215
Handskalade räkor, rågbröd, ägg, majonnäs, rödlök, citron, dill

GRILLAD ENTRECOTE 425
sotad lök, bakad tomat, vispat brynt smör, rödvinssås, pommes frites

SAND’S CLUBSANDWICH 275
Bjärekyckling, tomat, sallad, picklad lök, Dijonmajonnäs, surdegsbröd, pommes frites

VEGETARISK CLUBSANDWICH – FRITERAD NOFVA  275

DESSERT

SAND’S CREME BRÛLEÉ 95
CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN 39
1 KULA GLASS/SORBET 65

Frukost

Serveras i Sand måndag–fredag 07.00–10.00, lördag och söndag 07.00-10.30

Starta dagen med en lyxig hotellfrukost med utsikt över hav och strand. På frukostbuffén hittar du många lokalproducerade, hemlagade och klassiska alternativ. Det doftar nybakade stenungsbröd från Sjöholms, du hittar njutningsbara ostar från Skottorps mejeri, leverpastejer och pålägg från Heberleins. För att inte glömma hemlagade marmelader, granola och en himmelsk äggröra.

Alla dagar bjuder vår frukostkock bland annat på omelett, egg Benedict och veganska våfflor i showkitchen.

Pris 245 kr/vuxen, 95 kr/barn upp till 12 år

PS! Vill du njuta av mer än bara frukost tipsar vi om våra dagspapaket. Boka in Kalldopp med frukost, eller en hel förmiddag på spa med varma bad, bastu och god mat.

 

 

Mr G cocktailmeny

SYRLIGT

Aviation 165:-
Uppfunnen i början på 1900-telet, med sin lila-blåa färg påminner om himlen. Gin, Viollikör, Maraschinokörsbärslikör och lite citron. Prova gärna Gaz Regans variant ”Moonlight” med Cointreau i stället för Marashino.

Clover Club 165:-
En fluffig hallondrink från 1880-talet. Gin i kombination med ett vitt starkvin, hallon och citronjuice.

Margarita 165:-
Tequila spelar huvudrollen i denna söt-syrlig cocktail med sin ikoniska salta kant. Tequilan får lite citrustoner från både apelsinlikör och limejuice. Lite agavesirap för balansen och som pricken över i:et, lite salt. 

*Tom Collins 165:-
En drink som faktiskt började som ett skämt i slutet på 1800-talet. Drinken i sig är lång, fräsch och svalkande. Gin som återigen balanseras med citronjuice och socker och späds sedan ut med Sodavatten. 

Whiskey Sour 185:-
Four Roses Single Barrel som balanseras med citronjuice och socker. Skakat och serverat i ett glas på fot utan is. Självklart med ett litet skum på toppen och några stänk bitters.

SPRITIGT

Dry Martini 165:-
Kanske den mest ikoniska cocktailen av dem alla. Med rötter från tidigt 1900-tal, från början med lika delar Gin och torr, vit Vermouth. Nuförtiden med ett stort mått gin och en liten skvätt Vermouth, med en oliv, såklart.

Manhattan
175:-
Uppfunnen på och döpt efter en av världens mest kända öar. 2 delar råg whiskey och 1 del söt, röd vermouth. Prova gärna Jerry Thomas variant med en liten skvätt apelsinlikör.

Negroni 165:-
Ett tydligt bevis på att enkelhet är en dygd. Lika delar Gin, Campari och söt, röd Vermouth.

Old Fashioned 185:-
Definitionen av vad en cocktail är: sprit, socker, vatten och bitters. Hos oss betyder det Four Roses Small Batch Bourbon, ”ekad” lönnsirap och bitters.

Rooftop meny

Serveras på Rooftop, våning 4

MATIGT

ROOFTOP BENTOSALLAD 175
Smashed gurka smaksatt med chili, sojabönor, sesammarinerad rödkål, salladsskott, groddar från Munka-Ljungby, hummus, quinoa
Val av protein: Varmrökt lax / Bjärekyckling / Marinerad jackfruit

SANDS RÄKSMÖRGÅS 245
Handskalade räkor, rågbröd, ägg, majonnäs, rödlök, citron, dill

SMASHED AVOCADO SANDWICH 135
Rågbröd, pico de gallo, sallad, koriander, chili

SPICY TUNA SANDWICH 135
Rågbröd, pico de gallo, sallad, koriander, chili

TAPASPLANKA 160 / 245
Serranoskinka, Heberleins tapaskorv, oliver, salami, Gruyère, fröknäcke

GRÖNSAKSCRUDITÉ med örtdressing 95

FRUKTFAT dagens färska urval 125

SALTA SNACKS

Bjärechips med parmesandipp 115
Bjärechips 35
Nötmix 45
Oliver 45
Marconamandlar 55
Gruyère 55

SÖTA SNACKS

Morotskaka 45
Chokladboll 35
Brownie med vispad grädde 55
Macaron, 2 st 55
Rawfoodboll 35
Marängpaj med passionsfrukt 55

PROTEINSHAKE

Proteinshake med vatten eller mjölk, is 45
Protein islatte 75
Protein smoothie 85

SMOOTHIES (ALKOHOLFRIA)

RÖD SMOOTHIE 70
Jordgubbar, blåbär, mango, açai, äppeljuice

GUL SMOOTHIE 70
Mango, ananas, passionsfrukt, äppeljuice

GRÖN SMOOTHIE 70
Banan, grönkål, avocado, citron, äppeljuice

MOCKTAILS (ALKOHOLFRIA)

VIRGIN MOJITO 80

RASPBERRY RED 80
Hallonpuré, citronjuice, apelsinjuice

ELDERFLOWER VIRGIN 80
Mynta, citron, flädercider

VIRGIN PIÑA COLADA 80
Kokos, ananasjuice

BJÄRE 80
Grapefrukt, lingon, fläder, rabarber, tonic

KALLA DRYCKER

Alkoholfri öl/cider 33 cl 52
Alkoholfritt mousserande 80
Alkoholfritt vitt vin 84
Pepsi, Pepsi Max, 7up Zero, Zingo 39
Ramlösa 39
Englamust 45

VARMA DRYCKER

Americano 40
Espresso enkel / dubbel 35 / 40
Cappuccino 40
Kaffe latte 45
Te 35
Varm choklad 45
Islatte 55

COCKTAILS & DRINKAR

APEROL SPRITZ 165
Aperol, mousserande vin, sodavatten

LIMONCELLO SPRITZ 165
Limoncello, mousserande vin, sodavatten

SWEDISH SUMMER SPRITZ 165
Jordgubbs- och rabarberaperitif, mousserande vin, sodavatten

HUGO SPRITZ 165
Fläderlikör, mousserande, mynta, sodavatten

BJÄRE SPRITZ 165
Gin, grapefrukt, rabarber, fläder, lingon, sodavatten

MOJITO 165
Classic / Hallon / Passionsfrukt
Havana Club rom, limejuice, mynta, sodavatten

ROOFTOP PIÑA COLADA 165
Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

BAILEYS COLADA 165
Baileys Cream, Havana Club rom, Malibu, kokos, ananasjuice

FROZEN FRUIT COCKTAIL 165
Havana Club rom, Röd/Gul Smoothie

MR BITTER 165
Gin, Gritz, lime, tonic

MISS SUNSHINE 165
Gin Hallon & Persika, persikosyrup, apelsinjuice, sodavatten

GIN & TONIC
Beefeater 4 cl 155 / 6 cl 195
Monkey 47 4 cl 175 / 6 cl 225

IRISH COFFEE 165

VIN, ÖL & CIDER

Champagne 180
Cava 125
Vitt vin 105
Rött vin 105
Rosévin 105
Eriksberg Karaktär 5,4% 89
Carlsberg Export 5,0% 85
Somersby Cider 4,5% 33 cl 79
1664 Blanc, 5,0% 33 cl 85

Påskbuffé

Påskbuffé på Sand långfredag–påskdagen 12.00–15.00

Välkommen att njuta av en lyxig påskbuffé med storslagen havsutsikt. På buffén hittar du hemlagade delikatesser, sill, lax, ägg, kallskuret från lokala producenter, smakfulla sallader, soppa, lokala rotfrukter och ostar. Naturligtvis ingår en fantastisk dessertbuffé speciellt komponerad till påsk av husets konditor. Påskgodis finns det gott om för alla som är sugna.

 

Pris 395kr/vuxna, 165 kr/barn under 12 årBoka bord

Viner

Rätt vin kompletterar och höjer smakupplevelsen. På Sand kan vi mycket om viner, fråga oss gärna.

Vintern 2023/2024 har vår välfyllda vinkyl fått välkommet sällskap av en ny vinvägg. Våra sommelierer har köpt in en stor mängd olika exklusiva viner och ännu mer kommer att komma.

KONFERENS- OCH GRUPPMENY

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG, SÖNDAG / MONDAY, WEDNESDAY, FRIDAY, SUNDAY

FÖRRÄTT / STARTER

GRAVAD FORELL
Svampemulsion, sojamarinerad och friterad shimeji, sesamfrö, yuzu, forellrom, ponzu, jalapeño
Cured trout, mushroom emulsion, deep fried and soy marinated shimeji, sesame seed, yuzu, trout roe, ponzu, jalapeño

VARMRÄTT / MAIN

GRILLAD SECRETO
Glacerad fläsksida från Ekeby, picklad kålrabbi, karamelliserad lök, velouté smaksatt med N’duja
Grilled secreto, glaced pork belly from Ekeby, pickled kohlrabi, caramelized onion, velouté with N’Duja

TILLÄGG DESSERT / DESSERT OPTION +115 kr/person

PANNACOTTA MED SALT KOLA
Päronkompott med citrus, romglass, friterat bovete, honungskrasse
Pannacotta with salted caramel, pear compote with citrus, ice cream flavored with rum, deep fried buckwheat, honey cress

VINPAKET / WINE PACKAGE

Good Wine Recommendation                                     420 kr/flaska
Great Wine Recommendation                                     500 kr/flaska
Amazing Wine Rekommendation                                från 630 kr/flaska (sommelieren föreslår)

Alla priser är exklusive moms. All prices are excluding VAT.

EJ FISK FÖRRÄTT / NO FISH STARTER

POTATISTERRIN MED SKOTTORPSOST
Örtstekt shiitake, vispad smetana, picklad svamp, tryffel, silverlök, smörgåskrasse
Potato terrine with Skottorps cheese, shiitake fried with herbs, smetana, pickled mushroom, truffles, onion, cress

EJ KÖTT VARMRÄTT / NO MEAT MAIN

TORSKRYGG
Västerbottensost, inkokta senapsfrön, svamfylld potatis, champagnesås, smörgåskrasse
Cod loin, Västerbotten cheese, pickled mustard seeds, potato filled with mushrooms, champagne sauce, cress

VEGETARISK VARMRÄTT / VEGETARIAN MAIN

KROPPKAKA FYLLD MED SVAMP OCH KÅL
Västerbottensost, inkokta senapsfrön, brynt smör med hasselnötter, färsk tryffel
Potatoes filled with mushrooms and cale, Västerbotten cheese, pickled mustard seeds, browned butter with hazelnuts, truffles

___________________________________________________________________________________________________

KONFERENS- OCH GRUPPMENY

TISDAG, TORSDAG, LÖRDAG / TUESDAY, THURSDAY, SATURDAY

FÖRÄTT / STARTER

TOAST SKANSEN
Lättrökt oxbringa, löjrom från Kalix, färskost, frisésallad, picklad steklök, dill
Smoked brisket of beef, bleak roe from Kalix, crème cheese, frisé salad, pickled onion, dill

VARMRÄTT / MAIN

HALSTRAD GÖS
Broccoli, wasabisesam, picklad gurka, confiterad bläckfisk, potatisstomp, brynt smör smaksatt med miso
Fried pike perch, broccoli, sesame seeds with wasabi, pickled cucumber, confit of squid, mashed potatoes, browned butter with miso

TILLÄGG DESSERT / DESSERT OPTION +115 kr/person

BAKAD CHOKLADPASTEJ
Maräng, rårörda björnbär, björnbärssorbet, pâte á choux, körvel
Baked chocolate terrine, meringue, blackberries with sugar, sorbet of blackberries, pâte á choux, chervil

VINPAKET / WINE PACKAGE

Good Wine Recommendation                                     420 kr/flaska
Great Wine Recommendation                                     500 kr/flaska
Amazing Wine Rekommendation                                från 630 kr/flaska (sommelieren föreslår)

Alla priser är exklusive moms. All prices are excluding VAT.

EJ KÖTT VARMRÄTT / NO MEAT MAIN

RÖDBETSTARTAR
Friterad kapris, vinteräpple, jordärtskocka, rotfruktschips, vattenkrasse
Tartar of beetroot, depp fried capers, winter apple, Jerusalem artichoke, crisp of root vegetables, watercress

EJ FISK FÖRRÄTT / NO FISH STARTER

KRYDDSTEKT HJORT
Krämig rotselleri, sotad brysselkål, friterad potatis med Skottorps ost, vinägersky
Roasted venison, puré of celeriac, blackened Brussel sprouts, deep fried potato flavored with Skottorps cheese, red wine sauce flavored with vinegar

VEGETARISK VARMRÄTT / VEGETARIAN MAIN

GRILLAT LEVAINBRÖD
Timjanstekt portabello, rostad vitlöksmajonnäs, gemsallad, friterad kål, picklad silverlök, smörgåskrasse
Fried levain bread, portobello fried with thyme, mayonnaise with roasted garlic, gem salad, deep fried cale, pickled white onion, cress

___________________________________________________________________________________________________

EXKLUSIV KONFERENS- OCH GRUPPMENY

TILLVALSMENY MÅNDAG–SÖNDAG / OPTIONS MENU MONDAY–SUNDAY

FÖRRÄTT / STARTER +115 KR/PERSON

HUMMERBISQUE
Terrine av hummer och pilgrimsmussla, inkokt kålrabbi, dill
Lobster bisque, terrine of lobster and scallop, pickled kohlrabi, dill

VARMRÄTT / MAIN +125 kr/person

GRILLAD ENTRECÔTE
Sotad lök, bakad tomat, vispat brynt smör, rödvinssås, pommes frites
Grilled ribeye, blackened onion, baked tomato, whipped browned butter, red wine sauce, French fries

DESSERT / DESSERT OPTION +115 kr/person

SANDS OSTAR
Utvalda ostar, tomatmarmelad med vanilj, filmjölksbröd, fröknäckebröd
Selected cheeses, tomato chutney with vanilla, buttermilk bread, crisp bread

VINPAKET / WINE PACKAGE

Good Wine Recommendation                                     420 kr/flaska
Great Wine Recommendation                                     500 kr/flaska
Amazing Wine Recommendation                                från 630 kr/flaska (sommelieren föreslår)

Alla priser är exklusive moms. All prices are excluding VAT.  

Vad vill du boka? -->