året runt i båstad

Se och göra

Båstad är inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia. Och även om vi älskar den pulserande sommaren, så är Båstad faktiskt ännu härligare när det mest hektiska tempot har lagt sig. Vi har själva lite svårt att förklara vad det är, men vi vet hur det känns. Man mår helt enkelt bra av att vara här.

Cykling

Träna cykling på Bjärehalvön

Boosta din cykelträning med ett träningsläger i Skandinaviens bästa cykeldestination. Bjärehalvöns vindlande och lågtrafikerade vägar är perfekta för cykelturer, oavsett om du är elit eller glad vardagscyklist. Här cyklar du genom rapsfält och bokskogar, med fantastisk utsikt över havet. Vårt milda klimat gör cykelsäsongen lång.

På vår cykelsajt hittar du förslag på rutter för både landsväg och MTB.

Lite inspiration för mountainbike-entusiasten kommer här:

Film

Upplev film i Båstad

Båstad kan stoltsera med inte bara en fin biograf utan även en egen filmfestival av hög kvalitet.

Lilla Filmfestivalen i Båstad går av staplen i början av augusti varje år. Festivalen startades av Bo Widerberg 1996 och har sedan dess årligen visat kvalitetsfilmer från hela världen.

Bio Scala ligger mitt i byn, strax ovanför Hotel Skansen, och visar filmer året runt.

Vill du uppleva några av filmhistoriens mest kända platser på riktigt, kan du bege dig till Hallands Väderö, där vårskriket med Ronja Rövardotter spelades in i en skog full av vitsippor. Eller till Hovs Hallar, där Ingmar Bergman spelade in schackscenen till Det sjunde inseglet. Eller varför inte följ Johannes Brosts fotspår i Båstad från Avalon, eller ta ett bad vid badbryggan i Torekov som Mickan i Solsidan.

Golf

Spela golf på Bjärehalvön

Nordvästra Skåne är ett paradis för golfare. Bara i Florida ligger banorna tätare än här! På Bjärehalvön har vi fem 18-hålsbanor och en 9-hålsbana – alla med sin egen specifika karaktär.

Hotel Skansen samarbetar med Båstad GK och Bjäre GK, där vi gärna hjälper dig att boka tid för spel.

Båstad GK:s två banor ligger i vackert kuperad terräng. Den Gamla Banan är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana och en riktig klassiker. På den Nya Banan spelas många internationella tävlingar. Bjäre GK:s 18-hålsbana är en pärla av rang, som ligger på böljande kullar högt uppe på åsen, med fantastiska vyer över havet.

Vill du ha några bra tips att ta med dig ut på banan? Titta på vårt systerhotell Torekov Hotells golfskola:

Kultur

Inspireras på Bjäre

Bjärehalvön har varit befolkad ända sedan forntiden och än idag kan du se rester från bronsåldersmänniskorna i landskapet, i form av gravhögar, skålgropar och hällristningar. Historia av nyare tid är den om badortens framväxt och Ludvig Nobels betydelse för Båstad. Är du historiskt intresserad, är det en spännande och naturskön upplevelse att upptäcka Båstad och Bjärehalvön.

Om du föredrar samtida konst och hantverk, så har du också kommit rätt. Här ligger gallerierna och ateljéerna tätt. Under Konstrundan som arrangeras varje år har du möjlighet att besöka konstnärer och hantverkare i sina hem och titta in i deras verkstäder. På Aghardsgatan i centrala Båstad ligger legendariska textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms ateljé, där unika mattor fortfarande vävs för hand.

Mitt på Bjäre, i byn Svenstad, ligger Birgit Nilssons släktgård vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Här har La Nilsson växt upp och arbetat på familjens lantbruk medan hon drömde om en framtid i sångens värld. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade.

Den musikintresserade ska heller inte missa Båstad Kammarmusikfestival, som arrangeras varje sommar.

Tennis

Spela tennis i Båstad

Skansens Tennis Club erbjuder en av Europas attraktivaste tennisanläggningar. Banorna ligger i direkt anslutning till Hotel Skansen, hamnen, stranden och havet.

Skansen Tennis Club
Genom klubben kan du boka banor och träningstimmar på vår välskötta och attraktiva tennisanläggning. Skansen Tennis Club drivs av Hotel Skansen och Rikard Bergh. Rikard Bergh är ett välkänt namn i tenniskretsar både i Sverige och internationellt med titlar i Swedish Open, Davis Cup och seminfinalspel i Wimbledon.

Rikard Bergh
Rikard har varit tränare för flertalet ATP spelare och har 15 års erfarenhet från olika klubbar runt om i världen. Rikard har själv vunnit Swedish Open 2 gånger, han har varit Davis Cup spelare och semifinalist i Wimbledon. Varför inte köpa enstaka träningstimmar eller ett längre träningsupplägg tillsammans med Rikard som har en lång erfarenhet av att träna spelare på olika nivåer och arrangemang av olika tävlingar.

Banor, tennisundervisning och arrangemang
Skansen Tennis Club erbjuder träningstimmar med Rikard Bergh och uthyrning av fantastiska banor med utsikt över strand och hav. Vi arrangerar corporate tournaments och tennisläger för gäster och klubbar på förfrågan. Vi har stor erfarenhet av både större och mindre arrangemang.

Du har sex tennisbanor att välja mellan och det är minst sagt en speciell känsla att hyra Centercourten och spela en match där stjärnor som Björn Borg, Mats Wilander, Robin Söderling och Rafael Nadal har vunnit.

Priser
Banhyra från 200 kr/tim.
Tennisundervisning 850 kr/tim inklusive bana och bollar.

Boka
Boka tennisbana via Hotel Skansens reception på info@hotelskansen.se, +46 (0)431-55 81 00.
Träningstimmar och arrangemang bokas via Rikard Bergh på rikardb10s@hotmail.com, + 46 (0)733-950243.

Säsong
Tennissäsongen sträcker sig från maj–september för våra utebanor. Det finns även möjlighet till spel på fina innebanor på Båstad Sportcenter under vintermånaderna.

 

Vandring

Vandra omgiven av hav

Vi hälsar dig välkommen till en sällsynt vacker plats, med ett rikt utbud av vandringsleder, aktiviteter, upplevelser och njutning. Runt om på Bjärehalvön finns över 130 kilometer markerad vandringsled. Kombinationen av Hallandsåsens kuperade landskap och hav åt tre väderstreck skänker dig milsvida vyer, trolska bokskogar och glittrande hav.

På hotellet kan du ta Båstads egen vandringskarta, med förslag på 18 olika natursköna vandringsturer.

Lite inspiration till din vandring kan du hitta här:

Norrviken

Besök Norrvikens Trädgårdar

Norrviken är en fantastiskt vacker plats som vi vill rekommendera alla att besöka, ung som gammal.

Norrviken är berömt för sina trädgårdar i olika stilar, skapade av Rudolf Abelin redan i början av 1900-talet. En visionär som inspirerades av olika länder och tidsepoker, för att sedan ge var trädgård sin egen speciella karaktär. Trädgårdarna bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Mitt i parken ligger nyrestaurerade Villa Abelin. En otroligt vacker byggnad där du äter gott i Orangeriet restaurang och Salamander café & bar. Sommarens utställningar finns också att besöka här.

Boka Skånes vackraste julbord på Norrviken!

Till havs

Segling och vattensport

Båstad har de senaste åren stått värd för en lång rad internationella seglingstävlingar. Laholmsbukten erbjuder idealiska förhållanden och den återkommande Seglarveckan lockar med många kringevenemang, både till lands och havs.

Speedcats, seglarskola, eller SUP (stand up paddle) finns i Båstad hamn. Är man flera kan man hyra snabba R.I.B-båtar och uppleva kusten i högt tempo. Våg- och vindsurfing är andra aktiviteter med flera utövare. Att hyra en liten fiskbåt med inombordsmotor går att göra i hamnen i Kattvik. Sedan är det bara att ge sig ut på fisketur. Kustfiske när öringen går till är populär under tidig vår och i Stensån kan man fiska både med fluga och haspelspö.

Båtturer med sälsafari som utgår från Torekov eller Båstad lockar med naturupplevelser utöver det vanliga.

Här kommer ett utflyktstips till havs från vårt systerhotell i Torekov:

Her kan du booke dit ophold. Kontakt os gerne per e-mail eller telefon, hvis nogen i selskabet behøver særlig mad eller handicapvenlige faciliteter. Vi er altid klar til at løfte opgaven!

Vi anbefaler altid, at du bestiller bord i forvejen. Kontakt os gerne, hvis nogen i selskabet har allergier eller behov for særlig mad, så vi kan forberede noget lækkert til jer alle sammen.

Her kan du gøre din anmodning om spa-behandlinger. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os via e-mail eller telefon.

Spabadet tilbyder både behagelige og afslappende bad og velværebehandlinger.
Hvis du vil bestille en hel pakke med indkvartering og aftensmad finder du dette.

Her kan du booke dit ophold. Kontakt os gerne, hvis nogen i selskabet har allergier eller behov for særlige menuer, så jeres måltider bliver den perfekte oplevelse.

Ikke to møder er ens. Kontakt os, og så sørger vi for, at jeres møde bliver præcis, som I vil have det.