Serveras kvällstid på Sand
WELCOME COCKTAILSBJÄRE – 165
Världens godaste drink, om du frågar oss. Gin som bas med fräschör från grapefrukt, rabarber och lite blommighet av fläderblommor. En ren njutning.DRY MARTINI – 165
Kanske den mest ikoniska cocktailen av dem alla. Med rötter från tidigt 1900-tal, från början med lika delar gin och torr, vit vermouth. Nuförtiden med ett stort mått gin och en liten skvätt vermouth, med en oliv, såklart.NEGRONI – 165
Ett tydligt bevis på att enkelhet är en dygd. Lika delar gin, Campari och söt, röd vermouth.OLD FASHIONED – 185
Definitionen av vad en cocktail är: sprit, socker, vatten och bitters. Hos oss betyder det Four Roses Small Batch Bourbon, lönnsirap och bitters.OSTRON
GILLARDEAU OSTRON – 45
6 GILLARDEAU OSTRON – 205
12 GILLARDEAU OSTRON – 385Mignonette-sås, citron, tabasco
APPETIZERS
BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55
KLASSIKER
SANDS RÄKSMÖRGÅS – 1/2 215 / 1/1 295
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, salladLÖJROM FRÅN KALIX – 315
Kalix Löjrom 40 g, råraka, vispad crème fraiche, rödlök, gräslök, dillFÖRRÄTTER
SNÖKRABBA – 215
Syltad kålrabbi, frasig briocheBLOMKÅL OCH ROSTAD VITLÖKSPURÉ – 165
Svartkål – kan fås veganskTARTAR PÅ HJORTINNANLÅR – 175
Brynt smör, picklad pumpa, lökpuréSOTAD OXCARPACCIO – 165
Gräslöksemulsion, picklad kålrotRÖDBETSSOPPA – 165
Bakad rotselleri, hasselnötter – kan fås veganskVARMRÄTTER
BJÄREKYCKLING – 345
Jordärtskockspuré, sky av grillad kyckling, vintertryffelHÄLLEFLUNDRA – 395
Brysselkålsragu, havskräftsskyKALVYTTERFILE – 325
Morotspuré, picklad pumpaSVAMPTERRIN – 285
Bakat äpple, misosås – kan fås veganskRÖDBETSSOPPA – 275
Bakad rotselleri, krossade hasselnötter – kan fås veganskOXFILÉ – 425
Syrad kål, rökig bordelaisesås
OST
UTVALDA OSTAR – 155
Tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebrödDESSERTER
RÖDVINSGLASERAT PÄRON – 135
Färskostkräm, marängHAVREPANNACOTTA – 135
Citronsorbet, bakad vit chokladCRÈME BRÛLÉE – 115
Med färska bär—————————————————————————————
MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.
À la carte
Frokost
Frokostbuffet serveres på Sand mandag–fredag 11.30–14.00, pris 190 SEK.
Se ugens frokostmenu (på svensk)
Helgefrokost serveres på Sand lørdage og søndage 12.00–15.00, pris 245 SEK.
Helgebrunch
Brunch serveres sidste lørdag og søndag i måneden fra kl. 12.00 til kl. 15.00.
Lørdagsbrunch
Har du lyst til en luksuriøs brunch- og drikkeoplevelse, hvor du kan lytte til dejlig loungemusik og hygge dig? Sand starter et nyt brunchkoncept sidste lørdag i måneden. Oplevelsen handler om mad, stemning og samvær. Velkommen.
Første brunch lørdag den 24. februar.
Søndagsbrunch
En luksuriøs klassisk brunch med de bedste smagsoplevelser. Hvad med laks, æggeretter, sliders, pandekager og vafler, lokale kødpålæg og sæsonens salater. Afslut brunchen med kaffe og en uimodståelig dessertbuffet.
Første brunch søndag den 25. februar.
Book via knappen nedan, vælg Helgebrunch
Aftenens menu
Trerätters meny som ingår i hotellpaketen
När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet, se Konferensmenyn.
WELCOME COCKTAILS
BJÄRE – 165
Världens godaste drink, om du frågar oss. Gin som bas med fräschör från grapefrukt, rabarber och lite blommighet av fläderblommor. En ren njutning.
DRY MARTINI – 165
Kanske den mest ikoniska cocktailen av dem alla. Med rötter från tidigt 1900-tal, från början med lika delar gin och torr, vit vermouth. Nuförtiden med ett stort mått gin och en liten skvätt vermouth, med en oliv, såklart.
NEGRONI – 165
Ett tydligt bevis på att enkelhet är en dygd. Lika delar gin, Campari och söt, röd vermouth.
OLD FASHIONED – 185
Definitionen av vad en cocktail är: sprit, socker, vatten och bitters. Hos oss betyder det Four Roses Small Batch Bourbon, lönnsirap och bitters.
APPETIZERS
BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55
APPETIZERS
BJÄRECHIPS OCH LÖJROMSDIPP – 145
FRITERAD KRONÄRTSKOCKOR – 85
LINDEGRENS LUFTTORKADE SKINKA – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55
FÖRRÄTTER
SNÖKRABBA
Syltad kålrabbi, frasig brioche
TARTAR PÅ HJORTINNANLÅR
Picklad pumpa, brynt smör
BLOMKÅL
Rostad vitlökspuré, svartkål
SOTAD OXCARPACCIO
Gräslöksemulsion, picklad kålrot
LÖJROM FRÅN KALIX +145 kr/person (TILLVAL )
Potatisblini, crème fraiche
VARMRÄTTER
HÄLLEFLUNDRA
Brysselkålsragu, havskräftssky
BJÄREKYCKLING
Jordärtskockspuré, rostad kycklingsky, färskriven tryffel
KALVYTTERFILÉ
Morotspuré, potatisterrin
SVAMPTERRIN
Bakat äpple, misosås – kan fås vegansk
OXFILÉ + 125 kr/person (TILLVAL)
Syrad kål, rökt oxmärg
DESSERTER
RÖDVINSGLASERAT PÄRON
Färskostkräm, maräng
HAVREPANNACOTTA
Citronsorbet, bakad vit choklad
CRÈME BRÛLÉE
Med färska bär
4-RÄTTERS MENY
Lägg till Sands ostar före desserten som en extra rätt, tillägg +155 kr
VINPAKET
Rekommenderade viner utvalda av vår sommelier
GOOD 415 kr/person
GREAT 550 kr/person
—————————————————————————————
MED SMAK AV BJÄRE – På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.
Kullamannen aftenmenu
Serveres på Sand 1–2 november 2024
TOAST SKAGEN
citron, dild, radise og smørstegt brioche
BJÆREKYLLING
jordskokkepuré, sky af grillet kylling, vintertrøffel
CRÈME BRÛLÉE
med friske bær
Vin
Den rigtige vin supplerer og løfter smagsoplevelsen til et nyt niveau. På Sand ved vi meget om vin, spørg os gerne.
Midt i restauranten står vores velassorterede vinkølebskab. Her kan du vælge mellem godt hundrede kvalitetsvine fra mere end ti lande. Vores sommelier vælger viner med omhu og løfter smagsoplevelsen til nye højder.