Menuer i restaurant Sand

À la carte

Gjelder 19. januar–14. marts 2023

COCKTAILS

Mr G rekommenderar:

BJÄRE
Gin, Grapefrukt, Fläder, Rabarber

DRY MARTINI
Gin, Vermouth

OLD FASHIONED
Bourbon, Socker, Bitters

NEGRONI
Gin, Vermouth, Aperitivo

155 / 5 cl

OSTRON

MARENNES FINE DE CLAIRE – 40
6 MARENNES FINE DE CLAIRE – 195
12 MARENNES FINE DE CLAIRE – 375
Schalottenlöksvinägrett citron, tabasco

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

JORDÄRTSKOCKA – 175
Jordärtskocksskum, svampconsumé, bakade Jordärtskockor, picklad svamp från Torekov, körvel

BETOR – 165
Bakade betor, rödbetskräm, getost, honungscrumble, saltrostade valnötter, körvel

RÖDING – 195
Varmrökt röding, gravad citronemulsion, forellrom, fermenterad fänkål, purjolök, gräslök

LÖJROM – 335
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, Sands brioche

SVENSK BIFF – 205
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost

VARMRÄTTER

TORSKRYGG – 335
Torskrygg, moule marinière, blåmusslor, rotfruktsjulienne, purjolök, Amandinepotatis, dill

REGNBÅGSFORELL – 315
Regnbågsforell, ägg 63, spenat, potatisstomp med krabba och citron, brynt smörskum, rostade solrosfrö, rosenkål

BJÄREKYCKLING – 275
Pot-au-feu på Bjärekycklingbröst och mousselin, grönsaker från Bjäre, potatisstomp, friterad kål, kycklingvelouté

OXFILÉ – 365
Grillad oxfilé, skogschampinjon, grönkål, inkokt pärllök, potatisrösti, pepparsås, körvel

GNOCCHI – 265
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, inlagd silverlök, grönkål, friterad jordärtskocka, krasse

PORTABELLO – 265
Bräserad portabello, svampduxelle, vinterkål, tryffelemulsion, svampflarn, rökt rotselleri, grillat levainbröd

KLASSIKER

SANDS RÄKSMÖRGÅS 295 / hel – 215 / halv
Rågbröd, handskalade räkor, majonnäs, ägg, rödlök, citron, sallad

DESSERTER

VIT CHOKLAD – 125
Vit chokladcrème, havtornsorbet, rostad vit choklad, mandelkaka, körvel

”TARTE TATIN” – 125
Äpple från Bjärehalvön, karamellskum, havrekaka, gräddig vaniljglass, atsinakrasse

CRÈME BRÛLÉE – 95
Sands crème brûlée

EN KULA AV KVÄLLENS GLASS/SORBET – 65

CHOKLADPRALIN FRÅN CHOCOLATERIAN – 39 / st

—————————————————————————————

SMAKA PÅ BJÄRE. På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

Frokost

Frokostbuffet mandag–fredag ​​11.30–14.00.
Sands frokostbuffet byder på årstidens salater med æggehalvdele, sild, brød, smør og 2 varme retter, kaffe og småkager fra vores konditor. Vegetariske muligheder er altid tilgængelige. Se ugens frokostmenu på svensk.
Pris SEK 185.

Aftenens treretters

Treretters menu inkluderet i spa-pakker. Gjelder 19. januar–14. marts 2023.

När du har bokat ett hotellpaket där middag ingår, får du kombinera din egen middag ur menyn nedan. Komplettera gärna med vårt vinpaket, där du får ett utvalt passande vin till varje rätt. Är ni fler än 10 personer i sällskapet, se Konferensmenyn.

COCKTAILS

Mr G rekommenderar:

BJÄRE
Gin, Grapefrukt, Fläder, Rabarber

DRY MARTINI
Gin, Vermouth

OLD FASHIONED
Bourbon, Socker, Bitters

NEGRONI
Gin, Vermouth, Aperitivo

155 / 5 cl

APPETIZERS

BJÄRECHIPS & LÖJROMSDIPP – 145
FRITERADE KRONÄRTSKOCKOR – 85
GRUYÈRE – 65
OLIVER – 55

FÖRRÄTTER

JORDÄRTSKOCKA
Jordärtskocksskum, svampconsumé, bakade Jordärtskockor, picklad svamp från Torekov, körvel

BETOR
Bakade betor, rödbetskräm, getost, honungscrumble, saltrostade valnötter, körvel

RÖDING
Varmrökt röding, gravad citronemulsion, forellrom, fermenterad fänkål, purjolök, gräslök

SVENSK BIFF
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost

VARMRÄTTER

TORSKRYGG
Torskrygg, moule marinière, blåmusslor, rotfruktsjulienne, purjolök, Amandinepotatis, dill

REGNBÅGSFORELL
Regnbågsforell, ägg 63, spenat, potatisstomp med krabba och citron, brynt smörskum,rostade solrosfrö, rosenkål

BJÄREKYCKLING
Pot-au-feu på Bjärekycklingbröst och mousselin, grönsaker från Bjäre, potatisstomp, friterad kål, kycklingvelouté

GNOCCHI
Potatisgnocchi med dragon, ägg 63, brynt smör, espelettepeppar, inlagd silverlök, grönkål, friterad jordärtskocka, krasse

PORTABELLO
Bräserad portabello, svampduxelle, vinterkål, tryffelemulsion, svampflarn, rökt rotselleri, grillat levainbröd

KVÄLLENS OSTAR

UTVALDA OSTAR – 155
tomatmarmelad, filmjölksbröd, knäckebröd

DESSERTER

VIT CHOKLAD
Vit chokladcrème, havtornsorbet, rostad vit choklad, mandelkaka, körvel

”TARTE TATIN”
Äpple från Bjärehalvön, karamellskum, havrekaka, gräddig vaniljglass, atsinakrasse

CRÈME BRÛLÉE
Sands crème brûlée

TILLVAL FRÅN Á LA CARTE-MENYN

LÖJROM – 175 kr*
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, Sands briocheOXFILÉ – 95 kr*
Grillad oxfilé, skogschampinjon, grönkål, inkokt pärllök, potatisrösti, pepparsås, körvel
* Tillägg vid byte av förrätt eller råvara

VINPAKET

Rekommenderade viner utvalda av vår sommelier

GOOD 395 kr / person
GREAT 495 kr / person

—————————————————————————————

SMAKA PÅ BJÄRE. På menyn hittar du råvaror av högsta kvalitet från Bjäres fantastiska matproducenter. Vi väljer alltid så lokalt producerade råvaror som möjligt och grödor i säsong. Fisken och skaldjuren är hållbart fångade, certifierade med MSC och ASC.

 

Rooftop menu

Mad

ROOFTOP BENTO 155
Sorte ris med asiatiske bønner, coleslaw smagt til med kimchi-bund, syltede rodfrugter og svampe, Sands-urtehummus, koriander og furikake
Dit valg af protein: Sojamarineret tofu / Hoisinmarineret Bjærekylling / rejer

SANDS REJESANDWICH 295
Rugbrød, håndpillede rejer, æg, mayonnaise, rødløg, citron, salat

CHARCUTERIEBAKKE 145
Gruyère, oliven, serrano skinke, fennikel salami, Heberleins tapas pølse, kiks

Salt

BJÆRE CHIPS  30

NØDDEMIX 45

OLIVE 35

GRUYÈRE OST 45

Sød

BISCOTTI 20

RAWFOOD BALL 35

CHOKOLADEKUGL  35

CHOKOLADEKIKS  40

BROWNIE & PISKEFLØDE 55

Smoothies 65

RØD Jordbær, blåbær, mango, açai, æblejuice

GUL Mango, ananas, passionsfrugt, æblejuice

GRØN Banan, grønkål, avocado, citron, æblejuice

 

Konferencemenu

Forudbestilling af menu til mere end 10  personer.

VINPAKKE

Vi anbefaler vin til middag i tre forskellige priskategorier:
GOOD 380 kr/flaske
GREAT 476 kr/flaske
AMAZING fra 600 SEK/flaske (vores sommelier får frie hænder at komme med forslag)
Priser ekskl. moms.

KONFERENS- & GRUPPMENY MÅNDAG / ONSDAG / FREDAG / SÖNDAG

FÖRRÄTT | STARTER

RÖDING | CHAR
Varmrökt röding, gravad citronemulsion, forellrom, fermenterad fänkål, purjolök, gräslök
Hot smoked char, cured lemon emulsion, trout roe, fermented fennel, leek, chives
Good: Gerard Betrand, Picpoul de Pinet, Languedoc, Frankrike 135/495
Great: Kobal, Furmint, Haloze, Hills,Slovenien 140/595                                                                                                                                                                                                                      

VARMRÄTT | MAIN

BJÄREKYCKLING | BJÄRE CHICKEN
Pot-au-feu på Bjärekycklingbröst och mousseline, grönsaker från Bjäre, potatisstomp, friterad kål, kycklingvelouté
Bjäre chicken pot-au-feu and mousselin, vegetables from Bjäre, mashed potatoes, fried cabbage, chicken velouté
Good: Jean Leon, 3055, Penedes, Spanien 135/495
Great: Black Stallion, Pinot Noir, Napa Valley, USA 165/675

TILLÄGG DESSERT | ADD DESSERT +90

VIT CHOKLAD | WHITE CHOCOLATE
Vit chokladcrème, havtornsorbet, rostad vit choklad, mandelkaka, körvel
White chocolate cream, sea bucktorn sorbet, roasted white chocolate, almond cake, chervil
Good: Donnafugata, Kabir Moscato di Pantelleria. Siciliem, Italien, 130/495
Great: Umathum Beerenauslese, Burgenland, Österrike 150/625

__________________________________

KONFERENS- & GRUPPMENY TISDAG / TORSDAG / LÖRDAG

FÖRRÄTT | STARTER

SVENSK BIFF | SWEDISH BEEF
Grillad marinerad svensk biff, karamelliserad lökcrème, svamp från Torekov, syrad kålrabbi, tryffelfärskost
Grilled marinated sirloin steak, caramelized onion cream, mushroom from Torekov, pickled kohlrabi, cottage cheese with truffle
Good: Altano, Rewilding, Douro, Portugal 135/495
Great: Pio Cesare, Barbera d´Alba, Piemonte, Italien 145/610

VARMRÄTT | MAINS

FORELL | CHAR
Ägg 63, spenat, potatisstomp med krabba och citron, brynt smörskum, rostade solrosfrö, rosenkål
Egg 63, spinach, mashed potatoes with crab and lemon, browned butter foam, roasted sunflower seeds, cabbage
Good: Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 135/495
Great: Diora, La Splendeur du Soleil Chardonnay, Monterey, USA 150/625

TILLÄGG DESSERT | ADD DESSERT – 90

ÄPPLE | APPLE
”Tarte tatin”, Äpple från Bjärehalvön, karamellskum, havrekaka, gräddig vaniljglass, atsinakrasse
Apples from the region, caramel foam, oat cake, vanilla ice cream, atsina cress
Good: Le Tertre du Lys d´Or Sauternes, Bordeaux, Frankrike 135/495
Great: Château Tirecul Les Pins, Monbazillac, Frankrike 150/625

__________________________________

TILLVALSMENY ”EXKLUSIV” MÅNDAG–SÖNDAG

FÖRRÄTT | STARTERS – 125/PERSON

LÖJROM | VENDACE ROE
Löjrom från Bottenviken, silverlök, gräslök, smetana, Sands brioche
Vendace roe from the Gulf of Bothnia, silver onion, chives, smetana, brioche
Good: Alamos, Chardonnay, Mendoza, Argentina 135/495
Great: La Chablisienne, Chablis Le Finage, Bourgogne, Frankrike 160/645

VARMRÄTT | MAINS – 125/PERSON

OXFILÉ | BEEF TENDERLOIN
Grillad oxfilé, skogschampinjon, grönkål, inkokt pärllök, potatisrösti, pepparsås, körvel
Beef tenderloin, forest mushrooms, kale, pearl onion confit, potato rösti, pepper sauce, chervil
Good: Viña Olabarri, Bikandi Organic Crianza, Rioja, Spanien 130/495
Great: Mercer Brothers Cabernet Sauvignon, Washington, USA 140/595

TILLÄGG DESSERT | DESSERT OPTION

CRÈME BRÛLÉE
Sands crème brûlée
Sand’s crème brûlée
Good: Le Tertre du Lys d´Or Sauternes, Bordeaux, Frankrike 135/495
Great: Château Tirecul Les Pins, Monbazillac, Frankrike

Mr G cocktailmenu

Børnemenu

Alle børnenes varme retter serveres med en lille skål grøntsager.

 

VARM RET 

FISH & CHIPS – 95
remouladsås, citron
Remoulad sauce, lemon

BJÄREKYCKLING ”NUGGETS” – 95
pommes frites, majonnäs
Nuggets of local chicken from Bjäre, French fries, mayonnaise

PASTA BOLOGNESE – 95
pasta, köttfärssås
Pasta Bolognese

DESSERT 

VANILJGLASS – 45
maränger, chokladsås
Vanilla ice cream, meringues, chocolate sauce

Vin

Den rigtige vin supplerer og løfter smagsoplevelsen til et nyt niveau. På Restaurant Sand ved vi meget om vin, spørg os gerne.

Midt i restauranten står vores velassorterede vinkølebskab. Her kan du vælge mellem godt hundrede kvalitetsvine fra mere end ti lande. Vores sommelier vælger viner med omhu og løfter smagsoplevelsen til nye højder.

Hvad vil du bestille? ->