Vad gör Björn Borg?

Vad gör Björn Borg? Historien bakom bilden.

Under nyårshelgen fick vi en kul fråga från en trevlig dansk gäst:

“Vid shopen hänger en härlig fototavla av en mycket ung Björn Borg som hoppar ut genom ett fönster på hotellet gissar jag. Är det en brand, springer han från notan, är det tjejer/journalister vid dörren, vad är den sanna historien bakom denna bilden och vilket år är den tagen?”

Ja, tro det eller ej, men Björn Borg försöker faktiskt ta den enkla vägen ut. Året var 1974 och Borg var 18 år och den starkast lysande stjärnan i hela tenniscirkusen. Han vann inte bara singelfinalen i Swedish Open i Båstad utan blev den yngsta någonsin att vinna US Pro.

Som alltid när han var i Båstad, bodde Björn på Björnögården som var ett annex till Hotel Skansen. Huset är rivet idag men stod där Skansens villor nu ligger, mellan Lindallén och tennisbana 1. Utanför hotelldörren väntade pressen och vi kan bara gissa att fönstret på bilden är vänt åt andra hållet.

Denna tavla hänger i Hotel Skansens huvudbyggnad. Fotograf Jacob Forsell.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).