Barn på sandstrand springer ut i havet

Aktiviteter för barn i sommar

Har du bokat en semestervecka i Båstad med familjen och undrar vad det finns att göra för barnen? På Hotel Skansen bor ni mitt emellan strand och hamn, med salta bad, krabbfiske och aktiviteter direkt utanför dörren. Dessutom utökar vi pooltiderna för barn som bor på hotellet i sommar.

Bad och lek

Skansenbadet är en långgrund sandstrand som älskas av barn. Vid stranden finns badbryggor, gungor, glasskiosk, strandservering och bekvämligheter.

Vid stenpiren och i Båstad hamn är det populärt att fiska krabbor – allt du behöver är en hink, ett snöre, en klädnypa och några räkor som bete. Du kan också köpa färdiga krabbfiske-set i Hamnkontoret. I hamnbodarna säljs glass, churros och mat för alla magar. Här finns också ett tennisplank för spontantennis, samt tennisbanor och en padelbana.

I andra ändan av hamnen ligger Båstads största lekpark Gulstad, med gungor, rutschkanor, klättertorn, lekhus och en rullstolsanpassad karusell. Och några hundra meter längre bort längs med strandpromenaden ligger Malenbadets utomhusbad, som har en 50-meters simbassäng, barnpooler och vattenrutschkana. Ett paradis för badsugna barn! Bredvid badet finns en minigolfbana.

Några hundra meter från hamnen ligger Båstad skatepark. En favorit för skejtare, inlinesåkare och bmxare i alla åldrar.

Barntider och åldersgränser på spa

Kallbadhuset: Barn välkomna onsdagar, hela dagen. Övriga dagar är åldersgränsen 13 år i vuxens sällskap.

Klöverformade poolen på spa: Den 1 juli–16 augusti är barn välkomna alla dagar 07–11 samt 19–21. Övriga tider är åldersgränsen 13 år i vuxens sällskap.

Rooftop spa: Åldersgräns 16 år i vuxens sällskap.

Sport & Äventyr Camp Båstad

Sport & Äventyr Camp Båstad erbjuder vecka 28–31 ”multisport dagläger” för barn 6–11 år med massor av sport, rörelseglädje, äventyr, lek och bus. Och inte minst härliga aktiva sommardagar till att träffa och få nya kompisar.

Sport & Äventyr Camp Båstad har sommaren 2020 sin bas på Strandängsskolans Idrottshall, mitt i centrala Båstad vid havet med direkt närhet till Båstad hamn. 5 minuters promenad från Hotel Skansen.

Barnfamiljer som har bokat Longstay-paket på Hotel Skansen kan välja att anmäla sina barn till:
– 3-dagars camp (mån–ons / tis–tor / ons–fre), halvdag/heldag
– 5-dagars camp (måndag–fredag), halvdag/heldag

Läs mer om Sport & Äventyr Camp Båstads läger på https://www.careofsport.se/sportscamp-bastad/. Kontakta arrangören direkt för mer information och bokning: telefon 0702-72 55 97.

Aktiviteter med Spirit Event

Aktivitetsarrangören Spirit Event erbjuder spännande sommaraktiviteter för barn unga. Läs mer och boka på Spirit Events hemsida

Lär dig simma, segla, spela tennis, fotboll och golf

Varje sommar i Båstad arrangeras seglarskola, tennisskola, simskola, sommarfotboll och golfskola för barn. Läs mer på:

BBSS (Båstad Båt och Segelsällskap)
Båstad Tennissällskap
Båstad Kommun (simskola i Malenbadet)
Båstad GK
Båstad GIF (sommarfotboll)


Vad vill du boka? -->