Bildgalleri

Händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern. Med panoramavyer över havet, Bjäresmaker i köket och ett spa som sträcker sig ända upp på taket och 60 meter ut i havet, vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning.

Erbjudanden och paket

Aktuellt just nu

Sportlov sweet 16

Ta ett par sportlovsdagar i Båstad med spa, sport och salta dopp. Här kan du och dina ungdomar (från 16 år) koppla av med badrockshäng på rooftop, vinterbad i kallbadhuset, god mat och välgörande behandlingar.

Januari = Vinterbad

På Hotel Skansen har du kallbadhuset direkt utanför dörren. Se filmen där Linda Ahlgren, författare till ”Kalla bad”, tar dig med under den fyragradiga vattenytan och berättar om tjusningen med kalla vinterbad.

Blir du sugen på att själv prova? Var med och tävla på Instagram om ett Kallbadspaket och läs mer på GRAM Groups temasida om vinterbad.

Bli en toffelhjälte

Visste du att vi på Hotel Skansen slänger 5,4 ton tofflor varje år? Allt medan tusentals älskade flip-flops och badtofflor ligger hemma och väntar. Det skulle vi vilja ändra på, för naturens skull.

Grattis Daniel – topp 10 i världen!

Världens största och mest prestigefyllda bartendertävling World Class 2022 har just avgjorts i Sydney, Australien. Bland världsfinalens tio bästa bartenders hittar vi Daniel Seehuusen, till vardags barchef på Hotel Skansen och GRAM Group.

5 vackra vandringar

Visste du att Båstad och Bjärehalvön är ett paradis för vandring? Här finns 12 olika naturreservat och 130 km lättillgängliga, väl markerade leder. Läs vidare för att se våra 5 favoritvandringar, som passar dig som bor på Hotel Skansen.

Bild: Louise Pettersson Nordström

sociala medier

@hotelskansen

Följ oss på Instagram och Facebook

nyhetsbrev


Visas inte anmälningsformuläret ovan? Fyll i din e-postadress här

Om hotellet

Hotel Skansen i Båstad är en upplevelse att besöka, året om. Här bor du i centrum av det historiska Båstad med havet och stranden precis utanför. Åt ena hållet har du den finkorniga Skansenstranden, kallbadhuset, Båstad hamn och Kattegatt, på andra sidan ligger centercourten, kyrkan och Köpmansgatans små butiker.

En populär mötesplats

Vintertid är hotellet en värmande oas med sitt spa och kallbadhus som lockar besökare från såväl Sverige och Danmark, som långväga resenärer från världen över Om somrarna pulserar hela centrala Båstad av människor, tennis, padel, båtar, event och festligheter.

Företag uppskattar att samlas på Hotel Skansen för konferens och event, och återkommer gärna igen och igen. Om det är för hotellets fina miljöer, den goda maten eller den härliga atmosfären låter vi vara osagt. Här finns 26 mötesrum, en festvåning med havsutsikt och en stor eventgalleria.

I hotellets populära restaurang Sand serveras moderna rätter med lokala råvaror från Bjärehalvön, finess och fantasi. Kvällarna avslutas gärna i hotellets cocktailbar, ibland kring pianot, där en skön stämning uppstår när lokalbefolkningen blandas med hotellets gäster. Om helgerna serveras Sands berömda brunch. Utvalda kvällar erbjuds gourmetpaketet Chef’s Table, där gästerna samlas kring ett stort gemensamt bord och avnjuter en sexrätters middag med matchande drycker.

Hotell med spa och avkoppling

Skansens spa erbjuds varma bad ute och inne, ett kallbadhus 60 meter ut i havet, exklusiva spabehandlingar, gym och träningspass. Det är en härlig känsla att se ut över Kattegatt från den varma bastun och svalka sig med ett dopp i havet.

Den som vill uppleva en avkopplande hotellweekend med spa och middag, ska titta på hotellets spapaket. Där ingår både god mat och entré till spa och kallbadhus. För den som vill uppleva Bjärehalvöns vackra natur, kan vi tipsa om vandringspaketet Kust till kust. Golfaren ska självklart boka hotellets Golfpaket, där greenfee ingår till en av Bjärehalvöns fantastiska golfbanor.

Våra fina bilder är tagna av fotograferna Anders Karolyi, Mette Ottosson, Mikael Pilstrand, Louise Nordström Pettersson, Mickael Tannus m.fl.

Vad vill du boka? -->