Bildgalleri

Händelsernas centrum på sommaren, återhämtningens tillhåll på vintern. Med panoramafönster åt havet, Bjäresmaker i köket och härliga gäster året runt, vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning.

Erbjudanden och paket

ANGÅENDE REGION SKÅNES NYA RESTRIKTIONER 2020-10-27

Säkerhetsåtgärder

Hotellen och restaurangerna inom GRAM Hotels följer sedan tidigare Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer, bland annat genom att:
– Tilldela tider i restaurangerna för alla måltider
– Anpassa tillgängligheten till pool och spa
– Uppmana till god handhygien, avstånd och eget ansvar

LÄS MER OM VÅRA SÄKERHETSÅTGÄRDER

Aktuellt just nu

Höstkul i Båstad

Det finns massor med roliga aktiviteter i Båstad och på Bjäre för barn, ungdomar och vuxna under höstlovet vecka 44. En mängd aktiviteter arrangeras av kommunen, organisationer och föreningslivet runt om i kommunen och är öppna för alla – även dig som är gäst i kommunen. OBS! Tänk på att många av aktiviteterna behöver man anmäla sig till och de har begränsat deltagarantal.

Padelrack och boll

Aktiva upplevelser

Vill du ha en nystart i träningen, lära dig något nytt eller finslipa formen? I Båstad har du fantastiska möjligheter till sport, träning och aktivitet – med start direkt utanför hotelldörren!

Kvinna i infinity pool blickar ut över hav och kallbadhus.

Rooftop spa invigt

Den 1 juli öppnade vårt nybyggda rooftop spa. Högt uppe på taket kan du njuta av varma bad, skön strandkänsla och fantastisk utsikt i en harmonisk miljö där ute smälter ihop med inne.

Vad vill du göra?

#hotelskansen

Följ oss på Facebook och Instagram

Om hotellet

Hotel Skansen i Båstad är en upplevelse att besöka, året om. Här bor du i centrum av det historiska Båstad med havet och stranden precis utanför. Åt ena hållet har du den finkorniga Skansenstranden, kallbadhuset, Båstad hamn och Kattegatt, på andra sidan ligger centercourten, kyrkan och Köpmansgatans små butiker.

En populär mötesplats

Vintertid är hotellet en värmande oas med sitt spa och kallbadhus som lockar besökare från såväl Sverige och Danmark, som långväga resenärer från världen över Om somrarna pulserar hela centrala Båstad av människor, tennis, padel, båtar, event och festligheter.

Företag uppskattar att samlas på Hotel Skansen för konferens och event, och återkommer gärna igen och igen. Om det är för hotellets fina miljöer, den goda maten eller den härliga atmosfären låter vi vara osagt. Här finns 26 mötesrum, en festvåning med havsutsikt och en stor eventgalleria.

I hotellets populära restaurang Sand serveras moderna rätter med lokala råvaror från Bjärehalvön, finess och fantasi. Kvällarna avslutas gärna i hotellets cocktailbar, ibland kring pianot, där en skön stämning uppstår när lokalbefolkningen blandas med hotellets gäster. Om helgerna serveras Sands berömda brunch. Utvalda kvällar erbjuds gourmetpaketet Chef’s Table, där gästerna samlas kring ett stort gemensamt bord och avnjuter en sexrätters middag med matchande viner.

Hotell med spa och avkoppling

Skansens spa erbjuds varma bad ute och inne, ett kallbadhus 60 meter ut i havet, exklusiva spabehandlingar, gym och träningspass. Det är en härlig känsla att se ut över Kattegatt från den varma bastun och svalka sig med ett dopp i havet.

Den som vill uppleva en avkopplande hotellweekend med spa och middag, ska titta på hotellets spapaket. Där ingår både god mat och entré till spa och kallbadhus. För den som vill uppleva Bjärehalvöns vackra natur, kan vi tipsa om vandringspaketet Kust till kust. Golfaren ska självklart boka hotellets Golfpaket, där greenfee ingår till en av Bjärehalvöns fantastiska golfbanor.

Våra fina bilder är tagna av fotograferna Anders Karolyi, Mette Ottosson, Mikael Pilstrand, Louise Nordström Pettersson, Mickael Tannus m.fl.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet behöver specialkost eller handikappanpassning, så ser vi till att ordna allt så bra som möjligt.

Enklast bokar du bord online via knappen nedan!

Vill du att ditt besök hos oss ska bli extra bra? Boka då in en härlig behandling på spa.

Här kan du boka din vistelse. Kontakta gärna oss per e-post eller telefon om någon i sällskapet har specialkost eller allergier så att era måltider också kan bli en fin upplevelse.

Fyll i ditt namn, företag och kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig snarast (vanligtvis samma dag).